SEO i Blogovi

Ako ja napišem određeni tekst na bloh.hr, blogger.hr ili neki od stranih blogova, da li će on biti bolje ili lošije rangiran od teksta koji sam napisao na običnu web stranicu postavljenu na moj web server na vlastitu domenu?

Da, znam, ovisi o backlinkovima i raznim drugim shemama, ali ako je sve drugo isto, samo je razlika sto je jedno blog, a drugo je obicna web stranica, sto ce biti bolje rangirano?

Sa domene ofc, osim ako na blogspot nisi namontirao svoju domenu, onda bi trebalo biti jednako.

A da li to znaci da se blogovi iznimno loše rangiraju, tj. da ih google smatra nekim web-smecem ili su to neznatne razlike?

Ne znaci. Recimo blogger.ba ja najposjeceniji sajt u BIH bas zbog toga sto njegovi blogovi rangiraju za raznorazne pojmove. Najveci hendikep blogova je pamtljivost domene, bolje je imati zgodnezene.com nego
http://www.zgodnezene.blogspot.com
, ali uz dovoljno linkova i uz kvalitetan sadrzaj mozes rangirati i s blogom za razne pojmove, pogotovo na Balkanskim guglovima.

recimo ja sam napravio blog sa izrekama i 2 god posle imam 2000 posjeta

cekaj, 2000 posjeta? Mislis dnevno, mjesecno, godisnje ili u te 2 godine imas 2000 posjeta (a od toga bice 500 jedinstvenih posjeta).

Ma dobro sad nemaju neke specijalne veze broj poseta…plus nije precizirano odakle dolaze…može svih 2.000 dolaziti sa Fejsa a ne sa google…ako je sa google naravno super.

Inače, blogspot blogovi će neznatno lošije da se rangiraju ako na primer uzmemo da su idealno identični po starosti, backlinkovima itd sa nekim sajtom koji ima komercijalni domen.
Znači uz samo malo više dobrog linkbuildinga se to može anulirati.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja