Request for information (RFI) obrazac

Pozdrav,

trebao bih primiti neku uplatu od offshore tvrtke. Kako bi priveli uplatu kraju banka me traži da dostavim ispunjeni RFI (request for information) obrazac. U njemu se traži pravo sjedište tvrtke, a ne ono na djevičanskim ili koje kakvim otocima i imena pravih vlasnika tvrtke. Kao u svrhu da se spriječi financiranje terorizma itd… Kao da se nešto može napraviti sa takvim iznosima.

Naravno to je vrlo teško ponekad dobiti. Upravo su i zato osnovali offshore tvrtke. Da li je netko imao kakvih iskustava sa offshore tvrtkama tj. primanjem uplata od njih.

Riječ je o PBZ-u. Zanima me da li ima neka banka koja ne radi probleme sa time.

Nemam nikakva iskustva - najlakše je, naravno, naći banku koja je ozbiljnija u tom pogledu.

No, iskreno iznenađuje da bi banka sjedišta u jednoj međunarodno priznatoj državi smatrala “manje pravim” od sjedišta u drugoj međunarodno priznatoj državi. Što to uopće znači? Naime, Američki Djevičanski otoci su međunarodno priznata država i na snazi nisu nikakve zakonske restrikcije u pogledu poslovanja s gospodarskim subjektima te države.

Kako banka (pismeno) temelji odbijanje prihvaćanja točnih i potpunih informacija?

Nije tvoja stvar (a bogme niti banke) borba protiv terorizma, već policije, pa sam 101 % siguran da su to obična trkeljanja. Ako se radi o nekom tebi značajnom klijentu ili očekuješ više poslova, ja bih na tvom mjestu - ako ne uspiješ naći drugu banku - potražio pravnu pomoć.

"Banka ne financira niti na bilo koji način sudjeluje u prozvodnji i distribuciji alkohola, opojnih droga, pornografije, prostitucije, hazardnih igara, duhana, medija i medijskih programa i filmova koji promoviraju nasilje, perverziju i nemoral, ili bilo čega drugog za što je znanost utvrdila da šteti čovjeku. "

samo nevjernici provode gornju praksu ili otimaju od onih koji ih hrane i
o kojima ovise

Dži - use paypal, moneybookers, …

Da očekujem više uplata od te tvrtke i zato se raspitujem. Objašnjavali su mi da je riječ o nekakvom internom međubankarskom dogovoru između banki koje su u nekom savezu.
Mislim, kada tvrtka ide platiti račun u banku da li ju pitaju tko je tvoj vlasnik ili samo uzmu novac?!

Planirao sam kroistiti direktnu uplatu u banku zato što PayPal uzima veću proviziju što je onda već 200-300kn manje po transakciji

Znam za jedan sličan slučaj gdje se problem riješio otvaranjem računa u “pravoj” banki a ne u ovim našim poslovnicama u kojima neznaš “tko pije a tko plaća”.

Meni i treba ime takve banke :slight_smile: