Prodavanje followersa balkancima

bok , ne znam dali sam pogodio dobru kategoriju ako nisam ispricavam se, uglavno naslov teme sve govori dali bi se isplatilo prodavati instagram/youtube/facebook followerse lajkove itd nasim balkancima, gledam i ne vidim niti jedan takav sajt

gledam i ne vidim niti jedan takav sajt

ja sam izguglao “instagram pratioci kupovina” i vidim da ima baš dosta sajtova… kakvu si ti pretragu vršio kad mi je za ovaj query na Google trebalo manje vremena nego da iskucam odgovor na forumu?

A ako imate ovako neoriginalnu ideju i zaista nema sajta za tako nešto (u šta sumnjam), to bi trebalo dosta da govori samo po sebi. :slight_smile:

1 Like

Na koji način se to još može prodavati?
Koliko znam youtube briše lažne pratioce i kanal može dobiti ban.

u BiH čak i na OLX website imaš ponude da kupiš pratioce, svako malo me zaprati neki novi “10.000 followera za XX eur” i sl.
Ja koristim jedan panel na kojem nikad ne padaju pratioci i prodajem momcima koji rade neke ne daj ti Bože šeme. Ako hoćeš savjet, napravi 1-2 profila, kupi 10-15K pratilaca koji ne padaju i dodaji ove guzare u pokušaju i prodaji im priču da su slavne. Veliki broj prodavnica i agencija će također da ti da lovu jer “fake it till you make it” će nažalost uvijek biti “thing”. Nije uništen ovaj niche i možeš zaraditi barem 100E mjesečno.

“Fake it till you make it” je najgluplja stvar koju sam čuo u životu (čuo sam je ranije, da se ne nađeš uvrijeđen). Također, isto je i sa ovom kupovinom i prodajom ‘followera’. Čuj followera, mislite ljudi koji ne znaju ni šta prate, i onda se čudite što vam je mali reach i broj lajkova…

Pravite brendove od računa, jeste duži i teži proces, ali je zato mnogo isplativije i novčanik će vam biti deblji. Pustite ove dječije načine zarade.

Drug malo si se zaletio, čitaj šta ko piše, diši, opusti se. Ja sam za “fake it…” napisao NAŽALOST da je to IN. Na našem jeziku to piše, tako da se neću uvrijediti, nisi mi ništa rekao. Sa druge strane mi pričamo o PRODAJI a ne o KUPOVINI. Ja imam svoje Instagrame sa 10K+ followera, krenuo sam u travel niche davno i sve mi je top. Nažalost ti ne čitaš, odg. ti je skroz promašaj. Niko od nas ne kupuje nego prodaje. To da li se isplati, da li je potrebno i sl. nije tema thread-a ali evo da ti i to napišem - šta me briga. Hoće 15K da mu dostavim za 2 dana? Plaća me? Ok, ide 16K, kuća časti, ali mu moram prodati i likes jer nema logike da ima 16K a 0 likes i tako se pravi održiv posao o kojem autor ove teme priča.

1 Like

Ne znam ko ne čita, ali znam da sam napisao da je kupovina i PRODAJA loša metoda i pogrešan način zarade, nisam je izostavio, pa da možeš da mi kažeš da ne čitam. Ti mu kažeš da prodajom može zaraditi oko 100€, a ja mu kažem da pusti ove dječije zarade i da se okrene malo težem načinu, ali načinu koji donosi zaradu sa tri/četiri nule a ne dvije. Ako će biti sretniji sa 100€, samo naprijed.

Ja se izvinjavam što sam predložio isplativiji i sigurniji način zarade. Neću više.

“Samo da znate, ja sam iznenađen, i uvređen”. :joy:

@kazzy10 ako imaš dobar panel i bot udri, 100E po 100E pa okreni na marketing za 2-3 klijenta npr u turizmu, pa 10-20% po osobi ili grupi u džep, pa onda nadji ove sa šopovima pa i za njih Insta na automatu a na Fb nek idu ads. +Followers shop za buraniju. Za sve ovo treba min. ulog i rad u toku dana. (10-15min). To je dobra lova koju guraš dalje u svoje ideje, i ti i oni koji ovo pročitaju. Tebe ću Olaf ignorisati jer ja takvog u kući imam.