Seo optimizacija - cijena

kolika bi bila cijena za seo optimizaciju site-a po jeziku?

Bilo bi vise jezika, jedna domena, clanci bi se prevodili kao i slugovi.

Ili koliko kosta seo optimizacija za site-a + clanci?

Tipa 20 clanaka u paketu po jeziku i sl.?

Domet - cijeli svijet, jezici, za pocetak njih 5-7, kasnije bi se dodavali.

Hvala

Postoji on-site optimizacija za koju bi se i mogla odrediti neka cijena, ovisno o kolicini posla. Tipa za optimizirati 20 x 1000 words clanaka ne treba platiti vise od 100 EUR. No sto se tice off-site optimizacije koja ukljucuje link building, guest postove i slicno, cijena moze varirati od nekoliko stotina eura pa do desetke tisuce eura po projektu.

Recimo da bi 25 do 50 EUR po satu za on-site optimizaciju naplatio neki strucnjak (a da nije Indija, Pakistan i slicno) na Upworku.

Clanci su razlicite duzine, ili uglavnom kratki opis i embeded youtube video.

Koliko sati je to posla za samo site, bez clanaka i koliko sa clancima?

Pa recimo da se 20 clanaka moze obraditi za polovicu vremena koje je trebalo da se napisu. Vjerojatno bi trebalo natipkati dodatno rijeci kako bi se ispostovao preporuceni keyword density, ubaciti subheadingsi, authority linkovi, internal linkovi i slicno. Također na cijelom sajtu bi trebalo odraditi internal linking, optimizirati meta tagove (titles, descriptions, rich content…). Ovisi koji CMS se koristi. Ako je Wordpress u pitanju, instalira se plugin tipa Yoast i onda to ide sve poluautomatski. Ako je cisti HTML onda ce zahtjevati puno vise vremena. Tesko je ovako na pamet odgovoriti… Netko ce ti to napraviti za 100 EUR, a netko nece ispod 500 EUR naplatiti. U svakom slucaju mislim da bi parsto eura za on-site optimizaciju sajta od 20 clanaka na jednom jeziku trebalo biti dovoljno za bilo koju varijantu.

1 Like