Samo da preporučim VPS provajdera

Ja sam htio sam sebi sloziti najbolju mogucu konfiguraciju, pa sam si slozio LEMP VPS. A bavims e svim i svacim online.

nedavno sam opet poceo sa webstranicama. A prestao sma kada sam na Godaddyu se zarazio sa pharmahackom koja mi je desetkovala siteve, pa nakon toga kada sam si sredio siteve onak da budu fancy smency za moj ukus (heavy plugini i to sve) pa je Godaddy trubio da trosim previse resursa. Pa sam popizdio i presao jos neke sharede kao hostgator Site5 ako se sjecam imena i svi su trubili da torim previse resursa pa sam morao na VPS. Ovi shared su mi bili preskupi pa sam si sam slozio Webmin+virtuamin. Kako mi se nije svidjalo to sve skupa i cinjenica da sam taj panel trosi 30% memorije servera sam odlucio preci na bez PANELA LEMP. I sve sam onak sam sebi zastitio i sad ako se sto desi sam sam kriv.

@tomcat evo gore sam objasnio kako me Godaddy desetkovao, na njemu nebi hostao nista drugo osim spamerskih nepotrebnih stranica, pa sad zamisli da i ja i ti dodjemo na isti shared hosting, ti imas lijep site a u tvom susjetsvu ja spamer sa 20 PBN trash siteva. To je jos jedan razlog zasto izbjegavam shared hostinge pogotovo ove popularne, Godaddy, hostgator…

1 Like

@komentar kad jednom probas VPS i skuzis caku da podesis sve, shared hosting ti nece vise nikada biti na pameti.

Zasto djeliti sa nekim IP adresu, resurse itd. kad mozes za iste pare dobiti vlastiti IP i sam sebi skrojis web server.

OVH je najbolji za vecinu sa ovog foruma, posto vecina furaju sajtove sa igricama i clancima. P.S mala caka, korisnici iz Bosne, Srbije, Crne Gore, Albanije, Makedonije mogu zatraziti ukidanje VAT-a u racunima. Samo posaljite mail ovh supportu da vam maknu VAT sa accounta jer niste duzni placati evropski porez.

ExoScale je za ozbiljnije igrace.

1 Like

Hvala na odgovoru. Iako, po meni malo si sam kriv za situaciju u koju si se doveo.

Ja sam imao legalne sajtove, kupljene teme, a bio sam na serveru na kojem je bilo jos 700 domena (sajtova) i nikad virus ili neki drugi zlonamjerni kod. Doduse koristio sam plugine za zastitu i CloudFlare pa sam bio miran. Nikada mi se nije dogodilo da mi neki file bude nasnimljen, promijenut dio koda isl a da ja nisam to znao. (Barem mislim, jer sam sve promjene vidio kao security report od iThemes) .
Sada imam webmin+virtualmin. Znam one klasicne korake. Update nekog paketa, pronaci file i uraditi promjene + resetirati komponente :blush:
Evo konkretno, nemam pojma kako podesiti email za sajt… Moze neki tutorijal?

Za email ti je najbolji spojit domen sa http://domains.yandex.com ili http://zoho.com

i miran si, mailovi ti nece zavrsavati u junk/spam.

@komentar, ako nije tajna koji ti hosting koristiš, za koju vrstu sajtova?
Ja sam kod namecheap, support im je extra i ostalo, ali upravo kako id78 kaže malte ne za skoro iste novce možeš imati VPS. Planiram da pređem, ali voleo bih da znam šta me čeka jer nisam mnogo upoznat.

1 Like

Evo ti neki hint odakle krenut

1 Like

Nema dugo kako sam presao kod @ControlEng .
Imam WP portale, 3 komada na VPS. Jedan sajt radi dobro, drugi ceka bolja vremena a treci od danas starta. Sutra ga dovrsim i ide punom parom.

Zadovoljan sam, iako zbog loseg odrzavanja na prijasnjem serveru ovaj jaki sajt pravi probleme. Rjesavam bazu pomalo, pa valjda to sve bude ok.

Inace, sto se tice podrske imam samo najbolje za napisati. Preporucujem svakako, ako ti igra server lociran na HR IP adresi.

1 Like

Imajte na umu da inače obično na VPS-u - nema podrške. :slight_smile:
Ipak. moje je mišljenje Komentar da ti nije trebao VPS, no dobro, ti znaš najbolje. :sunny:

Znam za prvu recenicu, zato i kazem da vlasnicima stranice ne treba backend problematika da se nose sa njom.
Za drugi dio: U pravu si i nisi bas. Sigurniji i bolji hosting mi je trebao. Dugo vremena sam dvoumio pa odlucio kada je doslo do pada sistema. Imam u planu jos neke projekte pa ce mi (pretpostavljam) VPS dobro doci…

Najbolji od najboljih je Hetzner Online AG

Koristio sve gore sto se nabrojali, ali sam vec 2-3 godine kod Knownsrv.com
Vise nego zadovoljan, odlican support, odlicna konfiguracija, i prije svega odlicno osigurati serveri sto mi je najbitnije od bilo kakvih napada…

2 Likeova

Dal ti to promoviraš Hrvatske dečke koji stoje iza Knownsrv.com ?!

Kad ste koristili naše usluge?

Knownsrv.com su vrhunski ljudi, sve zive preporuke za ovu kompaniju. Nikada ama bas nijedna problem sa ljudima nisam imao i bezbroj puta su mi izasli u susret

1 Like

I od mene pohvale za Knownsrv i Krunoslava.

1 Like

Vec godinu dana sam kod knownsrv.com, svaki problem koji sam imao sa sajtovima i sa svacim su rijesili bez problema i sve preporuke svima…

Ako misliš da VPS ne dijeli resurse gadno se varaš, smisao VPS-a i je podjelit jedan server (ili više njih) u manje “sustave”, VPS-ove.

PS
Ovdje imaš jedan prljavi trik koji ti nitko ko se bavi ovim poslom neće napomenuti a to je da na svaki fizički server stave više VPS-ova nego treba:

The contention ratio is the amount of vps users we put on the same vps node. Some vps web hosting providers practice the nasty habit of overselling; that is, creating as many vps hosting accounts onto the same vps node as possible and praying that they don’t all use their dedicated resources at the same time.

Svi se kunu da ne rade ovo ali činjenica je da ogromna večina radi, ima tu još i većih muljaža oko VPS-ova ali spomenuo si ovo pa ću se samo na tome zadržati.

Ne overselaju svi. Digitalocean ne oversela, barem ne ovdje gdje sam ja.

A kako prepozanti overselere?
Tako da vam obecavaju brda i doline, 32 Rama i 16 jezgri za 20$. Takos e prepoznaju overseleri.

Zanimljivo, ja sam čuo da ekipa uzme 7-8 dropleta, istih, na par sati samo da odvrti testove i onda 1-2 najbolja ostave, ovo doduše nema toliko veze sa overselanjem već sa načinon na koji droplet dobiva resurse…

PS
Inače se selažem, DO ima takav jeben UX i popratne stvari da ih je grjeh ne preporučit :slight_smile:

Pa da, bas zbog toga su nijanse smijesne. Jer ja mogu sve svoje prebaciti na drugi droplet u manje od minute. Napravio sam to vec par puta. Ali iz razloga sto sam mjenjao lokaciju servera.

Znaci ako se moze tako lako prebaciti na taj drugi server koji je brzi onda znaci da su nijanse i performanse svih njihovih servera identicne, jer ako nisu onda bi se svi konstantno prebacivalim sto vjerujem njima nije u interesu.