Razvio sam novu igru... Zanima me na koji način bi mogla se napraviti aplikacija?

Pozdravljeni!Razvio sam novu igru:Pamčenje brojeva…Zanima me na koji način bi mogla se napraviti aplikacija?

Malo više detalja puno bi pomoglo?

ok sad cu opisati jednu igru:Igra je napravljena iz brojeva i slova…Svaki pojam od 2 reci ima kod od 4 broja…Na primer imam 50 hiljada listica: sve zajedno 200 hiljada brojeva…Stranka izvuce bilo koji pojam,ja pogodim tačno kod od njegovog pojma…Na takav nacin bi mogao zapamtiti 10 miljardi brojeva…Hteo sam napraviti aplikaciju i vezi toga- gde naučim stranke,da nauče na isti način,da pamte brojeve…(Ponudio bi jim mogučnost,da se bave stime i da jim to bude deo posla u buducnosti)

Ako bi ti trebala samo jedna sekunda da upamtiš cijeli jedan četveroznamenkasti broj … trebala bi ti 351 godina da upamtiš sve te brojeve.
Ne računajući potrebno vrijeme za jelo i spavanje.

Prema tome nekako sumnjam da to zaista možeš.

Tako da se ovdje očito radi o kodiranju/dekodiranju tog pojma … tako da ti kad vidiš pojam, prevodiš ga u broj i ništa ne pamtiš osim algoritma po kojem enkodiraš pojam.

U tom slučaju nećeš gubiti niti tu sekundu na pamćenje brojeva, no i dalje me muči kako ih misliš sve zapisati. Mislim možeš, samo imaj na umu da će ti trebati 11,574 zaposlenika koji će to odrađivati godinu dana uz puno radno vrijeme od 8 sati.
No osim troška radnika, računaj da ćeš potrošit i cca 6 milijuna kuna na A4 papir.

Sretno.

nisi me shvatio…Ja sam samo napisao,da mogu na taj nacin zapamtiti neogranicen broj kombinacija a ne,da cu napisati miljarde brojeve…Zbog toga sam napravio igru:igra pamčenja koja je slicna kladjenju…Igrač izvuče bilo koji pojam od 50 hiljada listica i ulozi novac a ja moram pogoditi njegov broj …U planu sam imao,da bi prodavao sistem i naucio igrače,da se bave s time,kao ulicni umetnik…

Znam, zezam se ja malo …ali ti ukazujem da sa takvim iskakanjem istovremeno razotkrivaš trik jer je svakome jasno da je nemoguće da zapamtiš milijardu brojeva.

Da bi kvaka trika bila suptilnija, moraš se pretvarati gdje ti je realan limit, pa čak i odglumiti da si se pogubio …ako tipa igrač odabere najveći bubanj koji ponudiš.

Tipa, ako su opklade u pitanju …daš igraču na izbor više bubnjeva. Od 1000 brojeva, 2000 i 3000.
I onda mu ponudiš različiti koeficijent opklade ovisno o bubnju koji izabere …pa namjerno više promašuješ u bubnju 3000 i navodiš ga da ima osjećaš da bi čak on mogao biti u plusu na kraju dana. Tj. neke igrače bi morao pustiti i da odu sa plusom, a sebi riktati da na svim igrama imaš svoju marginu dobiti od svega što igrači ulože.

Jel …upravao kao što rade i prava kasina.

Osobno ne mislim da je to sad neka dobra ideja što sam naveo …ali čisto neke smjernice kako razmišljati …jer ovo sa 10 milijardi brojeva je previše prozirno.

Trik ko trik može biti fora ako ga dobro upakiraš … a sad baš jel to neki potencijal da na tome zarađuješ, nebi bio siguran. Mada znaš kako vele…“dobar trgovac može i go.vno prodati ako ga zna dobro upakirati.”

Tako da ako budeš baš kreativan u prezentaciji trika, možda bi i mogao nekoga preveslati. Samo, karma is bitch. :smiley:puno više vrata se sama otvaraju ako radiš na nečemu opće dobrom za društvo, nego ako radiš protiv nekoga samo radi osobne koristi. Ja bi rekao, da je to zlatni recept. :slight_smile:

  1. Dok sam od toga ne znaš zaraditi, ne znam što bi točno prodavao. :slight_smile:
  2. Kad budeš sam znao od toga zaraditi …vjerovatno nećeš htjeti prodavati. :smiley:

Super si napisao…To je samo jedan predlog igre…Razmisljao sam,da bi mozda pravio pin kode,nova matematika ili nova komunikacija…

Hehe, hvala.

E sad baš …svemir već jeste sačinjen samo od brojeva. Naša percepcija prezentira te brojeve kao materiju, kao zvuk, kao riječ …itd. No u suštini sve je broj (informacija.)

I sad bi ti lijepo prevedeni broj u riječ … bi natrag prevodio u broj radi lakše komunikacije?

Da, to će biti praktičnije kada ljudski organi (jezik, glasnice) i pismo neće biti sredstvo razmjene tih riječi.
Tipa, kada ćemo telepatski komunicirati putem Muskovih neurolinkova, onda će svakako riječ u transferu biti u obliku broja… no mi ćemo je u svjesnoj percepciji opet dekodirati u riječ kao najlakši oblik za razumjevanje tog broja, jer je riječ zvučno u asocijaciji sa objektom koji opisuje.
(Isto kao što su u ove riječi što čitaš na ekranu …u obliku broja pohranjene u memoriji računala, no na ekranu su reprezentirane naravno kao riječ, da bi nama bile razumljive :))

Ispod naše svjesne percepcije… riječ opet postaje broj…dok kola svim našim unutarnjim sustavima na koje utječe. :slight_smile: …tj. informacija na svaki sustav na koji utječe, prikazuje se tom sustavu u obliku koji on razumije… tj. bolje bi bilo reći da svaki sustav ima svoje senzore / percepciju da bi taj broj / informaciju koja kola okolo dekodirao na sebi razumljiv način…i na taj način bio aktivan član ove zajedničke “realnosti”.

Osim toga, tvoj sustav enkodiranja nebi bio dovoljan…jer svaka riječ se mora jednoznačno prevesti u neki broj, dok ti zasigurno imaš duplikate…tj. ponavljaš isti broj za različiti pojam.
Tome je dokaz što imaš ukupno 9999 različitih brojeva za 50 000 pojmova …tj. i za 10 000 000 000 pojmova. Očito je da moraš imati duplikate. :stuck_out_tongue:

hvala za svaki komentar…Ustvari sam napravio dosta novih igara:igre s kockicami,igre s kartami(kao poker stars)samo,da sam matematicki napravio,da u svakom krugu ima vise nagrada za igrace…Igru igraju maksimalno 8 igraca a minimalno 2… U svakom krugu maksimalno 6 igraca moze praviti profit…Igra je lagana za shvatiti.

1 Like

Ali je bila jako teško matematicko izabrati karte,koje ce igrati…Jer ta igra nema 52 karata…I igra moze biti i na ispadanje,da ima 2 financijska fonda…Ako je jedna pogresna karta-rusi se cela igra i + nema profita…

A sto se tice igra pamcenja-sifrirane kode-imam izkustva rada na moru(Kao sto si napisao razni bubnjevi-ja sam imao vise kutija)+ dao sam jim mogucnost,ako promasim od 3 pojma 1da jim vratim pocetni ulog…Ako promasim 2 4x vise od uloga i ako promasim 3 10x vise od uloga…+igra jednog pojma…Lepi novac se pravi…Zbog toga razmisljam razne varijante,koje bi bile najbolje…

1 Like

Pa onda širi to što ti već ide… idi u potragu za ljudima koji bi isto to radili što već znaš da funkcionira.

U lovu na ljude, kažeš im prvo samo konceptualno što bi radili i koje prihode mogu očekivati. Bez otkrivanja ideje, samo im kažeš koncept da bi radili kao ulični umjetnik, da bi “prodavali” mađioničarski trik koji je lako naučiti … i na taj način im reći ono najbitnije da bi na ulici radili sa ljudima.

Ako im se svidi koncept uz ponuđenu zaradu, onda fino potpišeš s njima ugovor o tajnosti da ne smiju dijeliti tvoju ideju dalje i da ne smiju bez tebe zarađivati na istoj … moraš se tako ograditi, jer jednom kada podijeliš svoju ideju nekome, svaki od njih bi mogao raditi za sebe i bez tvoje pomoći.

Koliko će taj ugovor pravno biti valjan, zaboli te ona stvar … svatko se ipak uplaši kad potpiše neku odluku i onda se i drži te odluke. Na kraju krajeva, to je potpisan dogovor između vas i svakako da ima određenu težinu, veću nego da ste si samo međusobno dali riječ. Kao takvo već vama puno znači da uvijek znate što ste u startu dogovorili i da ostanete ljudi i držite se tog dogovora. Na kraju krajeva, imalo bi i neku vrijednost da se krenete i sudski goniti… a do toga nitko ne želi da dođe.

Ostaje ti još samo kontrolirati koliko je tko od njih zaradio…jer bi te lako mogli krasti. Sumnjam da se za uličnu umjetnost izdaje račun, a čak i u tom slučaju bi ti teško kontrolirao jel izdan svaki račun.

Nezz…za kontrolu mi padaju na pamet ovako na brzaka dva načina:

  1. (Gluplja varijanta) Svaki od radnika da mora snimati cijeli svoj session i na kraju radnog vremena ti ga negdje šalje gdje tebi to stoji arhivirano. Ti naravno nećeš svaki dan sve to preslušavati, ali dovoljno je da povremeno prebrojiš radniku broj mušterija (pogotovo ako počme imati sumnjivu zaradu) i na taj način ga prekontroliraš. No opet je stvar u svijesti … jer čim radnik zna da je kontroliran, neće on niti varati.

  2. (Možda malo bolji pristup, no traži veću početnu investiciju)
    Da te papiriće tiskaš u nekom formatu koji nije lako krivotvoriti i koji se ne mogu više zatvoriti nakon što bude jednom otvoren / potrošen. Ti snabdjevaš radnike sa papirićima i na taj način uvijek imaš uvid u stanje koliko je netko od radnika potrošio papirića tj. imao mušterija.
    No ovo baš i nije jeftino riješenje ako misliš praviti 10 milijardni pojmova :smiley: … a nije baš jeftino ako misliš praviti i 10 000 pojmova. No iako nije mali, to je ipak samo početni ulog … pravilnije je gledati koliko košta broj potrošenih papirića u srazmjeru koliko zaradiš od jedne mušterije…a tu bi svakako trebao imati debeli plus.

Osim toga, smanji potrošnju smeća i nemoj da bude cijeli papirić jednokratan …nego je dovoljno da imaš jednokratnu “plombu” koja drži te papiriće zatvorenima. Tako da iskorištene papiriće radnik onda sačuva, a ti ih samostalno ponovno zatvaraš sa tim plombama i vraćaš natrag u igru. :slight_smile:

Eto, isprogramirana ti je procedura. Sada samo moraš step by step provesti je u dijelo. Ako tvrdiš ono najbitnije da na ulici imaš zaradu, ne vidim niti jedan korak u opisanoj proceduri koji bi mogao zaštekati.

Jedino bi moglo zaštekati ako posjeduješ neke suptilne skilse zanimljivog obraćanja ljudima ili nešto slično tipa vizualno privlačan identitet…što bi tvoji radnici teško mogli replicirati. No i u tom slučaju bi morao potražiti samo malo bolje ljude koji mogu repclirati i tvoje govorne/vizualne osobnosti.

hvala druze… Dobri savjeti…