Pozdrav,
Da li neko zna koja je razlika izmedju MonadPlug oglasa i Mgid oglasa? Da li funkcionisu ma istom principu? Prednosti, nedostaci? Koju odabrati? Hvala
E to i mene zanima. Čekaću s tobom odgovore.
Nadam se da cemo dobiti odgovor
Mogu vam ja dati svoje iskustvo, godinama koristim MGID i ispočetka je bio dobar, vremenom opada RPM jer mi je publika bila sa fb i ig, tako da su postali imuni na oglase… sad koristim samo adsense i jednu poziciju mgid koja ne donosi bas neki rezultat, ali eto drzim je. Mgid je globalna platforma koja radi sa raznim oglasivacima i zbog toga je mozda no.1 za te vrste oglasa. Monad je slicna plaftorma (domaca firma iz BiH) i u pocetku su davali dobre cijene klikova ( dok valjda ne navuku ljude) poslije klasika smanje, a i dosta zavisi od kvalitete vase publike. Takoder monad ima najvise svojih proizvoda i to plasiraju kroz taj monad plug. Jedini nacin da vidite ko vam daje bolje cijene jeste da testirate min 2 mjeseca mgid i monad pa se odlucite s kim cete ici dalje. Ali uzmite u obzir ako su vam domace posjete, ako ih nemate “bruku” necete bas zaraditi lovu.
mgid mi trenutno daje oko 40-50 usd centi na 1000 pregleda, paraleleno s adsense auto oglasima ukljucenim na max (oni daje mozda 0.70-0.80e)
Jedno pitanje u vezi MGID. Koristim ga već dugo, zarada je tako tako, ništa naročito, imao sam push notifikacije koje sam od njih zatražio da ih ukinu jer su bile bezveze, uglavnom erotski dating sadržaj. Nisam želio posjetitelje sajta odbijati tim push notifikacijama.
Međutim, u međuvremenu sam skupio preko 60.000 push notifications subscribera. Isplati li mi se da ih ponovo aktiviram, hoće li ljudi manje posjećivati sajt, kakva su vaša iskustva sa istima, pogotovo zaradom?