Saan TV

Zanima me kako ovo funkcionira? Jel treba sklapati neke ugovore sa televizijskim kućama ili što? AKo treba kako namjestiti da to bude na webu, kako napraviti ovo arhiviranje progarama? Možda postoji neka gotova skripta za ovo?

Ako netko zna molio bih da objasni :slight_smile:

Ako se dobro sjećam naknada je 14kn mjesečno, i imaš četiri hrvatska kanala i to je to. Zaboravio sam točno koja, ali nikakve ugovore s televizijskim kućama ti ne moraš sklapati. Slaba im je ponuda programa, inače bi se ovo puno više koristilo.

Pitanje je kako oni imaju to regulirano, ali po zakonu bi se trebala za svakog korisnika izdvajati neka naknada. Naravno da se to da napraviti za sve ostale programe, samo sa svakom tv kućom bi najvjerojatnije trebao imati zaseban dogovor.
Što se tiče Hrvatske, ako plaćaš pretplatu, možda bi se dalo izvesti da je za tog korisnika free, to bi morao imati i dokazano i tu ima dosta pravno zezanja.

Ja sam imao jedno vrijeme streaming par programa na svojoj stranici. Nakon par prigovora sam sve ugasio, nije mi se dalo zezati i navlačiti po kojem zakonu mogu, po kojem ne mogu dijeliti tv program.

Pa ne samo da moraju plaćati, nego moraju plaćati gadno za distribuciju. Bila je cifra kada su ispale ove pi*darije s B.netom što nisu htjeli novi treći program HTV-a uključiti u osnovni paket. Sramotna neka naknada, koja je bila, kada s B.netove osnovne pretplate skineš PDV, podobar “griz” u cijelu njihovu cifru. Ispada da nakon što platim HTV, platim ga još jednom.

Za distribuciju drugih kanala - koji se ionako emitiraju besplatno - možda se treba, možda se ne treba sklapati ugovor, ali svakako da te kuće imaju pravo zabraniti i moraju dopustiti distribuciju njihovih programa. Svaki autor ima takva prava, pa tako i oni.

Točnije, devet hrvatskih kanala “u živo” i arhiviranje svega emitiranog sa svih programa (osim CMC-a) do godinu dana :slight_smile:
I da, ima ne jedan ugovor već podosta njih …
I da, naknade su povelike …

Koliko ja znam NovaTV ne dopušta nikakvu internet redistribuciju signala i ni arhiviranje, tu se radi o nekim rupama u zakonu :slight_smile: