Rušenje prilikom otvaranja filmova

Pozdrav svima, imam vrlo neobičan problem.
Imam neke Divix filmove, par ih radi ok, a na ostalima, čim kliknem na jedan od tih filmova, ili samo uđem u folder gdje je jedan od tih filmova, počne mi se rušit sistem, mislim ne da se sve ugasi, nego mi sve zašteka na jedno vrijeme, te dolje u čošku blica isto upozorenje naziva “Your computer might be at risk. Automatic updates is turend off”. Mislim uvjek je ugašeno automatsko nadograđivanje, neznam šta sad hoće.

Ja mislim da ne bi smjeli biti zaraženi filmovi, jer antivirusna zaštita ništa ne nalazi na njima, a mislim ni da datoteke tipa “.avi” ne mogu imati virusne infekcije :varenizec

Mislim da mi fali možda neki program za divixe, kao divix codec ili nešto?
Zašto mi se to događa?

preimenuj film. Obicno divixi imaju neke cudne nazive koji cesto sadrze tocke i ostale znakove. To windows ne voli. Takodjer cesto imaju nevjerojatno dugacke naslove(jer je valjda fora u naslov divixa spakirati svoje ime ime stranice di je postavljen…)
Opcenito win ne voli naslove dulje od 255 znakova (prazan znak tocka ! ? itd, ne samo da nisu dobri u naslovu nego ih windows ne interpretira ko jedan znak nego prema ASCII kao seriju znakova, sto opet povecava samu duljinu naslova). Takodjer naslov za win. ne pocinje imenom filma nego npr: C:\moja_HDD_\Filmovi\domaci_filmovi\divix\ime_filma…

Nažalost nije to, imena su dobro postavljena.
Ali skužio sam ako ga opet pretvaram u avi ili neki drugi format, da onda konačno dobro radi, ali ne mogu pak pretvarat sve filmove… osim toga, kad pretvaram onda mi ga još poveča sa 700 na 1000 mb :frowning:

Evo kako sam ja riješio taj problem kod sebe. Znaci kod mene je problem počeo kad sam na komp instalirao Divx Player. Odmah sam pomislio da je zbog toga i deinstalirao ga. Međutim problem je nesto tek kad sam iz kompa makeo sve gluposti koje su imale veze sa Divx Player-om. Ako imaš Divx probaj ga meket pa vidi jel ima promjene. :wink:

LP

Instalirao sam Ace DivX Player i ništa. Čim uđem u folder s tim filmovima odmah se ruši.

Neko zna možda?

Dajte molim vas, skoro sve žive videje sad kaj skinem mi ruši se komp… kaj je to? kako vama se to ne događa a meni se događa? šta da radim?

Ako si siguran da nije nikakav virus, probaj drugi player. Preporučujem SPlayer.

Misliš taj file .avi da je virus? Nije. Jer 90 posto šta skinem mi se to događa.

Koristim trenutno BS player. Al sve jedno je koji koristim, jer to ti se desi čim otvori folder, znači čim se otvori mapa u kojoj je taj .avi file.

Možda mi treba neki novi codec za to ili nešto, možda je to convertirano s nečim što moji windows XP ne posjeduje… Čudi me da uvjek kad ponovo idem pretvarat .avi file u .avi, onda normalno radi (samo što je veći, nije onda 800 mb nego je 1000 i nešto… :confused: ).

izbriši sve codece, pa ih opet instaliraj. Preporučam k-lite codec pack

A šta su to točno codeci, di ih mogu nać u kompu? :hmmmmmm:

Ili ovo:
http://www.cccp-project.net/

Ako ništa ne radi, formatiraj. :smiley:

Dobro, a kako da dosadašnje deinstaliram? ne znam di su.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja