Kao što naslov kaže…tražim dobrih savjeta oko izrade respozivnosti, ili ti ga, mobilne prilagodbe.
Znači, ako vam je poznat neki dobar tutorijal, preporučite. Bilo kakav vlastiti savjet također objeručke prihvaćam.
Imam i nekih konkretnih pitanja.
Do sad sam sve radio skalabilno, u postotcima…izradio različite kosture za mobile i destkop, kako nebi prikazivao nepotrebne stvari na mobile verziji.
U grubo, mislim da su stvari dobro postavljene jer se ništa ne raspada i ponaša se po zamislima. Ali nešto bitno (nadam se trivijalno) mi nedostaje. Svi elementi su jako sitni…povećalom ih moram tražiti xd. Velika rezolucija mobitela je jednostavno sve umanjila, ono što je 50px na destkopu, to je bome puno manja udaljenost kad se zbroji 50px na mobitelu. To je očito problem, a kako ga rješiti.
Za font vjerujem da sam spetljao jer neznam iz kojeg razloga ne koristim to po postotcima. (nekako mi to nije još leglo, a nisam siguran niti da je ključ ovog problema u tim postotcima)
…jer osim fonta i ikone i visine boxeva…sve je to umanjeno kao kućice sedam patuljaka iza sedam brda.
Ako uvećavam sliku, sve uspije sjesti na svoje mjesto, osim širine koja izleti van. (Poanta, sve mi je skalabilno umanjeno). No naravno, kad tako uvećam, onda stvari bježe van iz ekrana…što logično, glavna širina mora ostati 100%, a ostatak se treba samo uvećati.
I ta mogućnost uvećavanja od korisnika je također neprihvatljiva…kao što je to kod ostalih mobilnih verzija kakve srećem na netu.
Osjećam da samo nešto treba podesiti i da sve sjedne na svoje mjesto…pitanje je što? Bit će da mi nedostaje neki dobar tutorijal …stoga preporučite nešto dobro.
Hvala.