Rijekepravde.hr na prodaju

Jel se to neki naš forumaš malo zeza? :rofl:

https://rijekepravde.hr/

2 Likeova

Službena stranica SDP-a još uvijek je na http verziji, u nekim browserima označena kao nesigurna, tako da je vlasnik rijekepravde domena ipak možda preambiciozan kada spominje više četveroznamenkaste brojke.

Svakako se isplati probati…

3 Likeova

Koliko vidim SDP ga je otkantao.

Kažu da komuniciraju sa svojim glasačima preko društvenih mreža i preko nekog site-a dostojanstvo.hr - ne znam tko im ta imena domena izmisli :face_vomiting:

Ali pitanje je da li se sa .hr domenom i smije trgovati tako da…

Možda je samo dobar marketinški trik da privuče pažnju a koristiti će ju za nešto potpuno drugo.

S komercijalnim .hr domenama se smije trgovati.
Ako je netko zakupio .hr domenu, smije je i prodati.
Drugi par rukava su besplatne (nenaplatne) .hr domene.

1 Like

Postojao je jedno vrijeme CARNetov pravilnik oko zabrane trgovanja hr domenama pa se one nisu mogle transferirati na drugog vlasnika nego su se morale brisati pa ponovno registrirati. To je vrijedilo za sve hr domene, besplatne i komercijalne.

To je bilo suludo u slučajevima kada bi se prodavale web stranice pa je dobro da to više nije na snazi. Sad se promjena vlasništva hr domene može napraviti za oko 10 eura.

2 Likeova

Istina je za taj pravilnik. Ali tko meni kao vlasniku domene može dirigirati što ću s njom? Zakupio sam domenu i ako želim odjavit ću je kada ja to poželim :slight_smile:

Trgovina se ionako obavlja iz drugog razloga, ne otkupljuje se domena. No zato potencijalni kupac dobiva pravo prvokupa (ima prednost znajući da je slobodna kroz nekoliko minuta) i preuzima domenu. Ne vidim u tome nikakvu nepravilnost.

Mozda se isplati uzet na neki lokalni affiliate site, ima dosta dobrih backlinkova sad :slight_smile:

1 Like