Redovan student i posao - da li mogu biti uredno prijavljen?

Eh ovako druga sam godina studija “Softversko inzenjerstvo”(BiH), iskrsnula mi je prilika za fulltime posao, ali pošto sam redovan samofinansirajuci student zanima me da li mogu biti uredno prijavljen.
Da li je neko bio u ovoj situaciji ?

Možeš li pojasniti termin “redovan samofinancirajući student”?
U HR je studij redovan ili vanredan. Redovan se ne plaća odnosno plaća se iz državnog proračuna dok vanredni studij plaća student.

Samofinansirajuci student ima status redovan student, s tim da on placa skolarinu.
Dok postoji i redovan na budzetu gdje mu drzava sve placa.

Što se tiče prijave, osiguranja, nećeš imati nikakvih problema. Problem ćeš imati kad dođeš u situaciju težak profesor - težak šef, a preko tvojih leđa. Govorim o tome da je nemoguće ispoštovati obaveze redovnog studenta i raditi u isto vrijeme koje je ograničeno radnim vremenom.

Bio sam u takvoj situaciji da sam morao raditi posao na predavanjima jer profesor ne želi pustiti nikoga ko nije redovan na predavanjima. Sreća pa sam imao fleksibilnog šefa kojem je stalo samo da se odradi posao, nebitno hoćeš li biti kod kuće ili na poslu - samo odradi.

Slatke su to muke bile, ali ni u kojem slučaju ne treba odustati. Sjećam se jedne prilike kod jednog profesora koji mi je rekao da ću imati “problem” ako ne prisustvujem predavanjima, gdje sam mu morao objasniti da “redovan finansirajući student” kod mene ne znači da me babo finansira već da moram zaraditi, pa sam sebe finansirati, da mora imati razumijevanja za takve studente i shvatiti da je jako teško stići sve obaveze na fakultetu i na poslu (pogotovo za vrlo mladu osobu koja mora zaraditi da bi uopšte mogla biti na fakultetu), te da je bitno da “svarim” materiju i prođem ispite, a da li ću biti na predavanjima nije toliko bitno.

Hvala na odgovoru!
Veoma su nam slicne situacije, isto imam fleksibilno radno vrijeme. Radim vec 2 mjeseca na ugovor o djelu pa me sada zeli osigurat na fulltime.
I sve sam ispite stigao rijesiti u roku. Doduse online je nastava bila pa si se mogao samo ulogovat a raditi nesto drugo.

@Sacir_Satko

Ako ne budes mogao, prebacis se izvanredno.
Isto sam placas, samo nemas studentska prava.
Ako ima takva opcija kod vas.