Rangiranje za naziv domene

Ranije je bilo sve jasno das naaziv domone patikezatrcanje.com i naslov sajta Patike za trcanje - kupovina patika online i sa vremenom nabacanim linkovima sa stranica koje imaju dobar pr i rangiranje sajta je bilo lako. Sve se svodilo na dobre linkove, istrazivanje dje ima mjesta za progurat se, i naslove sajta i clanaka. Ja danas ne znam gdje udaram. Danas napravim ovakav sajt i ne mogu rangirat za patike za trcanje nema sanse koliko god bila ta fraza popularna ili nepopularna. Clanci mi rangiraju solidno i oni dovlace posjetu, ali naslov nula bodova. Naslov mi rangira npr za kupovina patika. Ovo je, ovo sto se desilo sa guglom zadnjih 4-5 mjeseci bas zestoka promjena. Mislim prilagodjavan se i trazim rjesenja, ali je bas velik zaokret kod njih. A ako sam naslov domene ima vise od 50000 exakt pretrazivanja, mislim da sta god radim ne moze se izgurat na prvu stranu gugla. Onda mi se desi poslije par mjeseci, da odjednom patike za trcanje dodju sa 13 strane na drugo mjesto i da rangiraju za jos masu rijeci u guglu vezano za patike. Cudan mi je postao gugl i nepredvidljiv krajnjje.
Patike za trcanje su uzete samo za primjer.
Evo da dodam moje mozda bitne utiske. Kad napravim sajt kao podrsku mu obavezno napravim dva blogger bloga ako je imalo zahtjevnija fraza za rangiranje. Ti blogovi budu onako iskreno bezveze. A blogovi su fotogalerije sa tek po jednom ili dvije recenice ispod fotografije. Kada blog dobije nesta posjete u slike ubacim link koji vodi do sajta, ti linkovi za sada su za mene davali najbolje rezultate, bolje rezultate od linkova sa homepejdza na relevantne stranice pr 4.

Istina je da je Google nepredvidljiv. Ali i dalje pale linkovi sa stranica sa vecim PR-om, pogotovo ako su te stranice , da tako kazem, ugledne. Meni je recimo ovaj zadnji Google update lansirao jednu stranicu sa igricama u nebo, dnevno je na njoj preko 1000 ljudi, a prvi sam u Googleu za dosta trazenih kljucnih rijeci. DO nedavno je posjeta na toj stranici bila 10 puta manja. Ne znam sta se desilo, ali dobro da se desilo, hehehe.

Jel koristiš wordpress? Jesi podesila neki seo plugin? Neki backlink sa ključnom riječi? Ostali backlinkovi za neki long tail fraze, sa domenom, keyword + review. click here, check website itd itd? Gdje ostavljaš komenare? Nije bitam samo PR domene sa koje dobiješ backlink nego i kvaliteta sajta i “oblik” backlinka. Ja sam glupostima pokopao jedan sajt koji mi je donosio 40+ eura dnevno i više mi ne pada na pamet koristiti te metode od prije par godina. Bolje ne dobiti backlink nego ga dobiti sa nekog lošeg sajta jer bi te to moglo puno koštati. Nije isto rangirati neki spamy adult sajt i neki od kojeg ćeš dugoročno imati koristi.

koristim wordpress. yoast seo plugin. beklinkovi nista pretjerano komentari sa tematski povezanih clanaka 80 posto na home page (od toga 40 posto npr patike za trcanje) dalje stavljam potpis na forume bez anchora komentarisem samo teme koje su povezane sa mojim sajtom. i postepeno sedmicno mozda 5-6 beklinkova ne pretjerujem jer pokusavam naci mjeru kako odakle i koliko beklinkova.

Možda je problem u tvojim backlinkovima. Nisam neki seo expert, ali mislim da previše linkova šalješ na home page i previše ih ima ciljani keyword. I koristiš samo 2 načina backlinkanja. Nađi neki tematski sajt sličan k tvome pa napiši guestpost, ali gledaj da sajt nije napravljen samo za guestpostove jer ako je, od toga nebude koristi, još koristi web 2.0 sajtove, wiki sajtove, bookmark sajtove, facebook, twitter, youtube… Moraš čim više šarati sa backlinkovima.

Ljudi da ne pravim novu temu imam jedno pitanje što se tič rangiranja :slight_smile:

Ukoliko na fb stranicama u prostor upišem link svog sajta da li ce ga google išta bolje rangirati ?