Program za print teksta na odredenoj poziciji na papiru

Pozdrav, zanima me program sa kojim mogu printat tekst na odredenom dijelu papira, znaci program bi trebao izgledat otprilike na nacin da ja na njemu sam napravim mjesta gdje se upisuje tekst i da sa njim odma mogu izracunat gdje ce mi se tekst nalazit na papiru (1:1), ali isto tako mi treba da na njega stavim gdje se moze upisivat tekst, znaci ko neka prijavnica. To bi mi trebalo jer bi na papire cca 10cm x 10cm koji su vec ispisani ja unosio tekst na prazne crte preko toga i onda printao na taj postojeci papir, nesto tipa kako kod nas printaju uputnice.
Nemojte mi samo govorit da imam za to Word jer tamo ne mogu napravit to sta bi htio. (kucice za unosit koje se nece ispisivat).

Adobe Acrobat.

Jel to ovaj?

Gdje se mora otic u tom programu za to napravit?

To je taj. Mislim da se obrazac može napraviti i u create PDF, no davno sam to radio. Doduše, Acrobat dosta košta pa ne znam hoće li ti to odgovarati.
Kreiranje obrazaca:

http://www.hartnell.edu/faculty/frc/guides/Create%20a%20fillable%20PDF%20Form.pdf

Printanje podataka na gotove obrasce:

http://acrobatusers.com/tutorials/how-do-i-print-only-form-field-data

Skinuo sam trial verziju ali ovo nije program za to sta sam htio…ja bi napravio ko neku formu da mi na uvijek isti obrazac printa, nebi sam napravio cijeli obrazac nego bi bila fora da pisem na vec postojeci obrazac, pa samo da na taj papir isprintam ime i prezime i slicno na prazna mjesta…

Nije li najlaksi nacin upravo rekreirati postojeci obrazac u pdf-u?

Evo sad sam uspio napravit da skeniram i onda sam dodao polja koja sam popunio, ali kod printanja mi ne printa to sta je u poljima napisano a stavio sam da je na vidljivo…htio bi stavit samo da se ispisuje ovo sta je u poljima, jel to moguce?

[quote=“wot”]Nemojte mi samo govorit da imam za to Word jer tamo ne mogu napravit to sta bi htio. (kucice za unosit koje se nece ispisivat).[/quote]U Wordu možeš napraviti kućice za unistiti tekst koje se neće ispisivati. Koristiš polja (FILLIN ili FORMTEXT i dr.). Ako otvoriš “Forms” toolbar stvar će biti prilično očigledna.

Aj sad cu i to probat, prije mi je bilo tesko nastimat to uvijek bi mi drugacije ispisalo.

imam word 2010, di se to tocno nalazi?

Ha, ha, ha. :smiley: Word 2010, ha? Morat ćeš se snaći sam, bojim se. :slight_smile:

Trazio i trazio i prekomplicirano je, gledo sam na netu i to da se nade treba previse toga klikat i nalazit…rade bi ja sa ovim gore programom, sve sam napravio kak treba sam mi jos treba kak da kod printanja mi se vidi to sta pisem u boxeve, a da mi pozadinu ne printa, tj. ono sta sam skenirao da ne printa nego samo ono sta sam nadopisao…

Jesi li pogledao drugi link koji sam ostavio?

Evo uspio sam sve, trazio sam tamo, prvo se trebalo save a onda tek ispunit, nznm zas al sad je ok, malo mi bjezi tekst skroz dole makar je na slici koju sam stavio dobro al nema veze, budem to probo fiksirat, hvala :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja