Program za dizajniranje loga

Kako učim Flex i razumijem nešto programersku stranu došlo je i vrijeme da ukomponiram dizajn u aplikaciju.O dizajnu stvarno nemam pojma i najvjerovatnije nikad neću ni imati(stvarno nemam tu crtu u sebi) pa me zanima koji mi program preporučate za izradu nekakvih osnovnih loga,možda dodati koji efekt na slova i koju sliku i tome slićno.Znaći ništa advanced,več samo osnovne stvari da mi Flex aplikacija liči na nešto.Je li to možda Illustrator,Fireworks…uglavnom koji je najjednostavniji od ovakvih i slićnih programa?

Ja osobno koristim Illustrator, al u principu kako kome paše. Probaj Fireworks, on je jednostavan dosta, igraj se malo s bojama i efektima pa vidi šta ti paše.

Googlaj za pojmom “dingbats”. Radi se o fontovima koji umjesto slova imaju različite crteže. Kombinacijom par slova i malo koristeći neki program za vektorsku grafiku (npr. open-source Inkscape) možeš sastaviti sasvim pristojan logotip za osobne potrebe.

Samo naprijed sa Illustratorom i Fireworksom,
a internet je i pun korisnih tutorijala na tu temu, probaj cak i nacrtati na papir kako si to zamislio te pronađi odvojene tutorijale za svaki ‘efekt’ koji bi htio primjeniti na koncept, uz malo igre i truda bit ces vrlo zadovoljan.

Cheers

Ako si početnik u kreiranju logoa, trebaš staviti olovku i papir pred sebe, te vježbati ruku. Logo skiciran na papiru nije teško prenijeti u elektronsku formu. Moje lično iskustvo je Adobe Illustrator. Jednostavan za korištenje, a uz to mnoštvo tutoriala na netu. Što je photoshop za rastere, to je illustrator za vektore :slight_smile:

Ja za svaku vrstu grafike koristim fotoshop,pa tako i za logoe.Logo u fotoshopu je tesko kreirat koliko i sagradit autic od Lego kockica.Alat je bogat mnogim simbolima tipa srce zvjezda ovo ono,a moze se i naci dosta braseva za njega pa sa jednim ili kombinacijom oba moze se dobit zaista lijep logo.
Za izradu logoa na ovoj stranici nije mi trebalo mozda ni pola sata racunajuci od momenta kad sam nasao sliku do momenta snimanja kao definitivno zavrsenog.

http://www.vogoscataekwondo.co.cc/

Znaci tebi kao amateru koji se prvi put susrece sa ovim nebi trebalo puno vise vremena da uradis neki prosti logo tipa naslov i neko srce zvjezda ili neki simbol pored.

Najbolji program za dizajniranje loga je Photoshop. Kao sto su neki prije mene rekli najbolje je prvo uzeti papir i olovku i nacrtati ga.

Za dizajniranje logo-a i grafika koje će se koristiti na više od jednog medija i u raznim formatima, alat je u principu vektorski što znači ako si Adobe fan onda Ilustrator, kod Corel-a je to CorelDraw a bivši mMakromedijin je Fireworks a sada Adobe corp…
Photoshop, Corel photopaint, Paintshop pro i td. su rasterski alati koji rade s bitmapima znači slikama, fotkama, služe za retuširanje, fotomontiranje i niz drugih stvari vezanih uglavnom za obradu fotografija.

ma kakav photoshop…illustrator i corel draw i to je to :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja