Rudarenje - troškovi i isplativost

Pozdrav ljudi. Imam jedno “jednostavno” pitanje.
Da li se usplati uzeti nekoliko mining rigova koji trose recimo 3kw/h, i sa njima rudariti u Srbiji?
Interesuje me zbog troskova el enrgije.
Jasno mi je da gomila ljudi to vec radi, ali isto tako gomila njih krade striju.

Ili je mozda “pametnije” uzeti neki antminter koji je manji potrosac?

Gledam da mnogi kažu da je rudarenje trenutno neisplativo od kuće. Valjda će se netko iskusniji javiti na ovu temu, no pogledaj ima dosta mining kalkulatora gdje uneseš perfomanse, cijenu struje po kw/h, kriptovalutu koja ti je potrebna (računa po prosjeku trenutnom za jedan blok koliko treba vremena a recimo u bitcoina svaki naredni blok je teže “izrudariti” itd itd). Iskreno nikad nisam rudario samo sam na početku preprodajom prije cca 3 god zaradio par “plaćica” i to je too nista posebno ali i mene osobno zanima isplati li se sad rudariti i kako sve realizirati :smile:

P.S.
Prijateljev brat mi se time bavi i rekao je da svratim da vidim šta on to radi baš ću ovih dana obići ga pa napisati tekst i koju sliku objaviti dotad pozz :vulcan_salute:

3 Likeova

Osobno da imam neki hladniji prostor gdje mogu smjestiti rig nebi uopce razmisljao. Trenutno u oglasniku ima cuda i po godinu dana garancije na graficke. Za cca 1000 eura ima solidnih rigova. Kao sto vidis B ide gore, zasto se onda nebi isplatilo…

Stavi ga u podrum :grin:
Salim se, naravno.

Znas kako, ko je u ovome duze vremena taj je verovatno resio solarnu enrgiju i sl.
Verujem da se od kuce isplati rudariti. To je zbog cene BC.
E sada dilema. da li uzeti antminer ili neki rig?

Rig je prilicno bucan pa i o tome treba razmisljati

“Da imam prostor, da imam besplatnu struju, da je baba muško…”.

To se zove lijenost ili možda skepticizam u nekim slučajevima, a ne radi se o nikakvom nedostatku prostora niti o skupoj struji :wink:

Eto rješenja za prostor i struju. Ako je netko malo manje moralan, neće mu biti nikakav problem nabiti račun za struju koji se dijeli na 20, 30, nekad i 100+ suvlasnika. Kompleksi sa puno garaža su idealni za uzeti tamo garažu kao prostor za rudarenje i besplatnu ili jako jeftinu struju.

Ja priznam da sam lijen za rudarenje jer ne znam sam to podesiti i neda mi se učiti niti ulaziti u deal sa nekim tko se razumije.

Nije problem struja niti prostor, problem je lijenost ili skepticizam :wink: Eventualno kod nekih nesnalažljivost :slight_smile:

Budi kao rom u Zagrebu, gdje god vidis zicu uzmi, prodaj kupi antminera, spoji ga na prvu kutiju od struje koju vidis i gotovo. Antminera ti nece uzeti, a kada te odspoje, ti se spojis 10min opet nakon sto odu ovi sto su te skinuli^^ (Ovo je bilo na tvu neki dan, samo sto nije bilo antiminera :stuck_out_tongue:)

Hallo Malovan, javi se na [email protected]