Radno mjesto - ured, soba, cafe bar?

Pozdrav.

Tema se pretezno odnosi na freelancere, mada i na one koji to nisu.

Gdje radite, da li je to mozda neki home office, mozda nekada vani - u dvoristu, co-working space, neki cafe bar, ili nesto deseto ?

Meni je postalo malo montono raditi u sobi, i samim tim gubim volju za radom odnosno motivaciju, jer tu provodim vecinu dana.

Posto je sada lijepo vrijeme, planiram ici cesto do nekog cafe bara, i tu malo raditi.Najvise bi mi mozda odgovarala neka co-working space opcija, ali toga nema kod mene u gradu.

Svaka čast ako to možeš, meni je to zadnje mjesto gdje bi mogao raditi.

Probati cu.

Naravno, nece to biti neki bar sa glasnom muzikom, nesto mirno.

Razumijem problematiku, no od računala doma, moje stolice, šalice, moje kave kakvu volim, zvučnici i moja glazba… mislim da teško mogu naći bolje okruženje.

Brijem da odem u birc bi mi se produktivnost smanjila za 95%…

No isto tako da odem negdje na radno mjesto bi se povečala u smislu koliko napravimu sat vremena, jer ovako stalono idem vamo tamo. Pa malo web, pa malo gitara, pa bubnejvi, pa glazba, pa dućan, itd…
To potpisujem nije 100% produktivno, već kontra, ali stvar je kako se tko postavi prema poslu, pogotovo ako radi za sebe.

Ja sam sebi odredio neko radno vrijeme, sa odredjenim pauzama.

6-7 sati programiranja, me bas smori, tako da mislim, da ce 1-2h u nekom cafe baru, imati bolji ucinak.

No, vidjeti cemo kako to izgleda u praksi.

Ajde sretno javi rezultate:)

Radio sam ovo i imaolo je dobar učinak na mene no onda su došla djeca pa je malo drugačije sada ali opet imam mir kada m treba ili sam u uredu ili kod kuće ovisi kako mi odgovara i koliko imam posla.

Doma, u posebnoj sobi je najbolje raditi. Ali nema ništa bolje od promjene sredine za razbijanje monotonije. Planiram se popodne kada padne hlad prebaciti u vrt. Ne očekujem povećanje radnog učinka nego samo da mi bude ljepše.

Tesko bi mogao u kafic. Laptop mi je smjesan. Imam standing desk sa 4 monitora i 2 kompa, 2 keyboarda i 2 misa.

Dok vise nemogu stajati onda imam u dnevnoj sobi laying desk, sa 2 monitora.

Jednostavno sam se priviknuo na vise monitora i jednostavno kad sam ogranicen na 1 to mi je sporo.

Ja sam probao radit u kovorking spejsu al to nikako nije za mene. Prvo ja ne znam sjedit za stolicom, cijeli zivot kako sjednem nedje noge dignem. Drugo nema pusenja, pa me nervoza drma ili izlazim non stop vanka. Trece ne odgovara mi ta radna atmosfera, osjecam posao ko posao, obavezu. Cak mi je lakse u kafani radit no u kovorking prostoru. Ako ti je dokurcilo probaj ako imas prostora da ne radis 5-10 dana. Ja tako radim. Lelemudam dok i to ne dosadi. Pa cak i pozelim radit. Doduse ja radim sa svojim sajtovima pa se tako moze

To nikako.

Nije mi mrsko raditi, nego brzo izgubim motivaciju, nakon 3-4 sata mi vec postaje dosadno.