RIP monitor LG 27''

LG monitor, 27’’…dok u miru radim pukne stalak točno tamo gdje se spaja s pločom monitora…te mi monitor pred očima pljusne od stol i rasipa se slika…u pozadini se vidi kao da je popucalo neko staklo, mada je ovo vanjsko staklo citavo. A od slike su ostali samo neki neprepoznatljivi titraji.

E sad, garanciju još imam…ali bojim se da mi neće htjeti uvažiti…jer piše da mehanička oštećenja, lomove…ne spadaju pod garanciju. Ali bemu onu stvar, nije isto ako ja polomim monitor sjekirom…ili ako je on loše napravljen da ne moze sam sebe nosit. A taj spoj koji je pukao…napravljen je žali Bože.
Imam li ikakvu šansu da ovo istjeram…možda ima neko neki savjet da se pripremim?

Prvo se javi u servis neka pogledaju. Reci šta se dogodilo pa ako u imali sličnih situacija možda ga urade pod garanciju.

E svasta hahahah :smiley:
Ja bi ih za monitor od 27 inca ganjao i dan i noc :stuck_out_tongue:

Prvi put cujem da se tako monitor sam od sebe slomi, monitor je da gledas u njega a ne da se pridrzavas dok ustajes sa stolice

@mia1 Ti opet lupas gluposti, strasno.

4 Likeova

Imaš garanciju, nisi odgovoran za oštećenje i trebaš ih ganjati da ti zamjene monitor.
Dokumentiraj sve i budi uporan.

1 Like

Ne znam kakvo je stanje u HR, al kod nas u BiH, u najmanju ruku bi rekli da nisi normalan, jer gdje ce monitor sam od sebe puknuti.

Iskreno se nadam da je bolje stanje u HR i da ce bozoou dobiti novi monitor :slight_smile:

Upravo mi je LG podrska rekla da bi trebali uzeti ovo pod garanciju ukoliko se ustanovi da je monitor zaista puknuo sam od sebe.
LG servis nije bio tako optimistican…ali su rekli kontaktirati LG pa ako oni dopuste.

E sad, kak dokazati da je puklo samo od sebe. Monitor nema nikakvih vidljivih oštećenja pada po kutevima, rubovima ili stalku. Jedini udarac ima na ekranu tocno u podrucju gdje je logicno da ce lupiti s obzirom na tocku loma stalka. Ja se trenutno nadam da ce to i njima biti ocito i da bude razumjevanja.

Ja mislio da je zidni nosac koji si sam postavio… ovo sto vidim bi trebalo ici pod garanciju 100%.

Prosurfaj po ino forumima, pogledaj da li se spominje takav lom na tvojem modelu monitora.

BTW, imaš bolesno uredan stol

1 Like

Kak znas…kad ne vidis dosta stola od monitora :slight_smile:
…al uglavnom se samo papiri nakupe, potrebni i nepotrebni…i obavezno grickalica na stolu xd

I bijesnu tipkovnicu.
O njoj je pisao već. :slight_smile:

Tipkovnica me razocarala…drugi dan od kupnje sam je stavio na prodaju. Ovo osvjetljenje treba podesavati kod svakog starta kompa…cak i nakon sleep moda. A defaultno nije ugaseno, nego izgleda kao bozicno drvce. Uzas…

Al našao sam je relativno povoljno na njuskalu pa brzo odlucio o kupnji. A onako ugrubo, mehanika mi i nije neki posebni preporod. Zapravo me prvo jako smetao duboki hod tipki…i to sam uspio koliko toliko limitirati sa nekakvim silent gumicama, koje su jeftine. Pa je sad ocke…

A što se tiče velikog monitora, spram 19 inch koji sam imao dosta dugo…to je zaista odličan preporod i sad jednostavno ne mogu prihvatiti nista manje…
Mrzilo me prije kad tabovi nisu svi stali na ekran, jos notepad++ koji nije imao verikalni poredak tabova…
Sad nekada kad mi vertikalno izadju iz monitora, poželim još veći :slight_smile:

Nego, kad ti se desi sranje…treba zivotu reći “thumb up”.

Prvo mi je pukao palac, par dana kasnije monitor…i naredalo se još dosta pehova ove godine. I baš sam si pehista nešto u zadnje vrijeme…heh…

Da se pohvalim…a i ekipu iz LG-a, beba je opet doma!

Znači, garanciju su mi uvažili bez većih natezanja. Istina, nitko nije bio optimističan i svi su mi kimali da nemam šanse da mi to uvaže…ali su uredno monitor prosljeđivali dalje ka “glavnom” LG servisu. (Kakvu god oni politiku imaju unutar sebe) …da bi me na kraju razveselio email da će garancija biti uvažena.

Zanimljivo je da se radi o istom monitoru… zamjenili su sve potrgane dijelove, a stalak su updejtali sa svakako uvjerljivije čvrščim i jačim modelom.

1 Like

A sta si s palcom radio?

Presmješno…stao na gol (onako iz razonode) …rekao nekom klincu da opali koliko može xd. …lopta bila neki polu balon, reko šta će mi bit…
…mali opalio, ja stavio ruku ko retard pred loptu, puko palac tako da je kost izbila van kroz tu rupu što se vidi da je zašivena. Znači nemila scena, onaj gornji dio se okrenuo prema iza…a kost izbila ravno van. A niš nije puklo…ni tetiva ni kost, samo se zglob razdvojio. Znači gornji dio zgloba iskočio i izokrenuo se naopako, a donji dio zgloba izbio kroz kožu. Nadam se da nikome nije mučno od detaljnog opisa xd.

A sada ljepši dio priče…ništa nije bolilo. :slight_smile: Ja sam samo osjetio da nije sve najbolje…i onako mi mrsko pogledati u ruke da nebi što bilo. (Jer sam već dva puta lomio prste…i oba puta nisam osjetio lom dok nisam pogledao u ruke i vidio da strši nešto nahero) …a ovog puta dok sam pogledao u ruke imao sam što i vidjeti. To je bilo malo šokantno…ali bed je bio tim veći što je to bilo malo izvan Zagreba i nije mi se dalo čekati hitnu s kosti vani. Tako da sam si sam potegao gornji dio i namjestio xd. Imao sam i tu pak iskustva s namještanjem, jer sam si jedan prst također sam namjestio…ali to je bio puno lakši lom. No znam u teoriji da treba samo vući u smjeru osi kosti, ako su tetive čitave, onda se povlačenjem tjera kost da zauzima svoj pravilan položaj…kad joj se povlačenjem da prostora da sjedne na svoje mjesto. Ali ovo je djelovalo tako razgajbano da me bilo frka što će biti kada povučem …tj. bilo me frka ako se kost ne krene vraćati, kako ću podnesti da mi je kost vani skroz do hitne… Uglavnom povučem ja gornji dio palca, a ono je tako lagano samo skliznulo unutra…ma brutala. Reko, idem sada plašiti djecu sa rupom. Zezam se, plašio sam ih i sa stršećom kosti, haha.

Znači, dosad je bilo sve bezbolno, ali onako iz iskustva znam da me kroz 10-ak minuta čeka paklena bol. Tu sam se najviše iznenadio…ovo nije bolilo niti jedan jedini moment. Znači, nakon namještanja nisam ni zvao hitnu nego sam previo ranu i uputio se ka hitnoj. Sveukupno sa putom i čekaonom do šivanja je prošlo nekih sat i pol i nevjerovatno ali nije uopće počelo boliti. Pred šivanje dobio još lokalnu anasteziju…tako da je ovo bilo u potpunosti bezbolno iskustvo :).

E da, još malo ironije i praznovjerja. Inače se bavim extrem sportom i tu zna biti lomova. U zadnje vrijeme sam puno oprezniji i kad god odem na trening samo si mantram “Nemoj polomiti koji prst. Lomi nogu, samo nemoj prst jer nećeš moći raditi.” (Rokovi stišću, jel…i tipkati se mora…) I fakat sam podigao razinu opreznosti što se toga tiče i onda mi klinac izbije palac sa loptom balonom, hjooj…

Mora da klinac ima bombu.

I jel dosla bol ili ces nam sad reci da si slomio palac kojem je kost strsila van i da te nista nije boljelo? Ovo da te odmah nije boljelo razumijem, stanje soka, ali kasnije?

To ti velim…to je i mene jako iznenadilo. Ja cijelo vrijeme čekam kada će bol …jer svaki lom do sada je bio sam po sebi bezbolan, pa kasnije uhvati boliti. Mislim, uglavnom krene boliti već kroz 20-ak minuta.
Ali ovdje nije krenulo boliti niti jedan moment…a prošlo je više nego dosta vremena do šivanja. Možda i dva sata… Nakon šivanja nije moglo više boliti zbog anestezije…
I kada kažem da nije bolilo, smatram pod time da se nije pojavila neugodna bol…a da sam osjetio da imam ranu na ruci, to svakako da sam osjetio. Ali razinu boli koja ti netjera nikakvu grimasu na lice…ne brojim pod bol. Znači bolilo je, ali zaista lagana bol…koja se nije povećavala.

Sljedeći dan je rana malo više bolila, ali i dalje ništa strašno.

Klinac je dobro opalio …a ja sam pritome preretardirano stavio ruku. Imao sam mobitel u džepu…lopta je išla u tome smjeru, a moj naum je bio da obranim mobitel od udarca. Kako staviti ruke pred džep? xd. Pokušao sam dlanove okrenuti prema naprijed…zakasnio malo i palac je pogledao okomito loptu…