Promjena titla posta i url-a

Pozdrav,
molim pomoć oko sljedeće nedoumice.

Naime, stranica je još u izradi i još nije indeksirana. Došlo je do potrebe da se izmijene neki naslovi postova pa me zanima da li smijem (a da ne bude negativnih posljedica) promijeniti i url (obrisati postojeći i staviti novi).
Ima li neke veze što stranica još nije indeksirana ili će bez obzira na to trebati raditi redirect?

Po meni ti je sve lakše napraviti sat dok nije indexirana. Trebao si prvo napraviti na webu sve kako želiš pa ju tek onda pustiti u “promet”

Pa stranica još nije u prometu. No, zanima me mogu li samo promijeniti url, a da se ne mora raditi redirect (s obzirom da ništa još nije indexirano) ili se ipak mora raditi preusmjeravanje čak i unatoč tome što ništa još nije indexirano.

Slobodno možeš promjeniti to znam iz iskustva jer sam ja to napravio i sve je prošlo kako treba. Kad sam napravio stranice vidio sam nakon tjedan dana da to nije taj raspored/kategorije/lnkovi i sve sam promjenio baš onako kako sam htio i eto me članak na 2. mjesto odmah ispod wikipedie za ww :wink:

1 Like

Dok god site i stranice nisu indexirane možeš slobodno mijenjati url-ove. Kada se site indexira, onda bi trebao raditi redirect ako mijenjaš url-ove, da ne izgubiš posjećenost odnosno da usmjeriš botove i korisnike na kojem mjestu je premješten stari sadržaj.

1 Like

Hvala, baš to me je zanimalo jer znam da se kasnije mora raditi redirect, ali nisam bila sigurna smijem li mijenjati sada pošto ništa nije index. Stranica koje treba promijeniti ima stotinjak pa bi mi bilo bed da nešto ne bude kako treba. Hvala.

Ha, gle, i da zaboraviš ili slično, ne bi se ništa strašno desilo. Ljudima se dešavaju greške, pa i takve da ne stave redirect, ako se ne služiš nikakvim zabranjenim metodama, botovi bi ti već nakon nekog vremena našli i sami novi url.

2 Likeova