Program za pisanje ponude... pomoć

Lijep pozdrav svima…Molio bi nekoga ako zna nekakav BESPLATNI program za pisanje ponuda…Imam obrt i nisam u sustavu PDV-a

Hvala unaprijed :smiley:

U jednoj raspravi sam našao ovaj program
http://www.vandamia.com/programi/download.html

Zanima me dali je to besplatni ili probni program…Naravno ako znate još koji

Hvala

za pisanje ponuda možeš koristiti i notepad.

Hvala

notepad, najednostavniji i najbolji ! :slight_smile:

tnx :smiley:

Mi koristimo Word od firme Microsoft, pa u njemu eksportiramo dokument u PDF format.

1 Like

Mi koristimo (Ja) OpenOffice paket programa koji uključuje i druge alate poput rada s tablicama, prezentacijama ili jednostavnijim bazama podataka. Besplatan je. Dobra stvar jest da ponudu kad ispišeš u OpenOffice Writeru, jednim klikom prebaciš-izvoziš u PDF.

Ja koristim https://solo.com.hr
Znam da je tema stara, al možda nekome bude korisno kad traži prek Googla…
Pozz

Vidim ima kojekakvih prijedloga. Ja ne vidim uopće potrebu za nekim programom koji bi služio u svrhu pisanja ponude za uslugu-proizvod koju nudi tvrtka.

Što je ponuda? Pa to je običan obrazac koji ima svoju formu i određene elemente. Po meni ponuda=račun ili faktura. Dakle sve se svodi na isto. U ovom slučaju mislim da Excel ima jaku moć za kreativnost, vođenje evidencije, arhive, printanja u PDF i slično.

Na ovom linku postoji tutorijal kako izraditi račun ili fakturu (PONUDU) u Excelu i dovoljno je samo preoblikovati u naziv PONUDA i doraditi.

Tutorijal prikazuje sve elemente i source code za VBA makornaredbe kao i mogućnost snimanja u PDF i arhiviranje. Samo se treba malo organizirati i potruditi.

1 Like