nakon 2-3 mjesec rada na redizajnu web shopa sportske opreme sport4pro.net, sve je više-manje gotovo pa bi htio čuti vaše mišljenje - prijedloge, greške i sl. Stranica se nalazi na:
Probao sam što više koristiti HTML5 i CSS3, zajedno s jQuerijem. U pozadini je custom framework i CMS (PHP). Također, pazilo se (koliko se moglo) i na prilagodbu stranice za tablete i mobitele pa ako i tu štogod vidite, slobodno javite…
odlicno, svidja mi se na prvi pogled sto je veoma “lak”. Samo mozda malo ovaj kontrast boja , ono crvenkasto na belo…mozda neka druga umesto te crvene…ali to je vec stvar ukusa
na brzinu …sviđa mi se … samo povećaj malo font u tekstu sa font-size: 1.4em; na min 1.6 ili 1.8
12 rata kod plaćanja ti je malo ili pobjeglo, ili promijeni boju
Odličan web shop. Jedino što mi je zapalo za oko no moguće da subjektivno zapažam je veličina fonta i boja. Činio mi se da je zeru manji font nego što bi očekivao i naravno boja fonta je na nekim dijelovima blaga u odnosu na pozadinu pa mi se počinje mutiti ili jednostavno previše vremena provodim za monitorom ili je do mojih postavki
Ukupan utisak odlično, i na desktop i na mobitelu manjih dimenzija.
na brzinu …sviđa mi se … samo povećaj malo font u tekstu sa font-size: 1.4em; na min 1.6 ili 1.8
12 rata kod plaćanja ti je malo ili pobjeglo, ili promijeni boju
Jedino što mi je zapalo za oko no moguće da subjektivno zapažam je veličina fonta i boja.
Dizajner je malo zabrijao na manje fontove, ja sam mišljenja da bi ih svakako trebalo malo povećati. Vidjet ćemo šta se može rješiti
Jako dobro… To tvoj web ili za klijenta?
Za klijenta. Radim za firmu www.slink.hr, a ovo je bio moj projekat za rješiti.
Lijepo. Čisto. Microsoftski look. Generalno mi se sviđa, no naravno imam par zamjerki:
Crveni font mi nikako ne leži, pogotovo ovako light. Bode mi oči, neugodan je. Za mene postoje samo dvije vrste fonta za web - crna i bijela (i nijanse između), osim za neke headlinere gdje može uletiti accent boja.
Preporuka: koristiti isključivo dark font i negdje bold, negdje light.
Sve je crveno. Ali kada kliknem na filtere (npr. “Poredaj po”) naglasna boja je opet crvena, a u opcijama koje se otvore je - plava. Uđem u artikal, gumb za kupovinu je zeleni? Dosta nekonzistentan dizajn. Možda jer vidiš “Dodaj u košaricu” gumb kao call to action pa želiš ga istaknuti drugom bojom, ali to je webshop, ne znači ti taj klik ništa.
Preporuka: Crveni gumb za kupovinu, u drugom koraku u košarici također crveni za “Slijedeći korak”, sivi za ostale opcije.
Side menu, dobro bi bilo da je sticky, umjesto da moram opet scrollati na vrh da odaberem kategoriju.
Košarica je gotovo nevidljiva. Razmišljaj kao obični kupac, ubacio je par artikala u košaricu, dođe god na pola stranice, nema košarice nigdje, ne zna što mu je u njoj, ne zna kako doći do nje, scrolla gore-dole i tek kada dođe na vrh stranice pojavi se i nekakva cifra u kunama.
Preporuka: Nakon što kupac klikne na “Dodaj u košaricu” ponuditi opciju “Završi kupovinu” ili “Nastavi kupovati” u obliku pop-upa, nedovoljna je sama obavijest “Pogledaj košaricu”.
Preporuka2: Neka košarica uvijek bude vidljiva i broj artikala u njoj umjesto ukupne cijene.
Hvala lijepo na ovako opširnoj recenziji, volim vidjeti pohvali, ali još više zamjerke/preporuke
boja brenda je takva kakva je - crno/narančasto-crvena - i htjeli su da ta boja dominira
što se tiče opcija to je do select boxa i limitiranja od strane browsera - tehnički nemoguće promjeniti u CSS-u, jedino rješiti preko nekih JS hackova, baš ću malo detaljnije pogledati. Što se tiče gumba dodaj u košaricu i nastavak narudžbe, klijent je baš htio zelenu boju i nikako ga nisam mogao odgovoriti od nje i staviti crvenu, znači nema šanse probam opet pa šta bude
da, to ne bi bilo loše, barem kada su kategorije u pitanju
definitivno, tu se slažem, probat ću baš nešto iskemijati. Možda umjesto broja artikala u ponudi prilikom scrola staviti informacije o košarici, možda neki balončić s brojem artikala ne bi bilo loše