Ja sam sa svojim prvim portalom počeo prije 16 godina (prodao sam ga u međuvremenu). Tada 2003. portal je bio "šta, kako, igraš igrice za računarom, kakve vijesti
", portala nije bio skoro uopšte, jednocifren broj, započinjalo se s tim baš kao što kažeš iz gušta ili patriotskih razloga, šta već… dakle, samo je trebalo gurati stvar i sigurno si uspio u kratko vrijeme.
Danas, opšti haos, ja to tako definišem, ako nemaš 100.000 € za neki veliki projekat, bolje se mani opšteg portala jer svi to furaju, najviše srednjoškolci i onda kad dobiju prvu AdSense isplatu ko da su nebesa osvojili…
Probaj ganjat neki nišu, usku kategoriju, malo istraži tržište/lokalno ili možeš i na državnom nivou.
Ovo što @korisnik9758789 govori za Google update search, to je jako dobra stvar konačno za istinske kreatore sadržaja i trubim to već određeno vrijeme okolo, to je po meni jedina očita budućnost sadržaja, dakle originalnost vlastitog sadržaja.
Trenutno guram svoj drugi po redu portal i da ne radim ovo već 15-16 godina, dakle na iskustvo, ne bih se sada hvatao tog posla, isplaćuješ 6-7 ljudi, 2 servera, sys admina, sebe, marketing, boga oca računa, knjigovođe, ali imam dovoljno iskustva pa mogu se nositi sa svim time.
Dakle, za početak istraži i pođi smisleno u taj projekat, pogotovo ako si sam, probaj naći možda partnera, izgleda čudno, ali nije loša ideja…
Eh da, radim uporedo i “treći portal” (news, opšta tema), ali čisto istraživački, dakle pišem vlastitte tekstove, imam ih oko 400 ove godine, nema copy-paste, ne vučem publiku s FB ili Twittera i mogu ti reći da me pozicija na Google pretrazi dobro iznenadila, jer me “guraju” što sam originalan, SEO-iziran i biram teme koje vidim da većina izbjegava (obradiš temu koju je urednicima portala lijeno pročitati jer je tekst s agencija duži od 200 riječi
).
Eto, i od mene nešto sitno na ovu temu