Scam ili? Prejeftin usb 2TB

#1

Naletih na ovo?
Brijem da je u necem caka :slight_smile: …ili je to cijena za 2tb usb 3.0 ?

Kod nas eksterni disk 2tb je cca 600kn…i to magnetni, sto je manje zahvalna tehnologija spram flash memorije, ili ti usba…

0 Likes

#2

Ne bi trebalo jer je dobar prodavac tj velik broj pozitivnih ocena. Mada proprati i negativne jer ja sam se zajebo na jednog "bought 2/2/19, shipped 2/11/19, still don’t have it, NEVER BUY FROM THEM!!! "
Isto to.

Uglavnom nije neka velika cifra poruci, ali prati da otma zatrazis povracaj ako ne stigne nemoj mu vjerovat da ti je kao iznova poslao.

0 Likes

#3

Fake 100%, ja sam naručila sličan od 2 TB kada sam uradila provjeru pisalo je da ima oko 32 GB.

Evo ti ovdje video

1 Like

#4

Imao isto iskustvo ko i @biljana

0 Likes

#5

Uzmeš vanjski ssd disk i vozi.
Ovo je samo primjer:
https://www.mall.hr/vanjski-tvrdi-diskovi/sandisk-vanjski-ssd-disk-extreme-portable-500-gb-usb-3-1-gen-2?src=bestsellers

1000 kn -> 500 GB
Ono što je najbolje:
Dimenzije: 8,8 mm x 49,5 mm x 96,2 mm

recimo neki prosječan mobitel:
150 x 75 x 8 mm

2.2 x volumno manji od pametnog telefona. :sunglasses::sunglasses:

Uglavnom 500 GB je više nego dovoljno za početak.

0 Likes

#6

…i meni je izgledalo nevjerovatno…ali svejedno uzeo da vidim baš.

A niš, budem tražio paypal refund pa što bude da bude. :slight_smile:

0 Likes

#7

Fulao si cijeli football. Ja sam se HDD-om opskrbio, samo mi je nevjerovatna ova ponuda na koju naletih na ebayu. Tema je samo o tome.

A ako bi već širili priču na to što spominješ, onda je neusporedivo bolja ponuda 2TB za 70kn umjesto 500GB za 1000kn.

Naravno, ako pričamo o skladištenju podataka gdje nam onda brzina koju nudi SSD ne dolazi do bitnog izražaja.

Pošto je USB flash memorija jako stabilna memorija, kada bi ovi USB-eovi slučajno bili istiniti, mislim da bi se nakrcao jednom punom ladicom toga :smiley: :smiley:

Ali i meni je nevjerovatno da su ugurali u to malo čudo 2TB …i još za takvu malu cijenu…

0 Likes

#8

Nije samo u pitanju brzina, ima tu puno više, zato je takva razlika u cijeni.

0 Likes

#9

Razlika u cijeni je prvenstveno takva jer ovaj gore USB od 2TB ne postoji :D.

Ali ok, SSD je kvalitetnija memorija i USB od tipa 128GB je dosta jeftiniji od SSD (eksternog) 128GB…

0 Likes

#10

Ima tu još najmanje 5 stvari koje ssd disk ima, a usb flash nema.

0 Likes

#11

Koje to?

I jedan i drugi imaju kontroler, NAND čip i u principu to je to…

Moguće da si mislio na veću brzinu, veći kapacitet + 3 stvari koje nedostaju

0 Likes

#12

Mislio sam prvenstveno na mogućnosti controllera:

ECC
enkripcija
garbage collection
Read and write caching

itd…

1 Like

#13

Šok i nevjerica, stiglo mi ovo čudo doma…i zaista komp kaže da ima 2TB.
Probao prebaciti na njega nešto da vidim kako brzo ide…i čini se ok. Prebacio 1.36GB za 2min i 13 sec, što će reći da je išlo brzinom 10MB/sec.

Sad ću ga još probati nakrcati podacima da se stvarno uvjerim da ima 2TB, jer je moguće da su ga možda nekako isprogramirali da se na kompu prikaže da ima 2TB, a on možda ima tipa 32GB, hehe…

…pa da vidimo :slight_smile:

1 Like

#14

finu reputaciju ima prodavac, artikal ima 1000 pozitivnih dojmova i 73 negativna

ali mi opet ne ide u glavu … kako jbte za 9$ 2 TB

0 Likes

#15

Ma daj, trpaju ti kinezi svasta. SSD trpaju u USB trpaju SSD. Salim se malo, ali ako imate one kutijice SSD diskove restepite, tamo unutra je USB, LOL

Probao sam skopat taj video ili sliku, smjesna je to sma pokupio na jednom minerskom forumu jer rudari kupuju jeftine SSD diskove iz kine…

0 Likes

#16

Ne kontam ni ja…malecki je i lagan kao i svi ostali…al su nagurali unutra nekak 2TB…i to još za tako male pare. Niš mi nije jasno.
Pri tome USB na sebi nema nikakav logotip, pa mi pada na pamet da to nije slučajno nekakav nov proizvod…pa “ispao iz kamiona”.

  • nov proizvod, pošto nikad još na policama nisam sreo USB 2TB
  • ispao iz kamiona, jer je nerealno mala cijena. A moguće da netko tko sudjeluje u proizvodnji da se dokopao pozamašne količine toga. Ak je tak, isplatilo bi se nakupovati toga na kile :slight_smile: …rast će mu cijena.

Nego, da ne brzam sa zaključcima, još nisam nakrcao 2TB na njega. Tek sam na nekih 120GB :smiley: :smiley: …ide to polako sa brzinom od 10MB/sec, za Gigu treba otrpilike minuta i pol. Al ide…ne puca ništa za sad :slight_smile:

1 Like

#17

I kad ga napunis sa 2TB, probaj vratiti ta 2TB na komp.

1 Like

#18

Nece ga nikad napuniti s 2TB.
8/16GB max. Slobodna procjena.

1 Like

#19

Tako je, u pravu si. I sam sam posumnjao da će tu biti kvaka.

Naime, u prvom pokušaju da ga napunim sa 200GB (kopirao sam neki folder pun filmova) …i to je trajalo nekih par sati po očekivanom.
Izgledalo je da se zaista puni…no on se vrtio u krug na neki spetljan način.
Naime, cijela struktura foldera se prekopirala, ali neke foldere sam našao u potpunosti prazne.

Properties je uredno pokazao da je iskorišteni prostor 200GB i da je preostalo prostora 1.8TB

No ručnom potragom za tim iskorištenim prostorom, našao sam samo nekih 38GB filmova na USB-u.

Probao sam onda još nešto kopirati da ga malo skužim kako (ne)radi …ali bome je spetljan i pogubio sam se brzo.

Formatirao sam ga…pa ću sada step by step otkriti da je barem 64GB gore…tak se čini da valjda ima. Ali nebi ga se usudio koristiti za išta ozbiljnije pohranjivanje.

Prevara im je “dobra”, jer realno postoji velik delay dok korisnik skuži koje sra.nje je dobio upakirano…i teško se tada više može žaliti. Vrlo moguće dok skuži da ima fejk USB neće više niti znati od koga ga je kupio.
E-bay je tu isto u banani, jer ako proizvod nestane sa ponude u momentu kada kontroliram arhivu što sam ranije kupovao…sve je zbrčkano i naopako. Kaos su što se toga tiče.

No to je i najmanji problem, jao se onome tko krene nešto ozbiljnije arhivirati na USB, pa neće ni skužiti da mu stvari nestaju. Jerbo struktura foldera ostaje netaknuta, samo se gube konkretni file-ovi koji se nalaze u folderima. A pri tome statistika napunjenosti uredno radi…zaebano za onog tko ne posumnja.

Tako da bi prevara za pojedine mogla biti poprilično neprigodna/neugodna.

1 Like

#20

H2testw - se zove program za skeniranje, vrlo jednostavan za korištenje i time možete provjeriti koliko stvarno vaš USB ili memory card ima memorije, odličan program.

1 Like