Prodaja web stranica i mojih 2 centa :)

Kak vidim da puno webmastera prodaje stranice i ima nerealne cijene ,ovdje i na drugim mjestima želio bih podijelit malo svog mišljenja a i zanima me uostalom šta drugi misle o tom…

U zadnje vrijeme kak su pingvini i pande stupili na snagu primjetio sam da većina stranica ne preživi niti jedan update ziher 90% njih, dok se u zlatna vremena prije par godina ako si imao dobro rangirani sajt mogao mirno spavat danas je postao web rulet.
Kako “webmasteri” nisu primitivci primjetio sam isto tako da prije tih updejta, obicno se zna u kojem timeframe-u idu ide navala prodaje webova po nerealnim cijenama, znaci svi do jednog traze neznam 10-20x zaradu drzeci fige da ce netko dovoljno glup naletit i kupit sajt ( sto je btw malo manja vjerovatnost od dobitka na lutriji)

Posljedicno nakon otvaranja slicnih tema o prodaji desavaju se prepucavanja nerealnih webmastera i skepticnih kupaca…
Na kraju šta se desi u 99 % slucajeva webmaster ne proda stranicu i za nagradu nakupi si brdo konkurencije u niši, naravno ako ima donekle ockey sajt,jer ako niste primjetili prodaja sajtova je jedan od najboljih nacina kako doci do kvalitetnih informacija šta je in i koji algoritmi još prolaze tako da većina webmastera sam istrazuje i skenira…

Tako da dragi webmasteri ako niste stvarno zainteresirani za prodaju (realna cijena koju kupci daju je onoliko koliko ti je web i samom tebi zaradio odkad ga imas, i da naravno nije statistika u padu )
bolje da se prodaja odgodi i pokuša održat to što se ima,jer u suprotnom ce vam bit ziher teže zbog nove konkurencije :frowning:

1 Like

Posljednjih par mjeseci često novi članovi otvore topic da kupuju sajtove za astronomske cifre. U večini slučajeva dobar trik samo da otkriju isplative niše.

1 Like

da poznata prica svi bi se obogatili na brzaka… svi neke puste tisuce dolara eura spominju …gledam na gfy forumu i flipi cijene mi se cine daleko realnije iako i tam ima bisera… prijasnja zarada nije nikakva garancija osim ako nije u pitanju pravi biznis… pogotovo ako vecina posjeta dolazi s gugla i/ili fejsa…ko sto rece neki covjek nemos posao graditi na pijesku… a to je upravo to…bas sam gledo ovaj post od nekidan di covjek trazi procjenu… cini se stabilni rast zarade tjekom par god… svejedno nebi dao vise od 6mj zarade…al bi prije provjerio backlink profil, originalnost sadrzaja… da ne govorim ponovo da su vecina tih stranica zapravo ilegalne jer se bave ljudi neregistriranom djelatnoscu, o krsenju mase autorskih prava da i ne govorimo… nema ni racuna za prodaju…bas me zanima kaj bi bilo da gugl u neko doba pocne forcat da nemres imat adsense ak nemas firmu il obrt…ili da pocne isplacivat lovu umanjenu za doprinose kao po ugovoru o djelu…

Kazes da prije updatea ide navala prodaje webova. Bas me zanima kako to netko moze znati kada ce google imati slijedeci “zivotinjski” update ? Druga stvar, svatko tko ima normalnu stranicu (da nije neki spam, kopirani sadrzaj ili nekakva jedna jedina landing page za prodaju necega) ne mora se bojati niti jednog google updatea.

i ja mislit da bi to trebalo tako biti. moj savjet prodavcima je da pogledaju sve postove clanova koji su zainteresovani za kupovinu i sami shvate da li je kupac ozbiljan ili ne. jer desava se da se za kupovinu javljaju clanovi sa jednim-dva posta ili clanovi koji pišu članke za po eura ili slične stvari. mozda je neko od njih i ozbiljan ali meni ne ulijevaju povjerenje.
sto se tiče cijene, ja ne vidim razlog zasto bi neko prodao stranicu za manje od bar jednogodisnje vrijednosti pogotovo ako je orginalan sadrzaj. ja ne znam kako je kod vas ali ja po statistici sajtova nikad ne znam kad je bio gugl apdejt.

Upravo tako. Ja na nijednom svom sajtu nisam “osjetio” ni pandu, ni penguin, niti imam pojma kada su bili niti cu osjetiti bilo sta slijedece. Ne znam zasto uopce neki dizu paniku oko tih google updatea.

Ooooo, pa gdje si? Jbt pa i tebe se da vidit da nekaj napises ovde :slight_smile:
Treal si stavit buy now na info da ne dobiju svi dzabe :stuck_out_tongue:

Ne dajem za SEO sajt vise od 2x od sad nadalje :stuck_out_tongue:
A ako se suska o update, onda i -2x :smiley:

A mislim jedno su brzinske stranice napravljene u par dana i napucana posjeta s fb ili sl, a drugo su ozbiljni poslovi koji imaju proslost od nekoliko godina i stalnu zaradu.

Problem je šta za takve poslove morate biti spremni na daljnje razvijanje i ulaganje u posao, a ako niste dobri u tom podrucju onda vam isto ne vrijedi…