Prosječan klik od 10 ak $?

Kako komentirate ovo, 600posjeta a zarada 200$ dan? Ili sam ja nešto krivo skužio tu?

ovo je stari oglas… mada sumnjam da je nesto ovako moguce.

Nevjerovatno mi izgleda drzati CPC tako visok, mada je moguce je CTR izrazito velik (preko 10%)

Da stari je, al ne znam zašto bi se promijenilo nešto.
Mislim da je moguće, tematika sajta je kao da samohrane majke traže odštete i sl. a tu stupaju odvjetnici i milionske odštete (moja teorija).
Samo ne znam jel to prolazno nešto ili ne.
Uostalom sajt je uspješno prodan za 120k$, ima nešto u tome.

Nek mu je ctr oko 10 % a prosjecna cijena klika oko 3 $ lako moguce da toliko zaraduje.

Pa koliko vidim NIJE prodan jer pise “Auction Ended Unsold” jer da je vise od toga trazeno. Fakat velike cifre…

teško da uopće postoji tolika konkurencija čak i na svjetskoj razini da bi oglašivači morali plačati $20 pojavljivanje i klik na adsense kako bi vlasnik stranice dobio $10 čak ni sa jakim riječima. koliko ih onda košta kampanja? nešto mi tu ne štima, ja bi u tom slučaju kontaktirao vlasnike stranice i direktno se oglašavao jer mi se to čini isplativije.

postoji , postoji… Pogotovo što se tiče odvjetnika, osiguranja i sličnih nichea

onda opet mi imamo nekakav raskorak jer je u našoj državi reklamiranje odvjetnika zabranjeno. osim pojedinih medija i medijskih kuća koje guraju svoje “favorite” vjerojatno dobro podmašćeni.

u svoj sili dostupnosti interneta svima i izrade istih već bi konkurencija bila dovoljno velika da se i ti KW razvodne, još uvijek mi je nevjerovatno da se pojavljivanje adsense oglasa plaća 20 ili više $

Pojavljivanje je besplatno , kada netko klikne onda se naplačuje 20 $ npr. Kad uzmeš u obzir da odvjetniku iz Amerike jedna parnica u slučaju gdje žrtva traži oštetu od neke tvrtke može zaraditi nekoliko desetaka tisuča dolara zaista nije teško povjerovati da bi on platio 20 $ za klik.

Takvih klikova nema puno i ukoliko je nekom odvjetničkom društvu dnevni buđet cc 1000 dolara on za taj iznos može dobiti dnevno oko 100 -200 potencijalnih klijenata. U ovom konkretnom slučaju je po mojoj procjeni klik oko 3 $ uz jako dobar CTR od recimo 10 %. ČAk sam i ja imao na jednoj stranici klik od oko 3 i pol eura što je oko 5 $.

http://slike.hr/slike/adsense_539d8.png.html

Ukoliko je ćovjek u adsenseu dugi niz godina + stranica mu je stara gotovo 4 godine vjerujem da on dobiva jako dobru cijenu klika.

Naravno da je pojavljivanje besplatno ali je opet reklamiranje sve dok se netko ne upeca na reklamu. Tada postaje klijent. Razumijem što želiš reći i čak bi volio da tako cijeli internet marketing funkcionira. Kontekstualno oglašavanje je donijelo novce velikima jer nemaju potrebu tražiti medije a mediji se u tom slučaju zadovoljavaju mrvicama. U slučaju koji braniš a ja te podržavam, novac donosi prvu poziciju. Svi seo stručnjaci i marketinški gurui moraju shvatiti da se prva pozicija naplaćuje. Kada se izboriš za kvalitetan KW nečija kampanja se pojavljuje ispred tebe u SERP-u.

Ti si totalno ali totalno izgubio temu o kojoj ovdje raspravljamo i zaista ne kuzim o cemu ti pricas… Klikovi od 10 $ moguči sigurno, dali je lako doč do njih? nije.

Da i ja ne kuzim sto Doom brije :slight_smile: def je moguce i da je cijena klika veca od tih 20$. Rasprava i uopce spominjanje da se besplatno prikazuju?! mislim sto smo tek otkrili adsense i internet?

Ono sto bi htio reci da je to “čar” velikog trzista sa mnogo konkurencije, predpostavio bi da je mozda nesto slicno i sa psihijatrima u LAu i slicnim mjestima :slight_smile: Uglavnom gdje je zarada visoka po jedinici prodaje.

Usput pravo je zato kod nas adsense u ■■■■■, jer nema konkurencije a i para a i razumijevanja interneta. Jos uvijek cesto vidim a i cujem iz price da ce netko radje platiti neki banner da se vrti na site sa 100 drugih na siteu i vrlo vjerovatno dobiti nula posjeta nego da ce uzet adwordse i dobiti pokoji kilk. Tu bi trebali i mi raditi na nekoj edukaciji trzista, kroz sitove, blogove, tekstove… da klijenti i skuze bit i dobit koju mogu ostvariti pa bi se i konkurencija dogodila. Opet mozda bolje da nas boli k. radimo svi na eng trzistu sitove a neka vrijeme i drugi odrade taj dio kod nas :slight_smile: