Rubikova kocka

Bok,
ja sam Dario iz Zagreba i bavim se programiranjem. Rubikovu kocku slažem već 2 mjeseca i jako mi je zabavna. Sjetio sam se da bi mogao napraviti program koji bi vam omogućavao da slažete kocku protiv drugih u svijetu. Program bi skenirao kocku i drugome koji bi morao imati složenu rekao koje poteze da napravi kako bi je dobio istu (program bi skenirao kocku da potvrdi jesu li iste). Tako bi se korisnici natjecali jedan protiv drugih i dodjeljivali bi se bodovi kako bi se vidjelo tko je najbolji, kao rating u šahu. To bi bilo preko weba, a program bi skenirao kocku pomoću web kamere.
Što se tiče mobilnog djela napravio bi program pomoću kojeg bi slikali kocku i on bi vam rekao koje bi poteze trebali napraviti da je složite, a za one koji je nemaju bila bi virtualna kocka nove generacije (ne bi bilo mogućnosti višestrukog odabira, npr. ja želim U a kocka bi mi išla M) .
Pošto sam ja u tome samo 2 mjeseca molio bi vas da mi kažete postoji li nešto takvo slično i biste li koristili taj program.
Svakakve pritužbe i pohvale su dobrodošle.

Mislim da je to s web kamerom loša ideja,
kad bi to več htio raditi bolje je napraviti rubikovu kocku u kojoj bi ugradio čipove i spojio ju s računalom pomoču blutooth ili slično tako bi imao puno veče mogučnosti (vrijeme,broj poteza i slično) samo da bi to napravio trebalo bi ti dosta para

Čini se da ti programiranje jako dobro ide kad imaš ovakve planove. Što se tiče takvog programa iskreno nisam siguran koliko bi zainteresiranih bilo i dali bi ih uopće bilo.

Za početak, to bi bilo otvoreno varanju, jer bih ja mogao složenu kocku razdesiti u neku poziciju, pamteći pri tome slijed. Onda bih u natjecanju s lakoćom bio bolji od protivnika. Istovremeno, da mene prevari, moj protivnik bi složio svoju kocku i onda od programa de-facto dobio instrukcije za slaganje (obrnuti slijed koraka od instrukcija za rastavljanje). Tako bi ta igra bila varatelj protiv varatelja.

Zato igrači mogu jedino slagati virtualne kocke, dakle one generirane od programa. A takvi programi sto posto već postoje.

Napraviš stranicu gdje imaš skeniranu kocku u flešu i onda ju 2 igrača slažu mišem, tastaturom :slight_smile: Preko webcama se može varati lagano.

Npr. koristiti dvije kocke. :slight_smile:

neka stavi grafiku sa strane i poslaze po randomu elemente u matricu
sa predefinirani mogucim pomacima i konacnim rjesenjem. Kako napisati
engine koji ce sam dolaziti do najbrzeg rjesenje odnosno kako "nauciti"
komp da napravi tu ( ili slicne ) operacije ?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja