Radim honorarne poslove!

Dragi moji,
budući da sam student koji kao što znate živi taj studentski život i sad preko ljeto namjeravam da zaradim neke dodatne novce, u susretu sam sa bilo kojom vrstom posla.
Tako da bih mogao dnevno raditi neki honorani posao kao što je:
-prevođenje sa Hrvatskog na Engleski ili obrnuto
-pisanja članaka
-grafički dizajn
-data entry
-web dizajn
Ili nešto što vi predložite!
Već sam imao pozitivna iskustva s članovima ovog foruma, pa ako žele neka podjele to.
Radujem se suradnji!

elance, odesk, freelancer… to su ti siteovi gdje mozes naci posao za to sto si naveo, a mozes i dobro zaraditi ako radi kvalitetno…

Da, naravno da sam probao ali tu nam jeftina snaga uzima prednost. A Fiverr je postao mainstream.
Registrovan sam tu i nekad ako uhvatim odradim, ali naravno imam vremena za mnogo više posla.
Hvala na sugestiji

Ne bih se slozio, zaradjujem prosjecno 60 kuna po satu na elanceu, a mi smo jeftinija radna snaga tamo… inace radim samo sa ljudima iz SAD-a ili UK, najbolje placaju i cijene rad.

I da, fiverr je slican po kvaliteti freelanceru(jako los), tako da…

Elancer sam baš danas razgledao a radio sam na FL.
Pogledati ću i razraditi ponude, a svakako ova je široka otvorena :slight_smile:

Ako ces raditi na elanceu onda ti preporucujem da platis membership jer dobijas jako puno toga naspram free, poput vise konekcija, uvida u iznose bidova drugih, ogroman prostor u workroomu, itd…

Probao sam dosta slicnih siteova, elance mi je najprofesionalniji s ogromnim brojem poslova…

1 Like

Jup, Elance definitivno korak ispred ostalih sajtova.

Prijavio sam se za vecinu poslova koji mi odgovaraju! Pa čekam, ako bi mi još netko mogao pomoći jer imam par pitanja-bilo bi super!

Pitaj sta te zanima…

Sto se tice bidova, tu pazi jer si itekako ogranicen u mjesec dana…

Pozdrav ekipi,
Ja sam novi na ovim stranicama, pa bih molio za pomoć…
Naime, mene također zanimaju bilo kakvi honorarni poslovi jer sam u invalidskoj mirovini…duga priča zato samo ukratko. Radio sam u brodogradnji te nastradao na brodu tako da sad ne mogu dobro hodati…toliko, neću vas daviti. Vidim ovdje razne izraze kao elance, odesk, freelancer… ako netko ima volje i želje da mi objasni kako i što se tamo radi, kako se naplaćuje…ja sam slobodan 24 sata dnevno, tako da…
Unaprijed zahvalan
Lp

Za pocetak nam moras reci sta znas raditi. imas tamo raznih poslova po kategorijama. Ono o cemu ti mogu reci jesu elance, odesk i freelancer, po meni je najbolji elance. Uglavnom takvi siteovi sluze da bi spojili nekoga tko daje posao i one koji traze posao, sistem je poprilicno jednak na ta tri sitea sto se tice trazenja posla. Imas kategorije u kojima trazis posao, elance ima restrikcije po kategorijama, tj po vrstama posla jer kad se odlucis za jednu vrstu u drugu ne mozes postati. Svi siteovi takodjer imaju odredjen broj bidova ili bod bodova(razlika je u tome sto neki posao uzima vise bidova) koje mijenjas za stavljanje prijedloga za posao, kad ih ispucas ne mozes vise u tom mjesecnom ciklusu postati na poslove. Elance ima odlican servis Escrow koji stiti one koji rade posao na nacin da kad dobijes posao ne moras raditi dok onaj koji ti daje posao ne podigne iznos za koji ste se dogovorili na Escrow. On taj iznos ne moze povuci nazad ako ti ne odobris ili to ne odluci Elance arbitraza u slucaju da se ne mozete dogovoriti, znaci ne moze te prevariti.

Elance uzima 8,75% od posla za svoje usluge, ostalo ostaje tebi. Novac mozes podici na karticu, paypal… Minimum zarade po poslu je $20 za fixne cijene, a i manje ako radi po satu. Za fixne poslove nisi obavezan koristiti Elance Tracker, dok za one po satu si obavezan i Tracker ti snima sto radis na racunalu.

Odesk uzima ako se ne varam 10%, a freelancer doslovno pljacka, na manje iznose uzima previse, na vece je donekle ok i jos k tome radi kao socijalna mreza gdje je jako malo profesionalnosti.

Pitaš što znam raditi, pa evo…Završio sam kurs za web-dizajn, ne mogu reći da nešto dobro radim stranice, znam osnove html-a, css-a, u wordpressu se dosta dobro snalazim…Položio sam i za ecdl-specijalistu, svih sedam modula (Osnovni pojmovi ICT tehnologije
Korištenje računala i upravljanje datotekama
Obrada teksta
Tablične kalkulacije
Baze podataka
Prezentacije
Rad u mreži i Internet), dakle tu su word, excell, powerpoint…
Engleski ne mogu reći da dobro govorim, ali se sporazumjevam, dosta dobro tipkam i to bi otprilike bilo to…

Dobro, onda se registriraj ne nekom od tih siteova pa probaj staviti koji bid na posao za koji mislis da mozes odraditi. U pocetku uvijek idi ispod cijene da dobijes poslove i reputaciju, kasnije ce to biti puno lakse…

Znam da će zvučati glupo, ali što je bid i kako to uopće funkcionira, ponavljam nemam ama baš nikakva iskustva s time…

Elance je zaista izvrstan hvala na preporuci! Još uvijek sam dostupan za još poslova.

https://www.elance.com/q/how-it-works - klini na I’m a Freelancer

Bid bodove dobijas ovisno o vise faktora, nakon zadnjeg updatea imas 20 mjesecno, ako dovrsis profil vise od 80%(mislim da to iznos) dobijes jos 10 bid bodova i 10 dobijes ako polozis dva testa ako se ne varam.

Ako pak placas onda dobijes odmah 60 ili 80, ovisno o vrsti membreshipa.

E sad, ti te bid bodove mijenjas kad postas svoj prijedlog na nekom poslu, ako si invitean onda ne trosis niti jedan bid, ako je normalan oglas onda 1 bid, featured bidovi nose 2 ili 4 boda po postanju, ako stavis na top poziciji kad bidas onda ti skine jos 4 dodatna boda. Kao sto vidis ne mozes bas na puno poslova stavljati svoje prijedloge u mjesec dana, na svakom mjesecnom ciklusu dobijes ponovno bodove. Zato pazi kako postas i na koje poslove jer se bid bodovi lako potrose.

javi mi se na pp, treba mi osoba za pisanje članaka

Hvala ti puno na trudu i savjetima, nema druge nego pokušati…
Lijepi pozdrav

I dalje sam dostupan za ovakve poslove. Pošaljite mi poruku.

Preporucujem za graficki dizajn, ja sam izuzetno zadovoljan za logotipima koje mi je radio :sunny: