Sakrivanje sadržaja a da nije protiv Google pravila

Pozdrav!

Imam jednu stariju web stranicu sa oko 4k posjetitelja dnevno. Prije još godinu i pol banana je od strane Google Adsense-a (prva opomena; imao sam probnu scriptu za test u sklopu te domene s kojom su korisnici mogli dodavati sadržaj i zapustio sam ju i botovi su dodavali adult sadržaj) a druga opomena koja je rezultirala i ban-om domene bila je zbog korisnika koji je na forum (na koji msa i zaboravio bio) stavljao linkove za download igrica.

Stranicu sam nakon toga zapustio no posjeta samo raste sama od sebe. Želim tu posjetu napokon iskoristiti i ono što želim je preusmjeriti posjetitelje na drugu domenu ali tako da mi ne opadne rang na googleu (jer od googlea svi posjetitelji i dolaze). Ono što mi je sinulo je bijeli tekst na bijelu podlogu i onda gore samo klikni ovdje za pročitati sadržaj no čitam da me google može banati radi toga. Običan redirect će rezultirati gubitkom ranga na tražilici, i isto tako ako maknem cijeli sadržaj i samo stavim link. Najsigurnije riješenje je pop up, no pitanje je dali će ga itko pogledati ili samo ignorirati i zatvoriti te nastaviti.

Riječ je o nekim člancima na sajtu koji nose 90% posjete. Kako bi ja bezbolno preusmjerio sve posjetitelje tog članka na novi site, bez da Google otkrije moje planove pa da mi smanji rang na tražilici, odnosno da sadržaj ostane gore tako da ga Google vidi a posjetitelji ne?

EDIT: članke bi na drugi site samo iskopirao (odnosno tamo bi ih mogli čitati znaći nije da bi prodavao mačka u vreći) samo bi ih prebacio na drugi site da tamo mogu postavit Adsense i zarađivati.

Redirect. Nećeš izgubiti posjete prelaskom na novu domenu ako to pravilno napraviš.

Jesi siguran? Koliko mi je poznato, google ne voli redirect. Tema sa koje dobivam posjete sa googlea ima dosta konkurencije a site mi se vrlo brzo ažurira na tražilici. Da maknem npr. tekst, vjerujem da bi u roku par sati nestao s Googlea.

Jednom sam s tim sajtom sa običnog HTML-a prelazio u Joomlu. Sve staro sam redirectao, uglavnom je upalilo no bio sam izgubio dosta posjete no kako je bila jaka domena i tad slabija konkurencija (igre su u pitanju), novo se ubrzo rangiralo ponovno.

Mislim da je najbolji način nekako “prevariti” google da on i dalje vidi sadržaj gore kao što je bilo i dosad no korisnici da ga ne vide odnosno da ih nešto preusmjeri ili samo da linkam na novi site. Možda onaj nasilni pop up koji se neda zatvoriti dok ne klikneš?

A to sa redirectom ako je stvarno moguće, onda sam dosad tolike pare popušio. Ja sam mislio uzet novu domenu, cijeli site prebacit tamo i onda redirectat članak po članak ćim sam bio dobio BAN no odmah sam zaključio da je previše posla a vjerojatno nebi uspjelo.

Kaži mi kako da to pravilno redirectam, ali samo u slučaju da nema velikog rizika da izgubim postojeći traffic, jer ga još uvijek iskorištavam za druge stvari (zarade putem pop-up-a, reklamiranje raznih trgovina za popust na kupnju itd).

Eh, nema više edit. Ugl. nakon dugog googlanja i proučavanja ovog foruma, otkrio sam da je 301 redirect stvar koju trebam koristiti. No meni se ne sviđa ideja da google na sljedećem update-u pageranka zamjeni taj link sa novim (na koji ovaj redirecta). A zašto? Ova web stranica ima jako puno backlinkova (to mi je prva i najstarija stranica) i ima PR4. Ova nova na koju bi preusmjeravao, nije ništa drugo nego jedna nova domena koja mi zjapi prazna i nema nikakav ranking niti backlinkove. Štoviše, više mi je dosta pokušavanja raznih stranica, nicheova i drugih stvari jer je sve rezultiralo neuspjehom. Na tu domenu sam instalirao WP, bacio neki dizajn sa visokim CTR-om i nabacao google oglase na najpovoljnije pozicije. I na tom sajtu ne planiram imati niche, odnosno pisat ću sve što je popularno, i sve na ćemu se može skupiti posjeta ili ranking; od tehnologije, igrica, motivacijskih postera, smiješnih slika i klipova, do vijesti, politike, sporta, aktualnih vijesti u vezi SOPA i ACTA i slično. Site će biti poprilično neuredan i nedefiniran, stoga čak i da redirectam ovaj na njega sa 301 i da google pri sljedećem ažuriranju zamjeni moj link koji je prvi na Googleu za mnogo sadržaja sa ovim novim sajtom, ja bi postao prvi sa domenom koja nema nikakav ranking niti backlinkove, a tim više sa poprilično neurednim sajtom. Prvi sljedeći update i zbacili bi me mnogi portali sa trona (još uvijek ne kužim kako im to ne uspjeva, primjerice


ima sve te članke, puno su kvalitetniji portal i svejedno su iza mene) i ode traffic u vjetar.

Jedina opcija je da cijeli site prebacim na drugi server, kupim novu domenu vezanu za gaming niche, uredim site (dizajn i sve to), maksimalno ga optimiziram i radim malo na link buildingu i onda redirectam lijepo svaki clanak posebno sa 301. Dobio bi isti taj site na novoj domeni sa novijim dizajnom, puno uredniji i optimiziraniji (ovaj sada je katastrofa, nema ni facebook integraciju ni neki veliki SEO, no ima puno backlinkova i PR4).

Ako je ovo zadnje moguće, to ću i napraviti. U suprotnom, zanima me način kako posjetitelje “na silu” prebaciti ali ne i tražilice, odnosno da mi ne prebacuje rang na novu domenu već da ostane na staroj a samo posjetitelje da šaljem tamo.

Budući da su mi najposječeniji članci zapravo šifre za dvije igrice, probao sam sada pustiti onaj uvodni tekst i izbrisati šifre i umjesto njih postaviti link na isti članak na novoj domeni. I onda gledam za jedan članak, na staroj domeni na tom članku 7 visitora online a na novom sajtu 1. ?? Izgleda da ih to odbija…