Sajt je popio penal, što je najbolje napraviti?

Kada Google odluči kazniti stranicu oduzimanjem glavnih pozicija među rezultatima pretraživanja, onda kažemo da je sajt popio penal na najpopularnijoj tražilici na svijetu. Stranica najčešće gubi sve postignute pozicije, a mnoge tada muči što je najbolje napraviti s takvom stranicom? Stranica može biti penalizirana iz nekoliko razloga. Loša optimizacija, zastarjeli sadržaj ili općenito stranica, spam…(Cijeli članak)

Kada neki popularni ozbiljni site popije ban onda se moze ensto. A kada popije neki tu sa nasih podrucja onda je taj site za kos.

ZASTO?
Jer se radi o extra nekvlalitetnom sadrzaju, pogotovo ako je na egleskom to ima gresaka ko da su kinezi pisali. Ili ako je pravljenje backlinkova sto je kod nasih jako popularno, pa se onda grade linkovi kao iz 2005 godine. Da moze se i onda, treba maknut ili ispravit i poboljsat sav content, i treba pocisitti nesmislene backlinkove.

Pratim par siteva i vidim da imaju enormne kolicine backlinkova, pratim i neke za koje sam uvjeren 100% da ce popiti ban. Interesantno je da dosad nisu. Vec je pola godine proslo.