Reklama ne prolazi na Facebooku

Znači napravio sam novi sajt za upoznavanje i postavio reklamu na Facebook. U roku od 10 minuta reach je bio preko 400 ljudi i preko 20 klikova, međutim reklama nije prošla. Kaže klasično: Your ad wasn’t approved because it doesn’t follow our Advertising Policies. We reserve the right to reject any ad that doesn’t follow our policies.

Nije mi jasno zašto jer na stranici nema ništa adult niti nekakve golotinje, niti na sajtu niti na reklami, tako da ne shvaćam zašto. Do domene nije jer je nova i nikad prije nije bila registrirana.

Jel zna netko gdje je problem?

Nece ti nikad proci oglas te niche… Idioti, pokusao sam bezbroj puta i nikad takav sajt nije prosao.

Dobio sam mail maloprije da mi je ad account disabled zbog policy violation. E svasta! Pokusao sam ponovo sa drugim accountom iz ad managera, mislim da ce proci.

Moze proci malo vremena nakon toga ce biti ukinut. Nece ta niche proci kazem ti nisam jednom probao…

nemoj se igrat s tim, nemoj džaba da ti banuju … kada te snime i upamte pomoću svojih fingerprint metoda, jako je j e b e n o kasnije raditi “kao da ništa nije bilo”

Valjda znas da to nije dozvoljeno na FBu, nema sta date cudi. To im je politika i tu nema kompromisa.

1 Like

Dozvoljeno je, ali se moraju postovati neke smjernice: https://www.facebook.com/business/help/143949649021372
U slucaju da i uz postovanje smjernica reklama nije odoborena ide se ovdje: https://www.facebook.com/help/contact/1060028634014002 i ispuni obrazac

Ako ti banuju jedan nalog, onda ne mozes dodati paypal ili karticu na drugi nalog, tj. Mozes ali ces opet dobiti ban

Reklama je aktivna od jucer. Uspio sam iz cetvrtog pokusaja, problem je bio u slici ali sam se drzao smjernica sa onog linka sto sam postavio.

Cudno bas da je to proslo…

Eto proslo je, useri se registriraju na sajt i sve radi :slight_smile:

1 Like