SEO šegrt

Što misle upućeni, koliko muke je potrebno da bi se nekoga naučilo kvalitetno raditi offpage seo?

Evo, ja se sutra trebam naći s potencijalnim “šegrtom” a broj fajlova i objašnjenja koje sam pripremio za dvosatni sastanak debelo prelazi materiju koja bi stala u ta 2 sata.

U začetku ideje se sve činilo vrlo jednostavno ali kad je krenulo iz glave na papir, sve više mi se čini da tu ima malo više nego bi prosječan šegrt htio znati…

Obzirom da bi šegrt bio zaposlen full time i hendlao bitne sajtove, sve me vise frka da cu izgubiti vise vremena na objasnjavanje nego bi izgubio radeći to sve i dalje…

Ima li tko ikakva iskustva s prenošenjem znanja u tom polju?

Da se mene pita, ja bi ga uputio okvirno što treba znati i gdje to može učiti. Nakon 15 ili 30 dana vidiš koliko je zaista naučio (samostalno) i koliko je de facto zainteresiran i sposoban za taj posao.

Ako s epokaže kao “materijal” za šegrta, s njim kreneš u nadogradnju znanja osobnom podukom + praksa.

Tako sam i ja zamislio u startu ali mi je pre riskantno, previse vremena se gubi dok ne vidim da osoba je / nije na mjestu.

Ideja je da se čovjeku gradi znanje kroz već definirane zadatke koje mora ispunjavati u određenim vremenskim intervalima + nadograđivati znanje kroz praksu, odnosno, ispravljati ga u hodu kroz realne zadatke.

Osoba je, naravno, na “ti” s radom na racunalu, webom, social mrezama itd…

To ti je veliki problem kada si “mala” firma, i rizik isto. Mozda je i bitno da ga psiholoski procjenis, da vidis dali je neki tip sa “ego” problemom pa ce cim nestu nauci pozeljeti raditi za sebe jer ce tako moci “vise zaradit” sto je klasicna boljka nasih prostora jer vecina radnika nisu dovoljno dobro placena pa je i logicno da pocnu tako razmisljat. Ja bi uz to da vidim da je vrijedan gledao da je odan, da nema bombe u glavi o ferrarijima :slight_smile: nego da mu pruzis koliko toliku sigurnost ako mozes, dobro drustvo, dobrog sefa i osobu od koje moze ucit. 5 do 10 godina ti moze najvise trajat, poslije toga ce ici ili dalje, ili ces mu morat dati neko partnerstvo.

Evo bas nekako razmisljam o svemu tome i kako bi mozda bilo pametno imat plan poslovne karijere, raspodjelit si 30-40 godina rada do penzije na neke dijelove i planove jer nekako imam dojam da vecina nas planira u beskonacnost i dobrim dijelom ide kako nas voda nosi.

To je problem ne samo u webu već svugdje, svi bi iskusnog radnika koji zna sve raditi, po mogućnosti za minimalac.
A nitko se nije sjetio uzeti nekoga bez iskustva i ponudit mu školovanje i eventualno nekakvu plaću da ne izgubi volju za rad i tako napraviti radnika koji će odgovarati vašim potrebama i koji će razmišljati kao i vi.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja