Savjet onima koji počinju sa web biznisom kao ja prije xy godina!

Dakle da si uštedite živce i sve ostalo, što vas više klijent ne poštuje, to mu dajte cijenu x2, x3 ako treba i x5 dok ne plati, pa neka onda se on živcira ili otkaže suradnju što je bio i cilj.

Riješio sam se nekih firmi u HR koje imaju a rekao bih stotine milijuna prometa (edit, jerdna sada gledam 1.6 milijardi, i debelu dobit, a web i pristunost…bez obzira treba li im ili ne - koja dvojba… treba li ta firma bilo kakav web ili ne… neću komentirati), i zaista nije vrijedilo se boriti sa vjetrenjačama, ili ti mozgovima, koji misle da će im neko napraviti dream web, i poslovanje, za kikiriki (opet hvala ovima koji obećavaju brda i doline za kirkiki kuna u slično).

No kada sam se riješio njih život mi je postao lakši. Eto takav sam lik dosta posao shvaćam osobno, jer je moja firma, i kritike eto prihvaćam uvijek, jer i tako se može naučiti, no osjetljiv sam na to, valjda glupi ego.
No čim smo se riješili takvih posao nam je skočio, usredotočili smo se na klijente koji su nam važni, i svaki razgovor je ugodan.

Što prije se riješite prazita koji vam uzimaju sate telefonom na informacije, nemojte im ništa reći, ako žele neka plate.

Neki su probali nazad, kada su vijeli opcije, no nema. Ne želim, moj izbor, i takav bi trebao biti svima.
Sjetite se da kao i jedna poznata firma naša koja je sakrila poruku u svojem banneru - mislim da klijenti ni ne shvaćaju o ćemu je riječ, “ne moram ja ništa” - zapamtite to!
Netko treba vas!

Dakle ukratko, ako dobijete email ili telefon od nekog klijenta, i nešto vas u želucu okreće kada vidite taj broj ili email, NEŠTO NIJE UREDU, bez obzira što vam kažu da je takav posao. Mijenjajte odmah pristup!

Ja sam naučio na svojim greškama i želja mi je da netko ovo prihvati.
Žao mi je što ovaj forum više nije što je bio, nekako je otišao u drugom smjeru.Čim vidim Bitcoin, youtube i sl. dođe mi overload u glavi jer više ne mogu to gutati!

Također drago mi je vidjeti puno mlađe kolege koje vode ogromne firme, i na svu sreću sve te firme su pobjegle iz HR.

Cjenite svoj rad, procijenite koliko VAŠ rad znači nekome i čim vam netko preko telefona spusti nešto, da se osjećate loše, RED FLAG!

Sretno svima, vjerujem da je ovo moj posljedni post ovdje na forumu!
I hvala svima koji su mi pomogli, doduše prije dosta godina, jer posljednih godina na ovom forumu dosta njih više ne postoji.

11 Likeova

Fb, yt, bitcoin, adsense, kako zaraditi od interneta su unistili ovaj forum.

007, sve stoji

Treba uzeti onoliko posla koliko se može odraditi.
Bezglavo uzimanje posla i kasnije zavlačenje, nazivanje, prepiske i slično nikome ne trebaju.
Treba uzeti posao koji se može odraditi.
Ako je nešto preveliko, hvala doviđenja.
Ako je nešto premalo, hvala doviđenja.
Ako klijent neuredan platiša, riješiti ga se čim prije.
Ako klijent ima nerealne zahtjeve, riješiti ga se čim prije.
Ako postoje bilo kakve indicije da neće biti u redu, hvala doviđenja.
Ako vam klijent pije krv na bilo koji način, hvala doviđenja.

2 Likeova

ili je možda zbog toga što se danas ne može tako lako zaraditi … dok se prije npr. 5 godina zarađivalo na svakakve načine

1 Like

I danas se moze zaraditi na svakakve nacine… samo nacini od prije 5 godina ne funkcionisu kao danas pa dodju jorgovan i brane da kukaju.

Forum je dobar idalje

1 Like

Napisi mi jedan post gde sam ja kukao ,ja od 2000 radim ovo ,negde sam vec pisao koliko sam zaradio od pojedinih sajtova ,necu da ponavljam,samo uvek ponavljam da treba biti na zemlji jer nije sve u zaradi ,nego malo i u s3xu :stuck_out_tongue: ali to ne mogu razumeti ljudi robovi novca ,
A sloboda ,zivot ,bezbriznost,lagodnost ,milina zivljenja ,kada u drzavi sve funkcionise kao po loju,JER ZATO POSTOJI drzava ,da bi gradjanima bilo kao po loju,i zato postoje POLITTICARI,

Danas je drzava 100 politicara koji besomucno kradu od te iste drzave opste narodna DOBRA ,zemlju ,vodu ,vazduh ,planine ,more, jezera i plus AKO mogu i od svakog gradjanina zemlje da se MAZNE STO VISE,

a ko nema mozga taj onda ne moze razumeti TITOVO VREME

2 Likeova

Naravno, slazemo se 100%. Ti sto ne razumiju ga hvale hahah

kandidiraj se za predsjednika, imaš taj šlif govora

Da bi bio politicar ili neki preCednik moras imati malo vise od slifovanog govora
narocito u danasnje vreme,moras biti zaludjeni nacionalist,zaludjeni vernik,i zaludjen novcem,
A ja ta tri nemam ,jer sam operisan od nacionalizma,religije,gladjom za novcem…

3 Likeova