Prodajem uhodanu web stranicu sa stabilnom zaradom (za ozbiljnije)

Biti će malo dulji oglas, ne može kratko.

Znači, prodajem ozbiljnu web stranicu koja ima stabilnu zaradu. Ne interesiraju me ponude ispod 3-godišnje zarade. Cijena je cca 200000 kn (trogodišnja zarada), tako da se ne trebaju javljati oni koji žele kupiti neki web za 100000 kn i misle da mogu birati. Kod mene ne :wink:

Link ne dajem, nego sve podatke dajem isključivo na live sastanku. Ako ovo nije u skladu sa pravilima foruma svjesno riskiram da se oglas obriše. Molim moderatore da ga ipak ostave. Ja sam ozbiljan pa želim samo ozbiljno zainteresirane. Ako netko plaća cca 200k kn, onda je normalno da će pristati na sastanak uživo.

Web je hrvatski, ali pogodan i za strano tržište. Manji dio je preveden na engleski. Trenutno je ex yu orijentiran, sa naglaskom na Hrvatsku. Niša nije jedna već su dvije. Obje niše su istovremeno glavne niše. Postoji i treća niša, ali ona je sekundarna iako se može lako razviti. Nisu igrice, diet proizvodi, adult, kladionica, get rich sheme, grupna kupovina…. Obje niše su za osobe iznad barem 15 godina.

Obje glavne niše su jako popularne i dugoročne sa tendencijom daljnjeg rasta.

Web je star više od godinu dana, znači nije nov.

Domena je jako dobra.

Web je trenutno na nekih 15-20% svog potencijala, a možda i manje. Ovo nije još jedna priča o prodaji potencijala. Cijena je trogodišnja trenutna zarada, ne potencijalna. Na webu se vrlo malo radi, gotovo ništa.

Ovo je idealna prilika za one koji žele i mogu malo unaprijediti web (nije potrebno puno rada, a još manje novca) i ostvariti impresivan profit.

Promet je mizeran kakav bi mogao biti, cca 500 dnevno. Većina prometa je iz Hrvatske i Srbije, i nešto malo iz ostalih ex yu država i ostatka svijeta. Vrlo lako je povećati promet. Ako je netko znalac, može ga povećati i desetak puta, što bi značilo i zaradu toliko veću. Svi backlinkovi koji postoje su pojedinačno napravljeni, bez plaćanja Indijaca, Filipinaca i ostalih koji zapravo rade štetu webu.
Što se tiće SEO-a, nije puno napravljeno, ali je sve po ps-u. Web je na prvoj stranici na Google za više ključnih riječi (glavnih za ovaj web), od kojih su neke vrlo tražene. Bio je i na prvom mjestu, ali se nije ništa dodavalo na web pa je malo pao jer nije bilo novog sadržaja.
Promet je cca 500 dnevno. To se lako digne na više od 1000. Ovdje je ogroman potencijal.

Ključni podaci:

  • cijena cca 200000 kn (trogodišnja prosječna mjesečna zarada koja je stabilna, da se gleda samo zadnji 12. mjesec bilo bi i više od 200k kn )
  • sastanak uživo u Zagrebu
  • ogroman potencijal
  • web stariji od godinu dana
  • dobra domena
  • vrlo stabilna zarada
  • posjeta cca 500 dnevno (to je prosjek 12. mjesec, i tromjesečni prosjek, i šestomjesečni prosjek…)
  • postoji “like button” i nešto lajkova, i niti jedan nije kupljen niti je od prijatelja i rođaka
  • posjetitelji su većinom u zrelim godinama
  • dovoljno desetak minuta jednostavnog rada na webu mjesečno
  • na webu nema AdSense niti bannera niti bilo kakvih reklama
  • posjeta i zarada nije u padu, sve je stabilno
  • troškovi su zanemarivi pa nisu niti spomenuti
  • dvije vrlo tražene niše, nisu “trend” nego će još godinama biti jednako ili više tražene
  • nisu igrice, adult, nešto nelegalno, kladionice, weight loss i sl.
  • ozbiljan unikatan web, sa svim autorskim člancima (više od 50 pod stranica)
  • konkurencija u ove dvije niše postoji, ali je ovaj web drugačiji i konkurencija nije uopće problem
  • mogućnost unaprijeđenja i treće niše koja postoji na webu
  • posjeta pretežno iz Hrvatske i Srbije, malo iz BiH, ostatka ex Yu i malo iz svijeta
  • lako se može proširiti na globalno tržište (100% kompatibilno)
  • nije rađena razmjena linkova
  • web je bio u mainstream medijima kao pozitivan primjer
  • mogućnost daljnje suradnje samnom
  • uz jednostavne promjene barem utrostručenje zarade i povrat cijele investicije nakon cca 12 mjeseci, nakon toga čisti mjesečni prihod od nekoliko tisuća eura ili prodaja za barem 45000-50000 EUR ispod cijene (ovo je realno kako god zvučalo)
  • stabilan izvor prihoda i onima koji nisu primarno u web vodama
  • odlična investicija za preprodaju nakon par mjeseci
  • nije “mačak u vreći”
  • na sastanku sve dostupno na uvid, od analyticsa do točne sekunde svake zarađene kune sa izvodima
  • nisam lud što prodajem nego imam bolje izvore prihoda i nemam volje baviti se unaprijeđenjem ovoga (više na sastanku)

Potencijal:

  • značajno povećanje zarade uz vrlo jednostavne poteze, npr Adsense, banneri, sponzori, povećanje posjete, suradnje itd (na sastanku puno više i konkretnije o povećanju zarade)
  • značajno povećanje posjete (suradnja s portalima, web stranicama, Facebook stranicama i grupama, backlinkovi, razmjena linkova, novi sadržaj na webu, aktivnost na društvenim mrežama, posjete sa stranica poput ezinearticles.com, clanci.com, linkoteka.com itd)
  • povećanje posjete na samo 1000 dnevno bi trebalo značiti duplanje zarade, na 2000 dnevno barem trostruku zaradu, i to samo na temelju posjete
  • aktiviranje članstva
  • marketing
  • neki affiliate program
  • ostvarivanje mjesečne zarade od preko 20000 kn
  • puno toga još

Da sumiramo, uhodan web sa vrlo stabilnom zaradom. Od kad postoji web nije bilo muljanja niti blackhat metoda i sve je po ps-u. Cijena cca 200000 kn, možda i više uz neke dodatke. Cijena je bazirana na trogodišnjoj prosječnoj mjesečnoj zaradi jer je potencijal zbilja ogroman i prodaja za dvogodišnju zaradu ne dolazi u obzir niti pod razno.
Razgovori isključivo na sastanku uživo u Zagrebu. Link ne dajem prije toga. Na sastanku je baš sve dostupno. Svaka zarađena lipa ima trag i dajem sve izvode na uvid.

Molim bez nepotrebnih komentara na temi. Malo sam promatrao forum i primjetio da je uobičajeno da se omalovažava prodavače. Link ne dajem jer želim samo ozbiljno zainteresirane koji imaju mogućnost kupiti web i kojima nije problem raspravljati o poslu uživo. Sve upite šaljite u inbox.

…niša?

Volio bih sve podatke koji nisu u postu dati na sastanku, ako si iz Zagreba i zainteresiran. Mogu reći da je niša jako stabilna i zahvalna. Sigurno neće pasti zanimanje. Ne za mjesec dana, nego niti za par godina.

Koji si ti vizionar ustvari :slight_smile: srecno

Ako je niša godinama stabilna, nema razloga da se to ne nastavi jer nema nikakvih naznaka za to, baš suprotno.

Znam da svi žele online sve informacije, ali ja prodajem i ja želim sastanak. U 10 minuta potencijalni kupac vidi jel to ono što ga zanima ili ne. Ako je, nastavimo konkretno razgovarat, ako nije svako srkne piće do kraja i svojim putem.

Ja stojim iza toga da je sve kako sam napisao.

Ok ali ako nemaš afilite, oglase od cega zarađuješ? Da li prodaješ proizvode ili bilo šta?

Bez neke namere da se “omalovažavam” kako kažeš ali u svom ovom tekstu sve što si reko je da stranica ima ogroman potencijal. Pa valjda treba nešto da zainteresuje i tog kupca da pristane da se nađe s tobom u Zagrebu ili čak da doputuje do Zagreba ( nije ZG centar sveta pa da su svi na 10 minuta od centra ). Ovo je sve na majke mi ima potencijal a ni jedna informacija nije data, čak ni najosnovnija kako se vrši zarada na sajtu kao da bi to nešto mnogo otkrilo a tražiš sastanak uživo.

Logično da u svakom poslu znaš zašto ideš na neki sastanak, sad neko treba da prevali ko zna koliki put i ti mu lupiš neku nišu koja ga potpuno ne zanima i on ispao budala. Imaš samo jednu temu na forumu i to ti je sve aj da si neki “provereni član” sa reputacijom ali ovako bum tražim 200k kuna za sajt koji ima super potencijal ali ne mogu da vam kažem o čemu je niti odakle zarađuje tu lovu aj da se nađemo uživo. I šta bi ti pomislio na takvu ponudu da je neko izneo tebi?

Ok što nećeš domen da kažeš ali baš ništa konkretno od onolikog teksta već nije ok.

sve je tu jasno… ove dvije informacije nam sve govore…
Svaka cast, sretno sa prodajom!

Kao prvo, nitko ti nece dati trogodisnju zaradu. Uobicajena cijena je godisnja zarada ili maksimalno dvogodisnja. Kao drugo, ako nemas na stranici nikakvu prodaju niti adsense reklame, na koju foru zaradis toliko para a posjeta je samo 500 ljudi dnevno ? Jedino objasnjenje je da je to adult stranica sa placenim clanstvom, tako bi jedino mogao zaradit. Uostalom ako je trogodisnja zarada 200000 kn, znaci da je godisnja 70000 kuna, sto je skoro 10000 €. Cisto sumnjam da je to moguce, ali ok, Sretno sa prodajom !

Web je star vise od godinu dana, znaci star je izmedju godinu i godinu i po dana, a on prodaje za trogodisnju zaradu :slight_smile:

Ako nema ulaganja u web, nitko se previse webom ne bavi, a godisnje nosi 70.000 kn i ima se jos bolji izvor prihoda … pa cemu prodavati tako nesto? Ovaj oglas i opisi … to je sve blize perpettum mobile-u :smiley: 500 pregleda dnevno ? Moj 1 site od apartmana ima cca 200 posjeta dnevno a da se nigdje ni ne reklamira … Bilo kako bilo … sretno s prodajom :smiley:

Najjace mi je ovo: “Domena je jako dobra.” . To tocno znaci sto, dobra za koga ?

Ok, razumijem tvoju kritiku i znam da ovakav način prodaje nije idealan, ali ja sam tako odabrao.

Ne prodajem potencijal nego prodajem trenutno stanje koje usput ima ogroman potencijal koji uopće nisam uračunao u cijenu. Nekome možda ne odgovara što tražim trogodišnju zaradu na temelju SADAŠNJEG prosjeka, ali to je njegovo pravo.

Sve što nije sada objavljeno bi bilo poznato na sastanku. I puno više. Ovo što je napisano je tako i stojim iza toga. Nisam klinac da ovdje napišem jedno, pa onda na eventualnom sastanku kažeš “pa čuj, nije baš tako, ali je slično”. Ne želim nekog zajebavat, a nemam niti ja vremena nalazit se s nekim i onda pričat drugu priču pa očekivat prodaju. Sve što je napisano stoji.

Nemam drugih tema jer nisam bio ranije aktivan na forumu. Ja kad nešto skuplje kupujem više se volim vidjet s tom osobom i imat više informacija o njoj nego platit online i nadat se da me neće prevarit.

Da, ovdje je sve jasno pametnom.

500 dnevne posjete koja je konstanta, i zarada koja je konstantna. Ako si pročitao post, vidio si da nije ništa konkretno rađeno na povećanju posjete. Znači ova posjeta je bez truda i ne pada.
Shvaćam u kojem kontekstu je tvoj post. Misliš da je ovo maksimalna posjeta i da ne može bolje pa zato prodajem. Malo si se zeznuo. Taman i da je tako investicija se sigurno vrati za 3 godine i imaš sajt koji dobro zarađuje i otplaćen je. Ali nije tako, posjeta može samo rasti. Vidim kakvi nikakvi sajtovi imaju dnevnu posjetu veću od 1000. Netko tko ima volje i samo malo znanja ovdje može dovući najmanje 1000-2000 dnevne posjete

Moja preporuka ti je da objavis ili učiniš dostupnim preko PM-a statistike. Ozbiljni investitori nemaju vremena da se zafrkavaju sa sastancima uživo, a da nisu sigurni da li ih netko vuče za nos itd.

Bilo je hrpa prodaja za x mjesečnih zarada da se na kraju vidi da u obzir uzme tri zadnja dana, a godine prije ima zaradu 50 puta manju.

Vjerovatno se znaš služiti grafičkim alatima, pa sve osjetljive podatke zacrniš i nemaš problem nikakvih.

To je razuman zahtjev od sviju iako poštujem tvoju odluku, kao što bi ti trebao poštovati to da rečenice tipe “to može samo rasti” su priče za djecu i ozbiljni investitorima takve tvrdnje i bajke samo smetaju

Nije adult.

Nisam cigan, pa što misliš da bi mi bilo ugodno da ovdje kažem da je trogodišnja zarada 200000 kn, i onda na sastanku kažem da ipak nije nego je 100 000 kn?

Da, znam da je uobičajena cijena dvogodišnja zarada, ali ja nedam za toliko. Ovaj web je bolji od uobičajenih webova i sigurno je stabilniji. Ako nitko neće platit trogodišnju zaradu ok, nema prodaje.

Vidiš što si sam napisao. Web bez svega toga ima ovakvu zaradu. Uz sve to nabrojano bi bila puno veća i normalno da nedam za manje od trogodišnje TRENUTNE zarade. Prosjek ne gledam samo zadnji mjesec koji je bolji, nego može i zadnjih 3, 6, 12…

Nema ulaganja osim siće koja nije vrijedna spomena i ne radi se ništa više od desetak min mjesečno. Prodajem jer me kopka aktivirat se oko weba, a unaprijeđenje weba nije nešto što je moj primaran posao i nešto u što se najbolje razumijem. Mogu bolje iskoristit 200k kn nego par tisuća kn mjesečno od weba.

@shimi
jel si siguran da nije star više od 2 godine i da je do prije godinu dana bio divlji web na kraju interneta?

Svaka čast na postu, ovo je normalan post.

Znam da ima toga da netko uzme zadnja 3 dana zarade i na temelju toga prodaje. Ja nisam idiot. Ako kažem da je stabilna zarada onda je stabilna. Ako kažem da prosjek računam na temelju zadnjih x mjeseci, a ne samo zadnjeg onda je tako. Ne tražim bezveze 200k kn i znam da netko tko se bavi webovima ne bi ovo dao niti za toliko.

Mogu dati analytics na privatnu poruku, ali sam mislio da mi se vjeruje ako kažem da je prosjek već mjesecima 500 posjeta dnevno. Prije bilo kakvog konkretnog dogovora dajem BAŠ SVE na uvid, sa izvodima računa. Ne da mi se sada zezati sa zacrnjivanjem jer to znam napraviti jedino u paintu.

Možemo zanemarit potencijal, ja ga i tako nisam uračunao u cijenu. On je prisutan i zato ga spominjem, ali nije u cijeni.

Znam kakvi se webovi prodaju i ovdje i na Flippi. Dobar broj njih je doslovno mačak u vreći i prodavač sigurno ne bi pristao na sastanak uživo. Ja se ne bojim sastanka, dapače, inzistiram na tome. Vjerujem da ozbiljni to razumiju i cijene, a za neozbiljne me nije briga

Koja je ovo smijurija. Sajt na našem jeziku koji ima 500 posjeta dnevno, trogodišnja zarada 200k kn. Znači otprilike sajt zaradi oko 5500 kn na 500 posjeta. 67k kn na godinu. Rekao bih da je to nemoguće, jedino ako se radi o nekoj prodaji digitalnih proizvoda, knjige ili tako nešto.

A da ti neko plati 200 000 kn za sajt na hrvatskom koji ima samo 500 posjeta, to još nisam vidio. Znači za 1 posjetitelja cijena bi bila 400 kn.

Da nisi ti onaj sanjin frlan :slight_smile:

Ne, nisam Sanjin Frlan niti iša slično. Smijurija je tvoja ograničenost i zbog takvih mi uopće nije žao što sam dobro odlučio konkretne podatke dati samo uživo. Glup sam što sam uopće mislio da će se ovdje naći netko ozbiljan.

Ako je dobar web očito se može na 500 posjeta zaraditi tisuće kn mjesečno. Koji dio je sporan? Nudim UVID U SVE, mjesec, dva, pet, godinu unazad! Nije problem jer ništa ne muljam.

Ti slobodno plati nekom drugom 200k kn za sajt koji ima 50000 dnevnih posjeta iz Kine

Da je tu itko iole ozbiljan javio bi mi se i rekao imam 5 minuta za tebe, nađemo se tu i tu pa ćemo vidjet dalje.

Pa covece ima ovde itekako ozbiljnih ljudi, nemoj da vredjas clanove foruma tek tako, ali ti nisi ostavio ni jedan jedini podatak koji bi ubedio te ljude da potrose na tebe i 5 min svog vremena da bi otisli na sastanak, a kamoli nesto vise. Tako da nemoj da se uvredis, ovaj oglas je jedno veliko smece, nit si ostavio link sajta, niti neku statistiku, ama nista, cak nisi ni rekao preko kojeg servisa zaradjujes. Ne ulazim u to da li je tvoj oglas 100 posto istina ili ne, ali druze ovde smo svi anonimni ti treba da ubedis ljude, nece tebi niko verovati tek tako na rec :slight_smile: