Renderiranje ubije kvalitetu

Pozdrav,

imam neke klipove snimane u 25fps i onako slika je ok kvalitete.
Trebao bi u Adobe After Effects ubaciti cenzuru na neke dijelove prije nego pošaljem klipove dalje na obradu.

Taj posao bi trebao čim manje ubiti kvalitetu snimki, ali tu me Adobe After Effects grdo iznenađuje.

Prilikom renderiranja koji god mode da odaberem, kvaliteta bude ubijena nejverovatno puno. Baš ono toliko drastično da sam uvjeren da negdje griješim, ali nije mi jasno što mogu pogriješiti…kad sam sve modove probao. …i to ono samo ubacim klip i bez ikakve montaže ga odmah idem renderirati samo da testiram taj dio …i nikako da postignem niti približnu kvalitetu originala.

Ako pak odaberem “lossless” mode koji kakti nebi trebao ništa uzimati na kvaliteti …i tamo se isto izgubi kvaliteta. Više ne tako drastično kao sa ostalim opcijama, ali i dalje oku vidljivo. Osim toga, problem u ovom modu je što od originalnog filmića koji traje samo 10sec i koji je 26MB …nastane filmić od 1.44GB. Znači em se izgubi na kvaliteti…em mi nabije memoriju u nebesa.

Pobogu…što mogu toliko pogriješiti?

Jasno mi je da taj lossless nabija MB (to sam vidio da je tako prema svim tutorijalima) …ali nije mi jasno zašto mi ostali formati požderu toliko na kvaliteti snimke?

Ono što sam primjetio da na tutorijalima imaju neke naprednije opcije renderiranja nego kod mene (Kod mene je Adobe After Effects C6) …ali sumnjam da je u tome problem.

Ako se ne varam…filmići na youtube sa HD rezolucijom su razvaljivali 2015-te godine… a ja takvim postavkama renderiranja ne mogu niti prismrditi… u čemu je kvaka?

Evo outputa kako izgledaju: (Fokusiramo se na okolinu, drveće i travu…cura je u prolazu i logično je mutna.)

Original: original — ImgBB

H264: H264 — ImgBB (Točno se vidi na liščću i travi koliko je podžeralo detalje …totalno jadno i ovakvo stanje dobijem praktički za bilo koji render mode)

Lossless render mode: lossless — ImgBB (Nije baš jadno kao gornje, ali za 1.44GB slika ne može biti jadnija.)

FFMPEG: ffmpeg — ImgBB (Ovdje je jedino zadržana kvaliteta originala, ali ovo sam isjekao programski kroz CMD pomoću ffmpeg alata. Ovaj način odlično zadržava memoriju kao na originalu i kvalitetu. Jedino što sa ovim alatom mogu/znam samo sijeći klipove na manje cjeline …teško da ću sa ovim alatom dodavati after efekte…heh.)

Tako da mi nije jasno zašto pobogu Adobe After Effects toliko ubije kvalitetu? Od kuda krenuti tražiti u čemu je problem?

Hvala.

Pogledaj si neki tutorijal na youtube kako pravilno exportat iz After Effects. Ako bas ne ide probaj sa DaVinci Resolve koji je danas popularniji od Adobe alata.

Jesam … i probao sam 20ak varijanti i jednostavno uvijek ispadne lose. Ekvivalent lose kao ovaj gore H264

Pogledat ću … valjda ima opcije koje nudi after effects koje mi trebaju…

Ja ne znam jesam li ja posljednja osoba na ovom svijetu koja koristi Vegas, ali navika valjda.
Sve u svemu jednostavan za koristiti, export bez ikakvog ubijanja kvalitete isto jednostavan. Jedino mozda render traje duze, nisan koristio AA pa ne znam…