Prije dan-dva sam otkrio aplikaciju Replit. Prvo sam je krenuo koristiti, potrošio 30-ak dolara, a onda kad me pustio prvi zamah ludila krenuo malo vidjeti što ljudi kažu o tom AI-u.
Velika većina ljudi na Redditu nije zadovoljna ovim AIom, imaju masu zamjerki:
- Bilo je jeftino, sad je skupo (smiješno u usporedbi s cijenom programera…)
- Puno novca trošim odlazi na to da “agent” ispravlja greške koje je napravio (očito ne znaju cijenu programiranja “po mjeri”, i da i u tom slučaju jakooo skupo plaćaju to što zaposlenik nešto pogriješi pa onda popravlja. Da, takvi problemi se događaju, ali to je sve skupa nikakva cijena)
- Agent ne može napraviti ozbiljne aplikacije, to služi samo za prototipe (?)
- AI se zapekljao u loop i ne zna izići iz njega - to mi zvuči jako ružno, ali mi se još nije dogodio lup duži od nekoliko pokušaja popravka.
Ja sam za sada potrošio nekih 50$, napravio cca 5% aplikacije (koja bi trebala biti iznimno kompleksna - siguran sam da u klasičnoj izradi ne bi bila ispod 100.000,00€) i naprosto sam oduševljen, koju god ideju da dobijem, uspijem je odmah realizirati.
Eh sad, kome vjerovati? Svojim očima ili ljudima sa Reddita?
Zato će moje pitanje biti upućeno svima koji su već nešto napravili kroz ovaj ili neki sličan AI, ili su pak iskusni programeri koji razumiju kako ovo uopće funkcionira (ja ne znam dobro pisati hrvatski, kamoli neki programerski jezik hehe):
- Može li se u ovakvom AIu razviti ozbiljna aplikacija koja će kasnije biti STABILNA, ili me gotovo sigurno u idućim koracima čekaju problemi?
P.S. aplikacija će obavljati iznimno bitne zadatke i upravljati procesima firme sa 10+ zaposlenih, ako mislite da to ne može biti stabilno, volio bih znati zašto ne može … prije nego potrošim još novca i vremena na izradu iste