SEO savjeti za site

Pozdrav ekipa, trebam SEO savjete za stranicu www.exotic-pannonia.com,

prije svega za onsite je dosad rijesno h1, title, meta keywords, description, unikatni tekstovi(uskoro idu jos malo bolji), prijavljivanje na webmaster tools, bing, robots.txt, sitemap rijesen.

Offsite - krenulo se nesto s poljoprivrednim forumum i linkovima na nekim siteovima za prodaju hrane, budem pojacao jos malo na forumima

trebam vase savjete i info sta vi jos radite, moze i na pm za neke $$.

Gdje si kupio server?
Gdje ej site hostan?

Zasto imas meta keywordse?
Svima zelis reci za koje keyworde zelis site rangirat?

To ti je outdated.

Malo maste bi dobro doslo, onak sto sam gledao 1 minutu stranicu, imas titlove i topice tipa cesnjak, neznam dali sma vidio ali nadam se da nemas topic i title Jabuka.

Ja bi an tome poradio

Prvo, odluči se da li pišeš za posjetitelje, za Google, ili oboje. Moj savjet je da pišeš sa oboje odjednom. To kako ste vi nastali ne zanima niti posjetitelje niti Google (osim ako želiš rangirati za “nastao” keyword). U meta description uključi što više keyworda i semantics tih keyworda za koje želiš rangirati. U Title ti je OPG Sotinac.Nikad čuo do danas za taj OPG i sigurno ne bih guglao to. Exotic Pannonia isto tako. Zanemari savjete da pišeš za posjetitelje i piši za Google, ali vodi računa da bude prihvatljivo i posjetiocima. Znači ako se baviš kruškama u meta descriptionu mora pisati “kruške”, a isto tako i u “title” stranice. To je samo početak, neka netko drugi nastavi.

Slazem se, no u title koristi keyword dok u meta description se vise fokusiras na CTR

@dadaas hvala za info, server je hostgator, meta keywordsi nisam znao da su outdated pa sam ih stavljao, site i tekstovi ce biti jos popravljeni, dio je cp za sad, novi se pisu atm

@mitok također hvala za info, budem pokusao sto vise prilagoditi sve “g”, jer nije da me briga tko ce sta citati od posjetitelja, za to imaju portale i vijesti o OPG-u, budem prilagodio onda jos malo.

Mene interesuje koliko je pozeljno dodavanje sajta u razne direktorije? Kakv to uticaj ima na SEO u 2016.?

Jako mali ili nikakav,osim ako direktorij nije usko specijaliziran. Dodavanje sajta u puno direktorija za Google je spam trigger.

Hvala mrgude na odgovoru. Momentalno obustavljam dodavanje. Valjda do sada nisam preterao :slight_smile: Krenuo sam sa amazon sajtom pa malo mucim muku sa gradjenjem linkova…Jos sajt na nemackom gde sam limitiran samo na jedno trziste. Mora da krenem sa gradjenjem PBN jer planiram da se na tom trzistu zadrzim duze…