Savjeti o pokretanju adult stranice

Šta je sve potrebno za pokretanje adult stranice?
Da li su potrebne neke licence plaćene i koliko ?
Recimo kada bi bio embedovan video sa stranica koje to dopuštaju…
I kada bi bila mogućnost da korisnik dodaje video.

Mislim da ti ne treba nista, embedd je svuda dozvoljen, barem koliko sam ja upoznat.

Samo trebas naci host koji ce ti dopustiti to nedaju svi

Da li bi to dopustio DigitalOcean ?

Moras procitat kroz njihov TOS ja sam prije to radio i uvijek mi je trebalo vremena da nadjem dobrog hosta koji to dopusti. Najlakse je trazit po raznim forumima https://forums.digitalpoint.com/ ovdje sam ja trazio i naso ako sam upravo nesjecam se bilo je to prije 8+ godina

Cuo sam da oni dopustaju… http://www.hostgator.com/
osobno nemam niti jedan takav sajt… za sada :slight_smile:

Kod godaddya ja imam nekoliko adulta i nemam problema :smiley:

Mozd je danas puno laks ja sam prije imo tonu problema oko toga. Nebavim se vise s tim tako da neznam kako to danas ide. Ako godaddy to dopusta ona i drugi ce garant

Da stvarno dopusta :smiley:
Jos jedan savjet za onoga ko hoce pokrenuti adult sajt, za pocetak ne treba vam jak hosting te kupite wordpress hosting za jedan sajt, i dobijete free domenu sve toza 12€ :slight_smile: 12 mjeseci :smiley:

Glavno je da nađeš dobrog sponzora kojeg ćeš reklamirati (predstavljati na svom Webu). Ima tu jako mnogo stvari, i kada nađeš hosting, to je lako. :slight_smile:
Dakle, ulaziš u deal sa nekom Porno stranicom, i iz vašeg dogovora vidiš što oni nude i na koji ćeš se način prezetirati… :blush:

adult dopušta hostgator howkhost godaddy od ovih što ja znam i koristim i za početak ne treba ništa jače od šared hostinga. nikakve licence ti ne trebaju. znam da ipage i fatcow ne dopuštaju. ne treba ništa jače od šared hostinga jer nemate videe na svom sajtu. ja sa hostgatorom i howkhostom imam pozitivna iskustva s tim da je howkhost duplo (možda i više) jeftiniji a i ima kod za 25 posto popusta te hosting vazda izađe 39 dolara godišnje što je prilično jeftino i možeš dodati više sajtova za razliku od predloga na godediju đe ti za jedan sajt treba 12 dolara ali sljedeće godine moraš platit ne znam kolko al ne sigurno 12 dolara.

ovo je po meni zbunjivanje početnika. ako neko oće zarađivat od adulta sigurno je najlakše embedovat klipove koje oće i postavljat banere i popundre od plugrusha i juicyadsa. ne treba ti nikakav sponzor. uđeš na xvideos, reedtube, hxamster, pornhub itd i uzimaš embed kod.

@anja1 domena je sama 12 dolara :smiley:
A u ovome on je pocetnik a i dobije hosting godinu dana .D

Ma naravno, ali jedno ne isključuje drugo.
Za zaradu sa tih reklama će mu trebati mnogo posjete, a zašto ne imati i svoje sponzore, pa i više njih u isto vrijeme? :smiley: (od njih može zaraditi i istovremeno dobiti materijal i način promocije za svoj site)
Neka prati tvoje tutorijale za adult zaradu, ali ne se ni ograničavati. :blush:

po meni se ne isplati jer mnogo teze je zaradit od jednog nego od npr 5 sajtova i nikad nisi siguran koji ce od pet sajtova donijeti pare. i dosadi brzo radit na jednom sajtu i sta onda uzimat još hostinga zbog razlike u 30 dolara koje će nestati prilikom sljedeće obnove hostinga.

nipošto se ograničavati već probati i vidjeti šta kome ide. možeš li malo više o sponzorima i kako to ide, može i primjeri sajtova kolika je zarada kako se zarađuje i tako to. ja sam se oslonio na cpc zaradu probao sa cpa ali više volim konstantnu zaradu no čekat da li će se ko registrovat ili platit štogod, ali voljan sam vidjeti a i probati nove stvari

Najmanji problem mi je hosting i domena…
Planirao sam za početak sa plugrush oglasima i popupom
A kasnije kada bi stranica porasla trazi bih neke sponzore jer niko nece kod malih stranica
Za početak bih uradio dobar SEO i marketing.
Samo za marketing mi je malo još nepoznato jer tek ulazim u ovu nišu i ne znam baš mnogo sajtova za reklamiranje osim plugrush-a