Različita bandwidth mjerenja u cpanelu i na serveru hostinga

Danas sam se baš susrela sa sljedećim problemom:

Jučer smo dobili obavijest da nam je bandwidth skoro pri kraju, a noćas oko 2 sata da je prekoračen.
Po podacima količine potrošenog bandwidtha u tim obavijestima, u roku 36 sati imali smo promet od 40% od prometa koji inače ostvarimo u mjesec dana!

Ja odmah ujutro kontaktirala korisničku podršku, tražila privremeno povećanje i brzo na cpanel da vidim tko mi to vuče promet.

Kad tamo sve normalno? :zbunj:

I awstats i webalizer prikazuju normalan promet, po tim statistikama još uvijek negdje unutar granica, oko 60% zakupljenog prometa, znači ne bi trebalo biti problema.

Pitam u korisničkoj podršci, kažu da se njima na serveru prikazuje da imamo 6x više dnevno prometa.
Tažim ko manijak bilo kakva odstupanja u statistikama, povećanja prometa sa neke IP adrese, ne nalazim ništa.
Provjeravam tamo gdje je bandwidth opcija u cpanelu, kad tamo brojke za sve prethodne mjesece uduplane - a znam da se nismo nikada niti približili granici bandwidtha jer sam svaki mjesec provjeravala, a sada tamo pišu neke druge brojke, maltene da smo svaki mjesec prelazili paket što sigurno nije pisalo prije! :hmmmmmm:

Rekli su iz podrške da će mi se javiti na mail, još čekam odgovor zašto bi njihova očitanja na serveru bila toliko drukčija nego što imamo na obje statistike u cpanelu.

U međuvremenu, da li se netko susreo sa ovim problemom, neki savjet, ideja, išta?

P.S. Ne znam da li sam dobro smjestila temu, vidjela sam da se i tu prije pisalo o problemima s bandwidthom.

Cpanel ne detektira promet ako se sajtu moze pristupit na ovaj nacin:

http://www.nekadomana.com/~vjencanja

teoretski postoji mogucnost da netko linka tvoje dokumente na gore navedeni nacin, sto cpanel ne detektira, ali serveru promet curi…

to mi je prvo palo na pamet, ovo je stvar koju vlasnik servera mora zabranit

Misliš na hotlinkanje fotki i slično?

Razmišljala sam već o tome, naravno da uvijek postoji ta mogućnost, iako sam ja preko webmaster toolsa i analyticsa provjerila, ima nešto hotlinkanih fotki, no po meni ništa što bi moglo napraviti hrpetine gigabajta u jedan dan. U principu tako je od početka, uvijek se netko pametan sjeti holinkati, ali na sajtu je zapravo malo fotki, a sve što je na forumu i sl. je hostano na imagesforme, imageshack i sličnim servisima.

Ako si mislio na nešto drugo, pliz elaboriraj danas više nisam pametna :smiley:

Evo danas gledam cpanel i bandwidth normalan, kao da ništa nije bilo. Više od 50% manji u ukupnom zbroju nego što je bio jučer (barem prikaz tako kaže :D).

Nisam dobila nikakav mail, ali pretpostavljam da je to onda bilo do njihovog mjerenja na razini servera, neka greška ili neš. :neznam:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja