Iskustvo jednog mog poznanika, mladji momak podosta od mene, kako je dosao do dobrog posla preko grane, inace je zavrsio IT.
Poznaje dobro WP, napravio je neku temu koju je hteo da prodaje, ali mu je nisu primili na Themeforest sajtu, ali jesu na jednom drugom sajtu, sad ne mogu da se setim tacno koji sajt je u pitanju.
Krenuo je da je prodaje, i islo mu je fino, ali mu je rad kao podrska bio naporan.
Na srecu, tu temu kupi neki amer koji ima neu firmu koja se bavi WP, izrada neke celokupne skripte CMS a koji u osnovi ima WP. Svidelo mu se ovaj sto je ovaj uradio, te ga pozvao da radi za njega.
Evo ga radi od kuce vec, 2 il 3. godinu, plata preko 3500 dolara, jako zadovoljan.
Sto se mene tice, pokusavao sam s jednom skripticom da udjem na Codeigniter, ali nisam uspeo, jer ne mogu ja da napisem tako savrsen kod, da bude sve cisto, precizno, po standardima, da je komentarisano, nemam ja zivaca za to.
Ali sam tu skripticu i jos par njih, postavio na Hotscripts sajtu kao komercijalnu, prodavala se, prodaje se jos uvek, ali trenutno neki zastoj, jer treba stalno nesto da se raducka.
Skripta nije savrsena, ali nijedna nije savrsena, dobro, mozda moja malo manje od tih nesasvrsenih 
Kao podrska sam bio super, imam 90% pozitivnih komentara gde vise hvalisaju mene nego skriptu
.
Stupio sam u kontakt s masom ljudi iz celog sveta koji su kupovali skriptu, medju njima ima i onih koji imaju firme, rade, ili su to obicni ljudi koji imaju svoje neke sajtove.
Pored toga sto neko kupi skriptu od mene, ja sam imao jako puno sklopljenih poslova van toga, s tim ljudima koji su kupili skriptu. 3x vise novca sa sam zaradio od tih poslova, ako ne i vise.
Mucio sam se, nije da nisam, najvise zbog jezika.
I evo onog bitnog detalja, zbog cega sam pisao ono iznad, je da je glavni support menadzer primetio moje angazovanje oko korisnika, oko moje podrske kad neko kupi skriptu, te me kontaktirao i hteo je da me zaposli da raidm na Hotscripts sajtu, ali ne kao programer, vec kao Support u nekom delu, za platu od 800 dolara za 10 sati rada.
Meni je to izgledalo VAU, prilika, sto i jeste.
Nisam odbio, ali sam govorio odmah coveku da mi je engleski jako los, da nisam ja za to, on meni govorio, ma ne treba ti mnogo eng, najvise ce to ici u pisanom obliku, probaj. Povezali smo se na skype, pa je tad covek video da se ja mucim oko eng i na kraju sam odustao.
Hocu da kazem, da nacin postoji da se dodje do posla, pa i u jakim firmama, poznatim.
Eto ta jedna skriptica je meni napravila ulaz za mnoge stvari i vrlo cesto me usrecivala/usrecuje.
Pokretacu teme, eto ja tebi predlazem da pokusas nesto od ovoga.
Naravno i tu ima posla dosta, ali ako si mlad, zeljan rada, zeljan da izgradis neku svoju vrednost, ovo ti je jedan od nacina.
Na kraju, napravis svoj sajt gde ces da prodajes sve svoje skripte koje si napravio, malo sredjene, uposlis ljude koje ce da rade za tebe, a lova pljusti sa svih strana 
To je bio moj plan, ali me izdaje snaga, nemam puno zivaca, te se zadovoljavam i s ovom zaradom koju trenutno imam radeci pomalo sve i svasta.