Sajt sa apartmanima ima li organske posjete

Zanima me ako imaju vlasnici sajtovima sa apartmanima, hotelima i slicno koji su posveceni jednom mjestu, koliko je moguca organska posjeta i naravno zarada.

Ima li novca u tome, nesto slicno kao sto je @bugi imao.

Pokreno sam slican sajt, trenutno bez posjete (par ih dnevno). Od konkurencije imam 3, imam od njih najbolji domen. Npr ako je Split, oni imaju smjestaji-split a ja imam npr split.net

Zamisao mi je slicno kao kod bugi ako bi doslo do posjete, trazio bih vlasnicima apartmana simbolicnu godisnju pretplatu, a uporedno bi prihod bio i od reklama.

Ako imate takvih sajtova, dobro bi doslo misljenje…

Ja imam site tog tipa koji je uprihodio u zadnje dvije godine nekih 100k i kusur kuna. Prva godina je išla odlično, a drugu je Korona dosta poljuljala.

S obzirom da sam se predao novom poslu, ovo bi prodao dosta povoljno. Platio sam taj site 110k kuna ovdje preko foruma, dao bi ga mozda i u pola cijene s obzirom na trenutnu situaciju… Corona rules xd

1 Like

YouTube kanal ide uz sajt?

@bozoou koja je fora oko youtube kanala i sajta i njihove povezanosti…

I ako bi stvarno mislio prodavati, ajd u pm da popricamo

Hahah nikak se naviknut da je ovo pm privatna poruka :smiley:

5 Likeova

Kod mene nema youtube kanala, to je kod bugia.

Pa dvojim lagano da li bi išao na prodaju, ali to moram uhvatiti zraka i popisati situaciju kakva je i što se nudi. Situacija nije baš bajna i nebi htio nikoga zavaljati, tako da bi htio napraviti transparentu analizu poslovanja i to ponuditi po fairplay cijeni. Nastojat ću ovih dana otvorit temu i postavit javno analizu, da i sam shvatim uz feedback forumaša koja bi to trenutno bila fairplay cijena.

U najgrubljim crtama…
Site je prvu godinu donosio prihod u prosjeku od 7.500kn/mj. (cca 1000 eur/mj)
Nakon Korone ostala je 1/4 tog prihoda.
Točnije, uslijed Korone su klijenti mahom krenuli odustajati od oglašavanja jer je opala posjeta i upiti za rezervacijama. Zbog tedencije da zadržim klijente ja sam svima unutar ponude za oglašavanje za tekuću godinu ponudio produženje usluge za naredne dvije godine.
Znači ako klijent uplati produženje po cijeni jedne godine, ja mu produžavam uslugu dvije godine.
Nakon tog pristupa opala je stopa odustajanja i prihod se normalizirao na nekih 4000kn/mj. Ali kako su time naplaćene buduće dvije godine, to je zapravo prihod od 2000kn/mj ako se isti raspodjeli na buduća 24 mjeseca.

No više je bio cilj zadržati klijente, jer ako bi sada otkazali uslugu vrag zna tko bi se kasnije vratio tko ne, nakon što se situacija sa Coronom iznormalizira.

(Isto tako nisam otkazao uslugu niti onima koji nisu uplatili, za nj. imam neki plan)

Pored web portala postoji i 40-ak klijenata koji imaju vlastitu web stranicu za svoj apartman i taj dio je stabilan, tu nema nikakvog trenda odustajanja. Ajmo reći, tko jednom dobije svoju web stranicu, ne da mu se više zaebavati oko toga i redovito to produžuje. Tih 40-ak klijenata godišnje radi prihod od 8000kn. (40 x 200kn)

Eto, to je u najkraćim crtama što se tiče financijskog dijela web portala.

5 Likeova

To je rezerviraj ili neki drugi site?

@bozoou misli na drugi web, Rezerviraj.hr je prodan na drugu adresu da ne bude zabune.
Moram priznati da sam i ja pomislio na prvu da je bozoou umislio da je kupio rezerviraj jer su brojke nevjerojatno slične, od cijene, zarade a onaj dio sa web stranicama čak nije sličan nego identičan :smiley:

Nije moguća.

Ja sam se na tom webu okretao adsensu i turističkim člancima, to ti sve govori. Mogu ti reći čak, ako imaš baš jebene volje pisati puno i dobrih kvalitetnih članaka o HR i prevoditi ih da se da ići u tom smjeru jer ima ljudi koji ih ljeti otvaraju, mislim na strance, ali ovo sa organskom posjetom vezanom uz apartmane i hotele i prodaji pretplata - NEEEEEEEEEEE

Jedan model sa kojim neki idu i ima puno više smisla (ne znam koliko ima smisla, ali ima puno više od organskih) je da nađeš vlasnike apartmana, tražiš goste preko face grupa i uzimaš proviziju. U taj dio više ne bih nikada ulazio, ali znam likove koji su na tome nešto zaradili.

2 Likeova

Hvala, i ja pomislio da je bozou uzeo rezerviraj cak i onih 40 sto napisa da imaju web je kao kod tebe :joy:.

Kako god hvala obojici, zakljucak je da nema organske posjete od kucanja primjer: apartmani split?

Ako ti imaš sajt samo za apartmane u zagrebu, a neko drugi za više mesta u HR, ako su sajtovi slične starosti, verovatno će tebi Google dati prednost.
Problem je što danas postoji mnogo sajtova koji postoje odavno, na kojima se baš radilo pa se i teze skidaju sa prve strane.
Novi sajt treba da bude ekstremno dobar.

1 Like

Ne. Imaš jedno 10 plaćenih na prvoj stranici, onda su ti slijedećih 10ak booking, airbnb, njuškalo, google maps i par ovih jačih portala starih 10+ godina tipa apartmanija, smještaj.com.hr.
Ni na drugoj stranici situacija nije puno bolja. Dakle možeš na treću stranicu za par godina.

1 Like

To ja stalno govorim za google ads. Mozes ti biti i prvi ako je prije tebe hrpa reklama. CTR za google ads iskljucivo na google pretragama zna biti 40+% pa tad ni npr. 3. pozicija ne donosi bas neki promet.

1 Like

@bugi a kakva je situacija sa informativnim clancima na hrvatskom jeziku relativno vezano za turizam, jel se tu isplati odnos ulozenog dobijenog, jel se tu da probiti?

Sta je bilo na kraju sa rezerviraj? I ja sam mislio da ga je bozou kupio

Nije, bozoou se informirao ali nije dao ponudu.

Ako se sjećaš stavio sam ga u prodaju nekih mj dana prije korone. Iako nisam očekivao, javilo se sigurno preko 10 zainteresiranih, više njih su baratali nekim ciframa, sa dvojicom sam mislio da sam se i dogovorio ali kada je trebalo uplatiti novac, krenulo odugovlačenje, dodatno cjenkanje itd. Krenula korona u to vrijeme i tada se više nisam nadao da ću prodat web. Nakon mj. - dva u sred korone sam slučajno kontaktirao budućeg kupca, dogovorili se u 2 dana praktički, bez puno cjenkanja, dobio sam fer cijenu, dečko je stvarno fer i pošten, dugo je u niši.

2 Likeova

Imas li sad ista od sajtova? Jesi krenuo sa necim novim?

pošalji meni u PP više info o sajtu