Program za mjerenje jačine wireless signala

Može li mi netko preporučit besplatan program za mjerenje wireless signala.
Trebao bi izmjerit jačinu signala koji hvatam od brata da mogu odlučit koju ču antenu i ruter kupit.
Namjeravam se spojit na njegov ruter jer je udaljen od mene samo 200m.

Unaprijed zahvaljujem!

Pa moraš imati antenu da bi izmjerio jačinu signala. Netreba ti ruter da bi se spojio na njegov ruter, moraš u komp svoj staviti wireless karticu i uz nju bi trebao dobiti antenu, i software s kojim ćeš se moći spajati na AP-ove u blizini i u tom softweru će ti pisati jačina signala. Nebi smio imati problema, pogotovo ako nema prepreka između tebe i njega.

jednu bitnu stavku si izostavio, 200m udaljenosti , dali ima zgrada, kuća ili je čistina ?
ili kakva je situacija, ali ako nije nešto pregusto između vas
onda slobodno možeš kuptiti ovo : WL-5460AP v2
te si složiti satkantenu .

@chief, nema uopće potrebe za tako nečim, osim ako ne misli bacati pare.
Kasens G5000 ili G9000 je sasvim dovoljno za tu namjenu, štekni u USB port, učitaj drivere i vozi za puno manje novaca. Oko mene je dosta kuća, drveća i nema optičke vidljivosti pa lovim signal i do 2km zračne linije (istina, dovoljno tek da se spojiš), a sve do 500m je odlično i to samo sa omnicom od 10dB.
Ako ima tu opciju u routeru (nemaju baš svi), neka brat postavi snagu odašiljanja signala na 100% i trebao bi se spojiti bez problema.

da , može i to. ali opet najbolje je da proba od nekoga posudit opremu i da vidi kaj mu je najbolje.
ja sam inače član jedne wifi udruge pa imam i jedno i drugo :smiley:
mislim imam kasens g5000, a i imam WL-5460AP v2.
kasens nije loš ali jedino s vanjskom antenom.

Postoji jedna kuća između mene i brata koja djelomično zaklanja pogled,ali kad bi stavio ruter ili antenu na na gornji kat onda ta kuća ne bi smetala,a i na gornjem katu hvatam bratov signal na laptop,dok na donjem katu gdje živim ne hvatam.
Jedan prijatelj koji radi u firmi koja se bavi antenskim sustavima mi je rekao da pomoču tog nekog programa koji se instalira na laptop izmjerim jačinu signala koji primam od brata tako da na osnovu toga može izabrati uređaj koji ču koristiti za spajanje.
On kaže da se možda može koristiti i ruter od t-coma (ostat če mi nakon isteka ugovora) ali mu treba promjenit mod u kojem radi.
Mene zanima najednostavnije i najeftinije rješenje koje če dobro funcionirat.
U kući imam dva laptopa pa mi vjerojatno treba ruter ili dva kasensa.
Najgore je što nemam u koga posudit opremu da vidim da li funkcionira,a glupo mi je nešto kupit i da na kraju ne funkcionira.

gle, u svakom slučaju ako router ima taj mode, a to bi trebao biti tipa : Client mode, onda možeš i njega korisit, ostaje ti jedino onda antena. a sad ako nema taj mode ili sl. onda ćeš morati kupiti bilo kasens ili wifi ap-a
a antena je naravno obavezna. iskreno, nebitno je dal koristiš router, wifi ap ili kasens. jer sve troje u principu ovisi kakvu antenu koristiš, te kolka je i kava udaljenost do ciljanog mjesta.

Gledao sam po internetu i izgleda da ovaj moj ruter od t-coma (bijeli thompson) nema client mode.Šteta!
I koju antenu da kupim?

Instaliraj si inSSIDer – Discover The Wi-Fi Around You | MetaGeek
Programčić je free i možeš izmjeriti jačinu signala koji primaš na katu. Mislim da ti je Kasens najjeftinije rješenje, jer ako gore loviš signal wireless karticom laptopa onda sigurno imaš full signal na Kasensu, plus što možeš napraviti i virtualnu mrežu i dobiti preko njega signal u cijeloj kući. Već sam pisao o tome na forumu, probaj naći temu.
Btw. ako je Thompson 780, mislim da ima client mod ili nešto slično, nisam ga dugo koristio pa ne pamtim.

da li možda netko zna ima li ruter od t-coma thomson tg 7821 client mode?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja