Rise Wallet - mobilni BTC wallet za BTC gift card

Ne znam koliko znate ili ne znate ali ovo je Rise Wallet.

Rijec je o BTC walletu. Zasto je ovaj BTC wallet poseban? Pa zato sto kupite Bitcoin gift card za Rise Wallet od nekog iznosa(25$,50$,…,250$), skenirate kod sa gift carda i na vasem BTC walletu se pojavi iznos BTC u toj novcanoj vrijednosti.

Za one koji ne znaju sta je gift card - to vam je na nasem jeziku kupon. Kupis kupon na kiosku, u trgovini za neki iznos i sa tim iznosom mozes da uradis nesto u nekoj radnji.

A zasto je ovaj Rise Wallet jos poseban? Zato sto ne treba nikakav signup da bi se koristio.

I zasto je jos poseban Rise Wallet? Ovo je prvi i jedini nacin da se ovako jednostavno ubaci novac na neki BTC wallet.

I jos jedan poseban razlog zasto je ovo sve posebno? Ovaj wallet je u cijelosti radila jedna od najboljih programerskih firmi u BiH - Codaxy iz Banja Luke. Rise Wallet je baziran na njihovom frameworku CxJS o kome sam vec nekoliko puta pisao ovdje na forumu.

Nazalost, ove BTC gift card se ne mogu kupiti u Evropi - samo u Kanadi i to u Torontu.

1 Like

I to je najveci problem crypta. Dobro da su barem odabrali Toronto, da nisu rekli da se moze kupiti samo u Banja Luci.

1 Like

Kako netko moze kupiti 25$ gift card za nesto sto mijenja cijenu uz minute u minutu :thinking:

1 Like

Da to je zanimljiva igra. Znaci kad cjena ode over the roof. moras poceti trositi, preporucam abnormalno trosenje na sve i svasta (kao sto sma ja nakupovao gluposti raznorazne kad je BTC u Decembru bio na 20k). A kada pada nesmes da trosis na nista osim ako stvarno moras.

primjer ja sam danas platio jedan servis 0.5 ETH (75$) cjena ETHa je 150$

Evo mozete obaj moj post bookmarkirat i vidjet za 2 mjeseca koliko sam se zahebao, ali kad sam morao platiti…

Ali kad tako razmisljas onda neces daleko dogurat…

1 Like

U trenutku redeem-a (dakle, kada skenirate kod) vaš wallet će dobiti vrijednost BTC koja odgovara fiat vrijednosti koju ste kupili (npr. $25). Fluktuacije cijene od trenutka kad kupite gift card do trenutka kad ga redeem-ujete uopšte vas ne dotiču. Recimo, možete birati trenutak za redeem, u nastojanju da za vaših $25 dobijete što više bitcoin-a. U svakom slučaju, u trenutku kada skenirate kod, vi ćete dobiti nazivnu vrijednost u fiat valuti (po cijeni BTC koja je u tom istom trenutku važeća).

1 Like

Toronto, Vancouver i jedan aerodrom u Panami su odabrani kao pilot projekat, da bi se ispipao puls potrošača—koliko ljude zapravo interesuje ova vrsta ulaska u cryptocurrency svijet. Nema razloga da se, ukoliko ovaj lakmus test prođe dobro (zasad imamo naznake da bi mogao), kartice ne distribuiraju i po Evropi i svim ostalim kontinentima/regionima. Treba napomenuti da u Evropi već postoji jedan sličan projekat (House of Nakamoto), ali on zasad nije prisutan na američkim kontinentima i, po mojoj ličnoj procjeni, naš sistem je ipak bolji.

Disclaimer: ja sam suosnivač Codaxy-ja i jedan od developera Rise-a :slight_smile:

2 Likeova

Meni bi bilo zanimljivo vidjeti online uslugu kupnje gift kartica, ionako je ovisna znaci o inhouse kodu koji se moze generirati i online!? Ili za to moraju postojati drugi preduvjeti poput zastite o pranju novca i uvida tko kupuje, ako je online kupnja?
Morate/imate li pokrice za svaku izdanu karticu u BTC na vlastitom walletu?
Samo sam znatizeljan, projekt kao takav mi se svidja, i puno srece u daljnjem napretku. :slight_smile:

1 Like

Za svaku prodanu karticu moramo imati fiat pokriće od trenutka prodaje do trenutka redeem-a, tako je. Inače, serije su ograničene i kartice su bezvrijedne bez aktivacije od strane prodavca u trenutku prodaje.

Finansijske regulative su svakako važne, ali kako je riječ o relativno malim denominacijama, nadamo se da ćemo uspjeti rješavati eventualne probleme povezane s njima po regionima u kojima se kartice budu pojavljivale. Online prodaja je takođe jedna od opcija koju razmatramo i svjesni smo njenog potencijala—zasad su nam iskustva pokazala da korisnici na koje ciljamo više vole “fizičku stvar”. Ipak, nismo isključili ni tu opciju.

Hvala puno na podršci i vrijednim inputima! Nadamo se da će projekat proći ovu pilot fazu i ostati kao alternativni, jednostavan način dolaska do kriptovaluta “za trošenje”…kad kriptovalute zaista postanu sredstvo “za trošenje” :slight_smile:

1 Like