Rebrending news stranice i nova domena? Pametno ili NE?

Pozdrav, vec dugo imamo mali news portal tntportal.ba koji nam je bio usputna stvar jer se uglavnom.bavimo radio stanicama i tv kanalima. Portal je bio usmjere na podrucje centralne bosne i imao je cca 1500-2000 poseta dnevno. Medjutim, kako smo razvijali mrezu novih radio stanica i otvorili urede u tuzli, zenici i uskoro u sarajevu, tnt portal je poceo da raste. Trenutno imamo od 15 do 25k posjeta dnevno. Desetak godina smo i vlasnici domene tnt.ba koja je nekad davno bila bannovana od adsensa pa smo preali na tntportal.ba.sada je tnt.ba koliko vidim ok sto se googla tice pa me zanima. Da li bi bilo glupost tu domenu forsirat kao osnovnu? Uraditi dobar rebrending sajta (btw. Ako ima neko da radi news site platforme da nisu wp ili pak da jesu neka se javi). Mozda vam jr pitanje smijesno. Ali fakat ne znam :slight_smile: kao ā€œradijski covjekā€ tnt.ba je laksr reklamirat, izgovorit, zapamtit itd.

Ima vise trademarka sa tim nazivom, cini mi se pojedini su bas u oblasti televije/radija,
mozes vidjet na euipo. europa. eu

1 Like

Mi smo zastitili trade mark:

TNT radio
Tnt group
Tnt grupacija

Dobro druže provjeri da li si čist sa googleom i domenom koja je bila banovana na adsensu :smiley:

1 Like

Mislim da nema potrebe da radiŔ neke izmjene na sajtu samo Ŕto mi je zapelo za oko ove dvije reklame jedna ispod druge koje se pojave u polovini članka, možda bi bilo bolje da jednu staviŔ na dnu članka prije social buttona koje si postavio.

Također malo poradi na brzini učitavanja stranice, mislim da niÅ”ta niko nije radio po tom pitanju :smiley:

Redirect s tnt ba na tntportal ba

2 Likeova

hahapa kak da provjerim, rekose mi ovi moji strucnjaci da jesam, ban nam je bio prije mozda 7 godina, izbrisali smo onda sve i na novo napraivli na drugoj domeni portal.

Ma da, ove reklame nisu sjele, rijesim to. A mormao uradiit i optimizaciju sajta i prelazak sa Newsmag teme na Newspaper jer ovi ne updejtaju vise newsmag, isti je kreator.

Ma da, ali skontali smo danas mi iz marketinga i prodaje, posto su nam mailovi svi sa tnt.ba / da uraidmo redirect na korporativnu stranicu tntgroup.ba umjesto na portal. A moramo i blog počet napokon pisat i osvježavat. Ako ima pisaca :smiley: javite se

1 Like

Radio sam adsense ali ne mogu da se sjetim vjeruj mi, mislim da možeŔ imati adsense na banovanoj domeni ali mora biti registrovan na čistoj domeni

Tnt.ba je odlicna i kratka.

Na njoj mozes graditi mrezu sa pod domenama ili folderima. Npr:
tnt.ba/portal
tnt.ba/radio
tnt.ba/group

Ili portal.tnt.ba itd.

1 Like

Zasto je to bolje nego ovo kako smo do sada radili? ( registrovali posebne domene)ā€¦ Zbog SEO optimizacije ilI?

Zasto je Geek.hr uradio isto? Covjek gruha sav novac u jednu domenu da je digne na Googlu, a ne par razlicitih.

1 Like

Ako je domena bila banovana prije 7 godina ne znaci, da ju je google sam od sebe odbanovao. Ako je bio rucni ban nema sanse da je odbanovas, ako je bio automatski ban onda se daju stvari rijesit, al ne lako ne brzo.