Quick adsense plugin problem ili možda nešta drugo

Apdejtovao sam skoro quick adsens plugin na amz aff sajtu. Iako imam samo par adsens reklama na sajtu danas gledam jedam stariji članak i vidim ispod naslova i na kraju članka adsens reklamu koju znam da nisam stavio (jer nikad ne stavljam odmah ispod naslova). Odem na edit post da vidim da nisam slučajno možda ubacio onaj shortcode za reklame i nisam. Sad pregledavam i druge članke i vidim i na drugim člancima da se pojavljuju reklame. Sumnjam na ovaj abdejtovani plugin quick adsens koji koliko znam dosta vas koristi.

edit:nakon deaktivacije izbrisane su reklame

aktivirao sam plugin opet i vidim da je označeno na početku i na kraju članka da budu reklame iako ja to nisam označio.

gledam adsens statistiku i izgleda da su regularno meni pripisani pregledi i klikovi (doduše samo jedan)

deaktivirao sam plugin

zanimljivo je da mi se povećala posjeta. ja malo sunjam na to što su dodane adsens reklame, možda je nebuloza, ali moje sumnje idu na tu stranu. dodao sam u sidebar jednu adsens reklamu za svaki slučaj, da se pokrijem ako sam u pravu.

Upravo krenuo da pisem post o ovome.

Znaci ista stvar. Updejtovao quick adsense plugin, svi kodovi za reklame nestali sa sajta. Odem na adsense, ponovo ubacim kodove u plugin, radi sve OK ali je ovo bas, bas cudno i glupo. Vidim da su malo interfejs promjenili i da su poceli ove vi stories da forsiraju pa kontam da je mozda do toga.

Naravoucenije - ne updejtujte jos quick adsense plugin.

Inace, radi se o verziji 2.1

Da nije sta modifikovano u AdSense s tvoje strane?

Da nisi mozda ukljucila onu opciju da ti AdSense sam postavlja reklame gdje smatra da je “potrebno”?

Ista situacija je i kod mene bila, znaci em su se reklame izbrisale em kada poslozim ne posloze se onako kako sam podesio, zeznuo sam se sto sam upste upadate plugin. Ja sam mislio da sam ja nesto zajebo pa nisam onda nikom ni pisao, a ja sam plugin igrom slucajeva abdejtovao plugin odma cim su ga izbacili, jer sam radio nesto na sajtu i pojavi mi se obavestenje i odma upadate… :open_mouth:

Da li vam se pojavilo ovo obaveštenje od Quicka:


i ovakav settings:

Da to je poslije apdejta

This plugin was closed on February 19, 2018 and is no longer available for download.

Nedavno sam negdje čitao o tipu koji kupuje free pluginove pa onda hakira site-ove. Uglavnom, ja bih ga uklonio sa site-a dok ne vidim o čemu se radi.

Da, na kraju mozes imati AdSense oglase na svom sajtu, ali s tudjim pub-id … dok skontas … huh …

Problemi su poceli sa verzijom 2.1…

Forum je prepun zalbi.
https://wordpress.org/support/plugin/quick-adsense

Downgrade na 2.0 je privremeno rjesenje za one koji nece da traze novi plugin.

Nikad nisam ni isprobao taj plugin, Ali jesam jedan sličan njemu koji odlično radi. Fora je što na ovom odredite nakon koliko paragrafa da stavlja reklamu pa ih možete staviti 6 a pokazat će ih se samo onoliko koliko paragrafa ima u članku i zadovolji se uvjet. Tako na kratkom članku mogu stajati 2 reklame, a na nekom dužem i 6 komada 3 klasika + 3 link AdSense …

Evo iako sam na mobitelu snašao sam volje da pogledam koji je plugin u pitanju : Insert Post Ads

2 Likeova

Sinoc sam bas provjeravao na jednom sajtu koji ima 2.0. Uopste ne nudi update plugina. Mor’ biti da ga popravljalju i da su ga povukli.

Ima novi apdejt, ja nisam isprobao

2.2
Fixed functionality issues

Ok je radi, izgleda isto kao 2.0.

1 Like

Jesam ja lud ili su ovi opet sjebali ovaj quick adsense plugin? Upravo updejtovao, na sajtu nema reklama uopste!

Odem na quick adsense plugin da vidim, poklikam ovo sto treba. Sada izgleda ovako:
1

Medjutim, opet ni jedna reklama na sajtu! Ukoliko kliknete na reset to defaults, obrise vam adsense kodove pa nemojte da odmah uradite save.

Inace, radi se o verziji 2.3.1

Jel jos iko updejtovao?

Ja sam vidio upadate jos neki dan al nisam upadate uradio, znam da je prosli put bio neki problem…

I cisto da znate ko je updejtovao. To sto je nesto sivo(sto nas je do sada naucilo da se ne moze na kliknuti jer ne mozes nista selektovati) ovdje ne vazi.

Vratio sam na 2.2 i sve radi normalno.

Nemojte se cimati bezveze, instalirajte https://sr.wordpress.org/plugins/ad-inserter/ umjesto tog dodatka, više manje je sve isto, ima i više mogućnosti za oglase nego taj Quick adsense.

1 Like

Verzija 2.3.2 koju su danas izbacili nije popravila stvar.

1 Like

Kod mene isto ima promena samo na jednom sajtu. I to primećujem da se prepolovio broj klikova preko mobilnih platformi. sa 2,5% na 1,5% ctr-a na isti broj ad pageviewsa. Interesantno samo na gornje dve oglasne jedinice posle 1 i 6 paragrafa… onaj pri sredini i matched ad su mi isti kao i pre. :slight_smile: Koristim takođe Quick Adsense plugin i ažurirao sam ga par puta… Jel uspeo neko da vrati staru verziju plugina, ima li tako poboljšanja?

Ima i par novijih topica na onu temu, ali ovaj mi djeluje najkompetentniji. :blush:
Koji plugin koristite za Adsense, koji je sad najbolji, jeli ovaj koji spominje Flex?

Njega sam instalirao i prije nego sam vidio (prisjetio se) gornjeg posta. Kako stvari stoje? Možda je najbolje i bez plugina? :blush:
Kako je kod tebe @anja1 ? :o: