Program za izdavanje računa

Koji program za izdavanje računa je dobar, a jeftin. Ja sam sebi isprogramirao, ali mojprijtelj kaže da mu treba neki gotovi program koji izdaje račune na hrvatskom ili engleskom jeziku. Ne treba imati mogučnost vođenja knjigovodstvenih poslova, nego samo da se račun formira, da izleti na printer, da kreira PDF koji se kupcu može poslati na mail i to je to.

Obični Excell - napraviš šprancu, mjenjaš samo cijene, naziv, datum, broj računa i sl. Lako spremiš u PDF i printaš… Ako se radi o jednostavnom poslovanju gdje sam upisuješ tu i tamo koji račun… Osobno radim na taj način pa zato predlažem. Druga stvar ako ti treba za neku veleprodaju i sl…

Taman posla u excelu. Napravio sam ja sebi u C#, ali to je posebna aplikacija prilagođena za moje potrebe, a treba mi za prijatelja. Moja aplikacija radi, ali neke funkcije nisam ni napravio, nego po potrebi drkeljam direktno u SQL Serveru. Kad radim za sebe, onda radim napola. To je ono: “Kod postolara najgore postole” :slight_smile:

Dakle, treba mi za prijatelja koji će izdavati račune na HR i ENG pa me zanima koji program je jeftin, a da je pouzdan (da nema bugova) i da se može eksportirati podatke (da nije neki koji ti zaključa tvoje podatke i onda te oni drže za muda).

Ja sam si napravio web aplikaciju za to.

 1. Dodajes stavke u racun i zbraja automatski
 2. Predefiniran pdv se obracuna na sve
 3. Ima bazu klijenata, tako da upises samo prvo slovo i onda ti autosearch ispuni podatke (ime, adresa, oib…)
 4. PDF export ili kao url, pa se moze poslat klijentu sto se vec zeli.
 5. Kategorizacija racuna, (racun za hosting, racun za web itd)
 6. Template koji preko phpa i htmla moze sam mjenjat pa tako mjenja izgled

eto pa ako zeli tako nesto neka se javi, skupa sa instalacijom na nekom serveru bi mu doslo 700 kn, jednokratno.

BambooInvoice: Simple, Beautiful, Open Source, Online Invoicing

[quote=“Marko_bweb”]Ja sam si napravio web aplikaciju za to.

 1. Dodajes stavke u racun i zbraja automatski
 2. Predefiniran pdv se obracuna na sve
 3. Ima bazu klijenata, tako da upises samo prvo slovo i onda ti autosearch ispuni podatke (ime, adresa, oib…)
 4. PDF export ili kao url, pa se moze poslat klijentu sto se vec zeli.
 5. Kategorizacija racuna, (racun za hosting, racun za web itd)
 6. Template koji preko phpa i htmla moze sam mjenjat pa tako mjenja izgled

eto pa ako zeli tako nesto neka se javi, skupa sa instalacijom na nekom serveru bi mu doslo 700 kn, jednokratno.[/quote]

Svaka čast. Čini se jako jednostavan, a koristan program. Vidim i PDV izračunava. Nego reci ti meni ovo. Kako će ispisati PDV u slijedećim slučajevima:

 1. Izdajem račun za CD
 2. Izdajem račun za knjigu
 3. Izdajem račun za knjigu i CD
 4. Izdajem račun za 1 litru maslinovog ulja

Kako će izgledati izračun/iskazivanje PDV-a na ovim računima?

Nije razradjeno neki if case dio ali moze se svakoj stavci rucno promjenit PDV prije sejvanja i moze se mjenjat kolicina artikala ono 10 maslinovih ulja po cijeni od 100kn ukupno 1000 +pdv

Možda me nisi skužio. PDV na knjige (neke od knjiga) je 0%. PDV na CDove je 25%. PDV na ulje je 10%. Ako uz knjigu ide besplatni CD, onda je PDV na knjigu 0%, a za CD piše cijena 0 KN + PDV 25% od nabavne cijene CD-a.

Dakle, program za račune je u pravilu malo kompleksniji.

Reci mi u čemu si napravio taj program i da li prodaješ taj program u obliku izvornog koda ili kompajlirane web aplikacije?

To je web aplikacija koju sam slozio ba bazi drupal cmf-a.

Možeš koristiti solo.com.hr 49 kn mjesečno

Pozdrav,

pogledaj http://in4.hr/in4-bms.html

Javi se na PM za dogovor. Cijena jednokratno ovisno o potrebnim modulima + moguce customiziranje prema potrebama korisnika.

Prvo tražiš neki jednostavan i jeftin program za izdavanje računa,
na to ti traveller predloži excel koji može sve što si ti naveo i onda kažeš taman posla nakon toga ti ljudi predlože još neke programe i ti svakom programu tražiš dlaku u jajetu a na početku si rekao da trebaš jednostavan i jeftin.

ma covjek uopce ne trazi puno … kaj? pa samo trazi da je super, da sve ima, po mogucnosti da mu netko customizira … da support i da je besplatno. To je normalno …


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact