Ovisi što se koristi. Backup mi je trebao 2 ili 3 puta na računarima koji su high priority .
Prevencija je najbolja na način da obučiš korisnike neke osnove i da ima ukažeš na njihovu odgovornost kada koriste PC. To je radni alat i tako se treba odnositi prema njemu.
Ja koristim slabo MS Outlook 2007 , te većinom Thunderbird. Backup ide najbolje na način da kopiraš identity folder.
Za aplikacije imamo support, ali probleme vezane za OS ja rješavam. Isto tako, domenu (email) ja pratim koliko mogu kroz cPanel, osim ako se dogodi pad servera za što zovem support .
Miš tastatura isl je najmanji problem. Mreža zna često zezati, modem/router ili pad napona. To su stvari gdje se treba znati postaviti pa tražiti od telekoma da reagira. Oni uvijek kažu resetiraj modem, pa ako nisi vješt mogu te tako vozati danima.
Pad napona pokrijem sa potrebnim brojem ups jedinica, a network sa viškom switch uređaja u poslovnicama.
U biti, kada snimiš situaciju i radiš redovno provjere i određena poboljšanja, kroz neki period ćeš doći na to da te rijetko kada iznenadi neki veći problem. Ostane ti redovno održavanje, koje sam planiraš po svojim mogućnostima i slobodnom vremenu .
Da ne zaboravim, treba ti neki remote . Ja koristim TeamViewer sa licencom, pa tako pratim i noćnu smjenu od kuće. Rijetko treba, ali kada zatreba uvijek je frka i važno je brzo reagirati.