Prodavanje Ebook preko weba

Pozdrav, imam svoj ebook prodajem ga na svojoj stranici lovu dobijem na paypall ajmo reci da se radi o par tisuća američkih dolara, jeli prolazi ona priča sa payoneer s karticom? U slučaju da želim pravno, što onda preko firme u hrvatskoj i cca koliko ostaje od zrade u postotoku?

Ne vidim razloga zasto nebih mogao. Postavis na stranici 2CO payment sustav i uredno dobijas pare i kad se skupi određena para prebacis na payoneer i vuces pare na bankomatu, bez poreza, papira i drugih stvari.

Ako hoces prodavat putem firme, payonner tu ne dolazi u obzir buduci da oni ne vrse isplate na bilo koji nacin osim preko kartice … a i sama smisao payoneer-a nije da se isplacuje na druge nacina, vec iskljucivo putem njihovih kartica.

Dakle ako ces putem firme, nadjes neki servis, paypal, 2co ili XZ servis koji moze uplatiti pare od zarade wire transferom, odnosno na tvoj devizni racun poslovnog subjekta. Po svakoj uplati, odnosno prodaji, trebao bi izdavati račun kupcu i tako pravdas ulaz novaca u firmu od isplata. E sad sto je s PDV-om, to ovisi dali samo u EU ili u cijelom svijetu. Dosta se promjenio zakon o PDV-u u HR nakon ulaska u EU, pa je to sada zavrzlama. Osobno sa svojim tvrtkama nisam u sustavu PDV-a od 2013, pa nisam bas informiran o tome.

Al svakako na tom mjestu nebih se upustao u poslovanje preko tvrtke u tom segmentu, buduci da je to potpuno nepotrebno i samo gubis novce, imas posla s papirologijom i jos 100 stvari. Prodaj koristeni paypal/2co-payoneer … lova ti sjeda, trosis, nitko nezna i amen.

1 Like