Prodaja poklona za stvaranje sadržaja

Radim na jednom projektu na kojem dogovaram “masovno” primanje određene vrste artikala (npr. različiti mikrofoni za kompjuter) u svrhu stvaranja recenzije. Nakon toga mogu li ja normalno prodati taj artikl bez plaćanja poreza i sličnih stvari? Imao bih oko 10 različitih artikala (svaki artikl različit) iste vrste na mjesec.

Pretpostavljam da namjeravaš prodavati kao privatna osoba.
Putem njuškala ili sličnog oglasnika nebi trebalo biti problema jer ćeš prodavati vlastite stvari koje nisi kupio da bi prodao nego si ih dobio.

Par sitnica… Davno sam radio testove auto navigacija, firmama (HR) nije palo na pamet da poklone recenzirane uređaje.
Ukoliko će uređaji dolaziti izvan EU, očekuj određene troškove pri primitku uređaja (carina, PDV).

1 Like

Konkretno ovdje se radi o fizičkoj stvari (mikrofoni su samo primjer) za jedan web shop iz Kine i stvari su relativno jeftine. Prodavao bih na Njuškalu i Index Oglasi. Hvala na odgovoru!

Nemoj raditi lager (skladište) na njuskalu. Stavljaj po artikl i cepaj :slight_smile:

Da, i mislio sam tako prodavati. Kako primim, napravim recenziju, poslikam i odmah stavljam na Njuškalo. Mislio sam i otvoriti IG profil, neznam da li zbog toga može doći do problema? Ja bih prodavao isključivo jednu jednaku stvar, te bih to naglasio i na profilu. Nikada kod sebe ne bih ni imao više istih stvari, već max 10 različitih artikala. Ali opet, i to je maks. Realnost je da bih vjv na mjesec dobivao do 5 max poklona na recenziju.