Program za fakture

Pozdrav,
Zanima me koji progam koristite za izdavanje računa. Ja sam do sada koristija Excel ali nekako mi je postao…hm hm … neznam kako da se izrazim … mal…kompliciran… pa me zanima neki program koji baš radi samo to.

Hvala

Ja koristi solo.com.hr i zadovoljan sam

malo sam čačka po njemu i nije loše … ali šta kada pređeš 1gb?

ne znam čime se baviš i zašto ti je Excel kompliciran. Smatram da je Excel dovoljan za nužne potrebe izrade ponuda, faktura, računa, predračuna. Uz to možeš čak i voditi stanje skladišta robe (zavisno čime se baviš)

1 Like

tisak i web dizajn … zbog puno toga mi je nekako postao kompliciran :frowning:

https://solo.com.hr besplatan do 3 računa mjesečno, ima sve što ti treba (računi, ponude, otpremnice…) i garantirano olakšava vođenje računa kako bi se više posvetio svom biznisu :wink:

a e računi? https://e-racuni.com

solo.com.hr je super, jedino sto me kod njega smeta je sto ne mogu izdati dvojezicni racun za klijente koji su stranci gdje u zagradama moram pisati cijenu u njihovoj valuti.

Viš, mogel sam i ja svoj program stavit da se prodaje kao i solo :smiley:
(i imam više opcija nego on, i stupce na Engleskom i cijene prikazane u Kn i Eur za strane partnere, “običan” račun u Kn za hrvatske partnere,skladišta, otpremnice, ponude, račune, povijest kupaca, imenik kupaca, izvještaje, fiskalizaciju također…)
Jesam blesav, i tu sam si mogel neku pinku uzet, umjesto kaj sam program podijelil poznanicima :smiley:

Hmmmmm, ne znam kako izgleda skladišno-materijalno poslovanje takve firme (tisak) ali ako nisi spreman platiti profesionalno rješenje tada se moraš snalaziti :wink:

Zato je Excel super za to jer izgled fakture ili predračuna prilagođavaš svojim potrebama, naravno ako nisi prevelika firma koja izdaje stotine računa mjesečno a i to ne bi bio problem uz dobru organizaciju i dobro odrađen posao u Excelu.

Bar ja smatram, ako je u pitanju “firma/obrt” i sl. koja se bavi samo web dizajnom i isporučuje usluge dizajniranja, izrade weba, i još nekoliko stavki Excel tu može biti dovoljan.

Pogledajte primjer Izrada računa u Excelu na kojem imate besplatan primjer za download Excel aplikacije.

Potrebno je samo aplikaciju prilagoditi svojim potrebama, naravno do određene gornje granice a to zavisi čime se “firma/obrt” bavi. Jer što su zahtjevi veći tada je potrebna i drugačija organizacija. Naravno ako nije potrebno vođenje skladišta i stanja na skladištu kao i skladišno-materijalnog poslovanjna to je lakše.

Pa kada si ga već podilija moga si ga i nama udjelit pa da vidimo … nikada nije kasno za zaradu :smile:

2 Likeova

A je*i ga, napravio sam ga iz potrebe (kad je uvedena fiskalizacija, pa umjesto da kupujem, napravio sam si web aplikaciju) i nisam ga napravio da bude “lijep” nego funkcionalan i brz. A kada bih ga podijelio tu sa vama, prvo bi me popljuvali da izgleda kao da su se klinci igrali u Frontpage-u :smiley:
Za prodaju bih ga morao ušminkati (vjerojatno koristeći bootstrap kao i “solo”). A bogme mi se ne da :smile:

De ti meni to sibni na private lako za izgled :smile:
Ako bude ok slozim ja izgled pa ti vratim nazad da mozes prodavat. :smile:

3 Likeova

Evo imam i ja webracun.com - jednostavno i brzo!

@svuksic dali si razmisljao o tome da ti POS ispis nece provjereno raditi na svim printerima ?!

@in4hr svjestan sam da printanje na svim pos printerima ne može raditi (Trenutno radi na ovom kojeg ja imam) ali je to onda stvar za pojedinačne dorade i optimizacije, od ovakve besplatne verzije se niti ne očekuje da bude savršena.

Ako imaš frakturu toplo ti preporučujen da odeš na Hitnu da ti stavu gips!!

Pa nije istina baš… normalno funkcioniraju dvojezični računi…