Promoviranje Webshopa na Facebooku

Pozdrav svima. Dali ima tko ako bi mi mogao pomoci oko ucinkovitog reklamiranja webshopa na facebooku. Naime sam sam probao više varijacija reklama, targetiranja određene skupine itd… ali ucinkovitost je bila nikakav. Zaista neznam uopće koja je najbolja opcija reklame za webshop na face-u.

Ovisno o tome što prodaješ. Vidio sam nekoliko uspješnih kampanja di se igra na kartu sentimentalnosti/povijesti. Npr. webshop koji prodaje video igre, objavili su neku staru konzolu tipa ps2 i ultrapopularnu igru za ps2 i recimo u opisu su napisali tko se sjeca dobrih starih vremena? I u nastavku opisa ponuda igre koja je nastavk ili u istom žarnu. Odaziv je bio velik sa velikim brojem komentara te lajkova a ne sumnjam da je i reach bio dobar uz povoljnu cijenu. Naravno i targetiranje publike mora biti u skladu. Ali opcenito domaca publika je relativno jeftina i lagana za napraviti dobru kampanju. Isto tako nagradne igre uvijek prolaze, označavanje prijatelja za nešto itd…

1 Like

ja ne bih promovisao webshop generalno, već proizvode …

1 Like

Kao što @petarcro napisa, sve ovisi o tipu proizvoda koji želiš promovirati.
Nekako je moje skromno mišljenje da “neozbiljniji” proizvodi i sitnije usluge, razni modni dodaci (što originali, što fake) dobro prolaze na FB ads. Postoje proizvodi/usluge koje nikako ne idu preko Facebooka, ma kako optimizirao oglase i uključivao ciljanje lokacije. U stvari, posjeta s FB na web stranicu bude evidentna, ali ROI je nikakav.

Evo ti primjer: dok smo nekad u sklopu svojih usluga nudili i game servere, preko FB ads je ROI bio odličan. U istom tom periodu, precizno smo ciljali zemlje/gradove s ponudom za dedicirane servere. ROI=0.

Kad bi napisao što prodaješ putem online dućanja, vjerujem da bih ti mogao dati konkretan savjet.
LP

Radi se o Webshopu topprodaja.eu Prodaje se zaista sve i cijene su jako dobre. Bilo kakav savijet bi došao super. Hvala

Probao sam promovirati samo proizvod sa slikom, pa proizvoda sa videom, pa skup proizvoda no nisam ostvario dobre rezultate tj. potrošio bi puno više nego bi zaradio prodajom proizvoda.

Za početak bih trebao srediti web.

eh to je umjetnost, zavisi od proizvoda

ne znam sta da ti kazem, mozda da vidis influensere po instagramu, platis nekome ko ima jak nalog na instagramu da promovise cipele ili sta ja znam vec

Možeš pokušati, kako sam već naveo promovirati kategorije mode, ljepote, raznih perlica i sličnih gluposti.
Ako ne ide, zaboravi FB, pokreni Google AdWords, targetiraj tržište i živi sretno.

Naravno, poželjno bi bilo da odradiš SEO za svaku kategoriju i proizvod kako spada, a kako ti @Zdenga dade savjet malo i optimiziraj web, smanji broj .js i css, te proklete slike smanji prije uploada jer se stranica iznimno sporo otvara.

Tek onda pokreni i neku marketinšku kampanju (G AdWords je moj savjet definitivno).

Najveći problem i je što prodaješ sve i svašta, dako da specifičnu nišu teško da možeš odraditi.

Ok hvala puno na savijetu. Ali vec sam platio jednog programera koji mi je optimizirao web ali nije slike. Možda je još jedino što bi trebao optimizirati su slike.

Da da hvala puno na savijetu. Imao sam vec pokrenutu i Adwords kampanju. Platio 1400 kuna a prodao jedan proizvod. E sad moguce da bi trebao naci strucnjaka za adwords koji bi mi to odradio jer ja imam neko znanje ali ne bavim se tim profesionalno. Ono što sam koristio u Adwordsu sa obzirom na količinu proizvoda koje imam su Dynamic Ads.

Ne radi se samo o fotografijama vec i o css-u https://tools.pingdom.com/#!/INezR/https://topprodaja.eu/

Bez ljutnje: odustani od j.d.o.o., od web shopa, od svega! Jednostavno je nemoguće pa čak i s elemetarnim znanjem i razumijevanjem AdWordsa.

Pa ne znam zašto bi odustao. Jednostavno je potreban neki stručnjak za Adwords ili još bolje uložiti u dobar SEO.

Bolje ti je potruditi se na fb reklamiranju. Ne vjerujem da je tako lose :slight_smile:
Javi se na pm radim sličnu stvar.

Stručnjak za AdWords košta. I SEO košta.
Ako si spreman uložiti ozbiljna sredstva, naravno da ti nije savjet odustajati.
Moja opaska je bila da je jednostavno nemoguće potrošiti 1400 kn na AdWords kampanju a prodati samo jedan proizvod. Posebno ako se uzme u obzir da prodaješ robu široke potrošnje koja ne košta bogatstvo.

Druga bi priča bila da si utukao 1400 kn Googlu a prodao jedan bager od 100k EUR.

Ne moze ni strucnjak za adwords sve podesiti kak treba bez dosta ulaganja. Moras potrositi bar 500 eura i min 2 tjedna da vidis kak koji oglas prolazi.

Dragi @Edi_Ri
Malo dobih vremena te analizirah tvoj web shop. Koja mrtva optimizacija weba?

S druge strane, pogledaj kako je optimiziran naš web shop (da, može i bolje) :slight_smile:


Ista lokacija testiranja (London, UK) isti browser (Firefox).

Imaš tu na forumu ekipe koja zna odraditi optimizaciju (za početak). A tog programera kojeg si platio i koji ti je “optimizirao” stranicu primi za uši i pošalji da cijepa drva, tamo mu je i mjesto.

Bez ljutnje, stvarno sam dobronamjeran i bez ikakvih osobnih interesa.

LP

Ok puno hvala na savjetu i znam da nažalost optimizacija nije napravljena kakva bi trebala biti. Molim te ako imaš nekog tko bi to mogao odraditi kako treba da mi ga preporučiš. Bitno za naglasiti je da je webshop izrađen na Prestashop platformi. Hvala

Već vidio da je Prestashop, custom theme. Ne volim Prestu :slight_smile:

Sad ne mogu obećati ništa, ako se ne snađeš do početka 2018 javi se, tad bi se možda moglo naći slobodnog vremena…

Za sad stavi oglas na forum, ne plaćaj unaprijed bilo komu bilo što (da, i ovaj forum je pun prevaranata i klinaca) možda netko od kolega sad ima vremena da se ozbiljno posveti prvo sređivanju i optimizaciji weba a onda i problemu oglašavanja.

Još nešto: promijeni hosting! Ping (first byte) do HawkHosta je 160-180 ms. Kako i ne bi bio, kad koristiš kanadsku IP adresu.
ping_1
A tvoje ciljano tržište je Hrvatska i hrvatski klijenti. Točno? Nađi si europski (ili još bolje hrvatski) hosting. Nađi stručnjaka koji će to sve izmigrirati i posložiti kako spada. Za početak drastično ćeš ubrzati web. Brži web - više zadovoljnih potencijalnih kupaca. Nitko ne voli kad mu se web otvara 30 sekundi.
LP